Ale to jsi ale úplně někde jinde, než co jsem já psal... s tím co píšeš souhlasim.fjo píše:...miky... Pentax kašle na své fanoušky, nedělá nic pro vývoj..??
....ale jak pak mám rozumět tomu, že - a to mi nikdo nevymluví - nabízí ve své třídě vždy nějakou vychytávku navíc... a i teď, K-x je prostě nabušený foťák, který v této ceně konkurence nenabízí... ...a co, že to je z již osvědčeného snímače, že nemá horní displej (analogová těla ho taky neměla), ale zkuste se začíst do diskuzních fór konkurenční značek... většinou se tam řeší velmi podobné problémy... ve smyslu, že ten a ten nízký model šumí a kdesi cosi...
..ale souhlasím, že je na hovno, že toto se mu daří, ale pak to nedokáže prodat díky slabé propagaci...
Pentax má prostě finanční potíže a proto se musí chovat tak, aby z nich vyšel... a asi to jede vyřešit za rok... a řekl bych, že pokud má přežít, musí sám dokázat, že na to má nárok... nidk od něj asi nebude cpát prachy, aby pak zahučely v propadlišti špatných rozhodnutí...
...jaké bylo povědomí o Pentaxu v ČR zhruba před dvěmi, třemi lety..?? Myslím, že výrazně nižší než teď.. neříkám, že to je nějaká bomba, ale rozdíl tam je a ne malý... co to znamená.?? Řekl bych, že to zřejmě Pentax dělá dobře... ale prostě asi ještě chvíli potrvá, než to bude fungovat, jako u konkurence... i když mě taky někdy některé věci u Pentaxu se.ou, tak jsem ve finále rád, že stále žije a neskomírá...
Já se tu ale vyloženě bavim o TOP produktech... které Pentax jen slibuje spoustu, spoustu let. Zcela upřímně... když jsem si kupoval K10D, byl to boj mezi Canonem a Pentaxem. Pentax zvítězil (kromě toho, že tu značku mam fakt rád) i tím, že sliboval velký progresivní postup do budoucna (třeba to 645D).
Takže nemam dneska právo se cítit Pentaxem trochu podvedenej?
Myslim, že ať je to jakkoliv... Pentax dělá dobré produkty ve svých kategoriích. Má své problémy (ostření...), má zase své výhody (stabilizace...). Absolutně vůbec to nezpochybňuju. Dneska se sice "kvalita" zrcadlovek porovnává hlavně podle šumu, ale to je jeden velkej blábol. Už jen proto, že každý výrobce se odchyluje od nominálních ISO hodnot úplně jinak (třeba ISO 800 na některých Canonech je nominálně mnohem blíže k ISO 400 apod.).
To o co jde mně není zpochybňování kvality současných modelů, které +- odpovídají svým třídám. Ale to, že není žádná třída nad tím... to je to, o čem stále fňukám.
Protože když není třída nad K7, hold se musí vyšší třídy konkurence porovnávat s ní. A K7 nemůže vyhrát...
A třída nad K7 není možná zisková, ale ostatní značky jí dělají pro své fanoušky jako "dárek"...