Miky!
Moderátor: Moderátoři
Suhlasim. Ale poviem vam, dost ma nadvihne, ked sa tu riesi sum a iso a rychlost ostrenia, ale nasa galerka je plna vacsinou sterilnych fotiek bez napadu. Fotka sa dnes netoci okolo ISO.
Este vacsi pruser by bol sterilne forum bez konfliktov v nazoroch.
Este vacsi pruser by bol sterilne forum bez konfliktov v nazoroch.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
....jo.. můj příspěvek byl myšlen obecně... už jsem se takhle mečoval s Kajfíkem... a sem tam se tu trochu drsněji, než by bylo potřeba, vyjádří i někdo jiný.. to byl prostě popis mého pohledu na věc a proč se já čílím.. když se čílím..elho_cid píše:miky rozhodně není ten typ, který by bez vysvětlení řekl že je Px naprd. Naopak má hodně rozumné konkrétní výtky.

Pentax
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
OT: tak tak, jak pravil klasik, střezme se dne, kdy nebude na co nadavat ;] ..peppe píše:...Este vacsi pruser by bol sterilne forum bez konfliktov v nazoroch.
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Čo sa názorov týka, nech si každý kritizuje čo chce a ako chce, je to jeho názor a nie každému to sadne.
Čo mi však u mikyho akosi nesedí, je to, že všade sa tu oháňa tým, aký je profi módny fotograf ale fotky ktorými sem do galérie prispel sú až na jednu jedinú (
)naozaj veľmi slabé. Nemalo by to byť práve naopak?
BTW: dávno sa tu od mikyho nič nové v galérii neobjavilo...
Neberte to ako útok, len ako konštatovanie...
Čo mi však u mikyho akosi nesedí, je to, že všade sa tu oháňa tým, aký je profi módny fotograf ale fotky ktorými sem do galérie prispel sú až na jednu jedinú (
BTW: dávno sa tu od mikyho nič nové v galérii neobjavilo...
Neberte to ako útok, len ako konštatovanie...

K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
http://picasaweb.google.sk/velijura100
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Katty, ja sa ale neoznačujem za profíka... 

K-5, K100D, DA12-24, FA50/1.4, Tamron 17-50/2.8 + 28-75/2.8 + 70-200/2.8, Sigma 24/2.8 SWII, Samyang 8/3.5, Helios 44-3, MIR-1, AF-540FGZ, Metz 58AF-1, Giottos MT7370-MH1300-657 + MML3270B, Triopo GT-3228X8C
-
- Pokročilý uživatel
já to KATTegoricky odmítám řešit tohle DUSno
Katty, až sem dáš nějaké svoje fotografie pak něco říkej, já všek nevidím žádný Tvůj výsledek....jinak proti Mikymu nic nemám, myslím že je to hodně dobrý fotograf a jeho příspěvky si rád přečtu... stejně jako příspěvky 99% lidí zde na fóru...HOWGH

Ruce a pravé oko ... 

-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No přátelé, zde se tedy dějí věci, chvíli jsem to z povzdálí sledoval, nyní se do věci trochen vložím, s vašim laskavým svolením. U nás se sice říká že "kaj su lude, tam je řeč", no tu už mi to ale připadá, promiňte mi ten výraz, že se žmoulá z prdu kulička. Pentax, ať už třa K-x, či 7 nebo i ten co ho ještě nikdo z nás nedržel v ruce, ano správně 645D mám na mysli, bude vždy IMHO dobrý fotoaparát, v rukou dobrého fotografa ovšem, ostatně tak i jako přístroje značek jiných, jmenovati je zde netřeba (a že jich je), námátkou třeba ..., anebo ..., no nesmíme zapomenout ani na ..., a mnoho mnoho dalších. Ono taky záleží na úhlu pohledu, ten preferuje to, ten zas ono, a do toho všeho ještě X (sync) dalších vlivů. Tak třeba například já: nechal jsem si naježit novou optiku, nikoliv pro svou K10, anóbrž pro svou hlavu, potažmo oči. Co se mnou tu hodinu u optika všecko dělali vám popisovati nebudu, výsledek je ten že vidím přes své nové brýle lépe, do daleka i do blízka, do středních vzdáleností též. A tak jsem zjistil že jsem se starýma brýlemi doostřoval více nežli je potřeba, a i toho šumu, potvůrky, taky sem tam někde přibylo. A co teď s tím, že. A to je asi tak všechno co jsem vám chtěl k danému tématu sdělit. Tož tak.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
Marauder:
Víš, tohle je přesně to "ono"... to "ono" čím naprosto opovrhuju :-).
Všechno co jsi tu o mě napsal se opírá o základní argument "sa tu oháňa tým, aký je profi módny fotograf", což je naprosto prázdnej plk bez významu.
Třeba mě někdo opravíte, ale já si nevzpomínám, že bych tu někomu někdy tvrdil, že bych byl profesionál. Že by mě focení živilo nebo, že bych byl nějakej fotografickej "megaguru". Nevzpomínám si, že bych tu kohokoliv poučoval o "správném focení" v komentářích u fotkách. Nebo, že bych se nad někoho se svým fotografickým umem povyšoval. Již jsem tady kdysi dávno psal co dělám a jasně z toho vyplývalo, že pracuji více s fotografy, než s fotoaparátem.
Pokud tady něco píšu, tak píšu konkrétní a reálná fakta. Je zde pár fajn lidí, kteří často odepíšou s něčím, co má "hlavu i patu" a poučím se z toho. Naoplátku se oni zase mohou poučit třeba něčím, co přišlo z mé strany. To je podstata fóra.
A pak tu jsou lidi jako Ty... malincí lidé, kteří si přečtou například nějaký můj postřeh o centrální závěrce u SF systému a hned to u nich vyvolá nekonečný nával nezvladatelných emocí. "Co on o tom může vědět, má normální fotky, co se do toho sere?"...
... jenže na kritiku se odpovídá protikritikou. Protože pokud o tom nic nevím, tak bych asi měl blábolit kraviny, které půjdou snadno vyvrátit, ne?
Úsměvné mi přijde i Tvé samotné hodnocení fotek. Asi bych nic moc nenamítal proti tomu, kdyby jsi je potopil všechny jako třeba před časem FJO (věř mi, že také znám o mnoho lepší fotografy, v pohodě - kritizuju a kritiku i snáším). Ale jedna z nich je dobrá a ostatní "opravdu velmi slabé". To značí, že očividně opravdu nejsme na stejné lodi... protože já mezi nima nějakej propastnej kvalitativní rozdíl nevidím.
A vidíš? Zase tu píšu a udávám alespoň "nějaké" argumenty... přitom bych to mohl klidně zazdít nějakou podobnou hláškou jako Ty a poslat Tě do háje s tím, že "nic neumíš". Jenže já mam před prací ostatních respekt, nikdy jsem to neudělal a nikdy to neudělám (a to navzdory tomu, že se mi Tvé fotky třeba opravdu nelíbí).
Jinak... další fotky do galerie momentálně přikládat v plánu nemám a nemyslím, že se to někdy změní. Nevím proč bych to měl dělat.
Každá moje fotka nasbírala stovky shlédnutí (dohromady tisíce) a přitom ze všech komentářů mi k něčemu byl jeden a tak 2 další byly zajímavé.
Jestli někdo máte zájem vidět více z mojí "práce", doražte osobně a rád si na vás chvilku udělám.
-------------------------------------------
Jinak děkuji za podporu a "nevyhoštění" ze serveru :-). Pokusím se svou kritku trochu umírnit nebo alespoň zaobalit. Upřímně doufám, že mi v tom Pentax maximálně pomůže a bude víc dotažených produktů, jako je Kx. A méně "selhání" jako je http://www.camera-pentax.jp/645d/top.html , kde i týden po oficiálním představení je vše ve výstavbě.
Tím bych za sebe slavnostně přestříhl pásku a toto vlákno ukončil :o).
Víš, tohle je přesně to "ono"... to "ono" čím naprosto opovrhuju :-).
Všechno co jsi tu o mě napsal se opírá o základní argument "sa tu oháňa tým, aký je profi módny fotograf", což je naprosto prázdnej plk bez významu.
Třeba mě někdo opravíte, ale já si nevzpomínám, že bych tu někomu někdy tvrdil, že bych byl profesionál. Že by mě focení živilo nebo, že bych byl nějakej fotografickej "megaguru". Nevzpomínám si, že bych tu kohokoliv poučoval o "správném focení" v komentářích u fotkách. Nebo, že bych se nad někoho se svým fotografickým umem povyšoval. Již jsem tady kdysi dávno psal co dělám a jasně z toho vyplývalo, že pracuji více s fotografy, než s fotoaparátem.
Pokud tady něco píšu, tak píšu konkrétní a reálná fakta. Je zde pár fajn lidí, kteří často odepíšou s něčím, co má "hlavu i patu" a poučím se z toho. Naoplátku se oni zase mohou poučit třeba něčím, co přišlo z mé strany. To je podstata fóra.
A pak tu jsou lidi jako Ty... malincí lidé, kteří si přečtou například nějaký můj postřeh o centrální závěrce u SF systému a hned to u nich vyvolá nekonečný nával nezvladatelných emocí. "Co on o tom může vědět, má normální fotky, co se do toho sere?"...
... jenže na kritiku se odpovídá protikritikou. Protože pokud o tom nic nevím, tak bych asi měl blábolit kraviny, které půjdou snadno vyvrátit, ne?
Úsměvné mi přijde i Tvé samotné hodnocení fotek. Asi bych nic moc nenamítal proti tomu, kdyby jsi je potopil všechny jako třeba před časem FJO (věř mi, že také znám o mnoho lepší fotografy, v pohodě - kritizuju a kritiku i snáším). Ale jedna z nich je dobrá a ostatní "opravdu velmi slabé". To značí, že očividně opravdu nejsme na stejné lodi... protože já mezi nima nějakej propastnej kvalitativní rozdíl nevidím.
A vidíš? Zase tu píšu a udávám alespoň "nějaké" argumenty... přitom bych to mohl klidně zazdít nějakou podobnou hláškou jako Ty a poslat Tě do háje s tím, že "nic neumíš". Jenže já mam před prací ostatních respekt, nikdy jsem to neudělal a nikdy to neudělám (a to navzdory tomu, že se mi Tvé fotky třeba opravdu nelíbí).
Jinak... další fotky do galerie momentálně přikládat v plánu nemám a nemyslím, že se to někdy změní. Nevím proč bych to měl dělat.
Každá moje fotka nasbírala stovky shlédnutí (dohromady tisíce) a přitom ze všech komentářů mi k něčemu byl jeden a tak 2 další byly zajímavé.
Jestli někdo máte zájem vidět více z mojí "práce", doražte osobně a rád si na vás chvilku udělám.
-------------------------------------------
Jinak děkuji za podporu a "nevyhoštění" ze serveru :-). Pokusím se svou kritku trochu umírnit nebo alespoň zaobalit. Upřímně doufám, že mi v tom Pentax maximálně pomůže a bude víc dotažených produktů, jako je Kx. A méně "selhání" jako je http://www.camera-pentax.jp/645d/top.html , kde i týden po oficiálním představení je vše ve výstavbě.
Tím bych za sebe slavnostně přestříhl pásku a toto vlákno ukončil :o).
miki ...potrefená husa se ozývá...
Mé hodnocení Tvých fotek nemělo být hanící... ale reakcí právě na to, jak tu vystupuješ... já nemám problém s autoritami, s někým, kdo umí... ale s Tebou je to dost zamotané... píšeš, že se více střetáváš s fotografy než s foťákem, ale kritizuješ techniku, jako kdyby jsi jí denně v ruce měl... vyjadřuji, jak to působí podle toho, jak sám sebe popisuješ... asi proto vzniká tolik rozpaků kolem Tvé osoby...
Takže kritika Tvých fotek neměla vyznít tak, že jsou špatné.. jestli jsi to vnímal takhle ostře, tak se omlouvám... jen mě jejich úroveň neseděla k někomu, kdo se pohybuje v modelingu na straně těch, co módní fotografie pořizují nebo prostě denně může téměř neustále konfrontovat svoji tvorbu s profesionály.... a jeho kritika techniky obecně míří tak vysoko....
Takže asi tak...
Mé hodnocení Tvých fotek nemělo být hanící... ale reakcí právě na to, jak tu vystupuješ... já nemám problém s autoritami, s někým, kdo umí... ale s Tebou je to dost zamotané... píšeš, že se více střetáváš s fotografy než s foťákem, ale kritizuješ techniku, jako kdyby jsi jí denně v ruce měl... vyjadřuji, jak to působí podle toho, jak sám sebe popisuješ... asi proto vzniká tolik rozpaků kolem Tvé osoby...
Takže kritika Tvých fotek neměla vyznít tak, že jsou špatné.. jestli jsi to vnímal takhle ostře, tak se omlouvám... jen mě jejich úroveň neseděla k někomu, kdo se pohybuje v modelingu na straně těch, co módní fotografie pořizují nebo prostě denně může téměř neustále konfrontovat svoji tvorbu s profesionály.... a jeho kritika techniky obecně míří tak vysoko....
Takže asi tak...
Naposledy upravil(a) fjo dne 16 bře 2010, 07:39, celkem upraveno 1 x.
Pentax
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
miky >> kasli na emocionalne vyhrotenia a radcej daj dajaku fotku do galerky. Zahrat poziciu mrtveho chrobaka s tym ze nic tam nedam lebo si to nezasluzite je chore. Prave by si svojim neprajnikom mal dokazat pravy opak! Nebud ako ujo F v slovenskej vlade ktory vie vsetko najlepsie a vie iba kritizovat ostatnych okolo seba.
...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky