PHOTO life 68/2008
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No ono aj ja netvrdim ze tie knizky su nejak super...
ale tiez nikdo nemoze tvrdit ze tie veci v Casopisoch tiez su nejak super...
Myslim rozobrane a podobne. Vacsinou ked si odmyslim obrazky tak su tam zakladne informacie.
Napriklad cital soms i v obchode jedno cislo uz neviem ktoreho casopisu specialne cislo o Makrofotografii tak jaksi nic nove tam neuvideli..vsetko som uz kdesi cital(hlavne na nete)...
ale tiez nikdo nemoze tvrdit ze tie veci v Casopisoch tiez su nejak super...
Myslim rozobrane a podobne. Vacsinou ked si odmyslim obrazky tak su tam zakladne informacie.
Napriklad cital soms i v obchode jedno cislo uz neviem ktoreho casopisu specialne cislo o Makrofotografii tak jaksi nic nove tam neuvideli..vsetko som uz kdesi cital(hlavne na nete)...
...no, myslím právě, že to není případ PhotoLifu.. nechci ho nějak vynášet do nebe...
....ještě, než jsem ho začal kupovat, kupoval jsem nepravidelne kde co.. ale hlavne FotoVideo, DIGIphoto a podobné... a za čas jsem byl otrávený, že to jsou časopisy, které jsou vlastně maskovaně reklamní... Canon, Nikon, Olympus... sem tam Minolta... když se objevil Pentax (ale to jsem si tenkrát ještě tk neuvědomoval), tak propadák... ale to vám neříkám nic nového...
...už jsem si říkal, že s ena časáky vykašlu... pak se mi ale dostalo do ruky poslední malé číslo PL a.... ....nechápal jsem... nejen info o technice, ale i povídání o focení... to, co jsem předtím v časopise nenašel... řeklo by se, že to není nic zajímavéhol... ale kolikrát takové povídání dá člověku mnohem více, než hory stránek technických parametrů a sterilního porovnávání na grafech...
....PhotoLife mě nadchnul tím, že to byl časopis s emocemi...
....ještě, než jsem ho začal kupovat, kupoval jsem nepravidelne kde co.. ale hlavne FotoVideo, DIGIphoto a podobné... a za čas jsem byl otrávený, že to jsou časopisy, které jsou vlastně maskovaně reklamní... Canon, Nikon, Olympus... sem tam Minolta... když se objevil Pentax (ale to jsem si tenkrát ještě tk neuvědomoval), tak propadák... ale to vám neříkám nic nového...
...už jsem si říkal, že s ena časáky vykašlu... pak se mi ale dostalo do ruky poslední malé číslo PL a.... ....nechápal jsem... nejen info o technice, ale i povídání o focení... to, co jsem předtím v časopise nenašel... řeklo by se, že to není nic zajímavéhol... ale kolikrát takové povídání dá člověku mnohem více, než hory stránek technických parametrů a sterilního porovnávání na grafech...
Pentax
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
moc děkuji, pokud někomu vadí autorská práva mužete smazat

www.toulackovi.eu, Samsung GX10 + sigma 17-70 + sigma 10-20 + pentax 100-300 + macro Voigtlander 100 3.5
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
No vsak jasne..ja ani nehladam garfy atd...fjo píše:...no, myslím právě, že to není případ PhotoLifu.. nechci ho nějak vynášet do nebe...
a sterilního porovnávání na grafech...
ale suhlasims tebou ze su to fakt casopisy zamerane na reklamu a este aj dost stoja...
Preto ma hodne prekvapilo ked vsetko sa v najnovsom cisle PL objavueju rady a vystupuje tam Pentax:)
Kazdopadne ostatne ma odrazdaju lebo o Nikone Canone sa dozvies toho vela ale o Pentaxe nie...

Je pravda a mas pravdu ze vzdy ked litujem PL su tam rozne zaujimave veci ako rady atd..vzdy ked som si ho prleistoval tak to tam bolo:)
Ale nidky som sa k nemu nedostal k precitaniu:) a kupeniu...Fakt je ten ze na nete citam o foteni..fotim rozpravam s aop foteni tak chcema j nieco ine:)
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak se nediv, že v PL je Pentax když pak Karbusicky je Pentaxak. A též jsem zjistil že PL je lepší než Foto Video. Ale ne zas ve všem, nejlepší je mít oba.
to je můj názor. 

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
P.S. Netreba sa divit ceksemu cloekua jeho postoju k Pentaxu... Povedomie je chabe a hlavne ked clovek ktory ma kompakt zrazu chce fotit viac a chce zrkadlo cita v casakoch o canone, Nikone atd. na nete zas len o tom, stretnema s fotografom ktory uz dlhorocne foti a povie mu ze ked nebudes mat Nikon alebo Canon fotit budes naprd a nebude z teba ,,fotograf,, alebo v obchode ako som sam zazil mu poveida jedine Canon ostatne znacky su ako traband k najnovsiemu mercedeu tak sa nesmieme divit ze clovek nezvoli Pentax a je to aj zasluhou Komercnych casopisou o foteni - fakt o objektivite tu mozme hovorit asi len o slovu ale vyznam sa stratl...
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Abys rozumel tak ostravacky - Toz kdyz hrabes v tom dolu a vydelavas prachy premyslis co kupis a proto nekupis ani jeden:)Dmb píše:Tak se nediv, že v PL je Pentax když pak Karbusicky je Pentaxak. A též jsem zjistil že PL je lepší než Foto Video. Ale ne zas ve všem, nejlepší je mít oba.to je můj názor.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Ok, dík za krásnou Ostravštinu. Ale někdy v obou jsou povedene články, co stojí za přečtení. Tím jsem si jíst.DjLuke9 píše:Abys rozumel tak ostravacky - Toz kdyz hrabes v tom dolu a vydelavas prachy premyslis co kupis a proto nekupis ani jeden:)Dmb píše:Tak se nediv, že v PL je Pentax když pak Karbusicky je Pentaxak. A též jsem zjistil že PL je lepší než Foto Video. Ale ne zas ve všem, nejlepší je mít oba.to je můj názor.

Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
On ten PL je tan napul Canon, napul Pentax, ale spis uplne mimo znacky a spis o tom jak delat fotky nez cim. To se mi libi, protoze recenze a srovavaci testy me uz fakt nebavi. A mame to v domacnosti napul Canon, napul Pentax.Dmb píše:Tak se nediv, že v PL je Pentax když pak Karbusicky je Pentaxak. A též jsem zjistil že PL je lepší než Foto Video. Ale ne zas ve všem, nejlepší je mít oba.to je můj názor.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Dalo by se taky říct, asi si zítra zajdu pro PL.elho_cid píše:On ten PL je tan napul Canon, napul Pentax, ale spis uplne mimo znacky a spis o tom jak delat fotky nez cim. To se mi libi, protoze recenze a srovavaci testy me uz fakt nebavi. A mame to v domacnosti napul Canon, napul Pentax.Dmb píše:Tak se nediv, že v PL je Pentax když pak Karbusicky je Pentaxak. A též jsem zjistil že PL je lepší než Foto Video. Ale ne zas ve všem, nejlepší je mít oba.to je můj názor.

-
- Pokročilý uživatel
cena
IMHO PL neni spatny casopis, mam doma jeste par starsich cisel ve starem malem formatu a ty byly myslim lepsi, ale porad z toho co se da koupit je myslim nejlepsi.
A co se tyce ceny, tak nic vam nebrani se zucastnit fotosouteze, umistit se na stranky a mate ho zadarmo
A co se tyce ceny, tak nic vam nebrani se zucastnit fotosouteze, umistit se na stranky a mate ho zadarmo

-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Komik1000 píše:a kdyby nebylo tohoto dotazu, tohoto skenu a této diskuse tak bych si PL dneska nekoupil