Krádež fotobatohu

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 30 bře 2009, 20:08

bol píše:co sa tyka bezpecnosti a vecerneho fotenia, tiez som zvazoval plynovu pistol, sprej apod....na forach zaoberajucich sa plynovymi pistolami som sa docital, ze je to ako ochrana blbost. ked ta niekto prepadne tak ma urcite noz, alebo ostru zbran a s tou plynovou atrapou ho akurat vyprovokujes to pouzit...
To zas není špatný nápad, pokud budeš mít pepř. sprej někde v kapse a rychle to vytáhneš tak ani nezareaguje.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Policie_CR

Příspěvek od kominp » 31 bře 2009, 04:51

ještě ke krádeži,Policie mi zdělila že zaznamenali větší počet krádeží fototechniky,"prý" to vypadá na tipování-----Prosím Vás nebuďte lhostejní a lajdáci jako já,vím že může být hůř(zdraví) ale tohle je rána......Ahoj Petr
O5 domaPX,K20D+skla

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 31 bře 2009, 08:15

Krade se vsude. Okradou te nejen v Rusku ale i v Beverly Hills nebo pred policejni stanici v Norsku.
Prilezitost - hlavne ta dela z lidi zlodeje.
A ze by nekdo nekoho oloupil (pouzil nasili) o fototechniku, to neni zase tak bezne v nasi krajine. Zatim rozhodne ne.
V okamziku kdyz vytahnes slusnej fotak z ruksaku tak muzes byt obleceny treba jako houmlesak... nepomuze ti to, jsi uz videt.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

Machro
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Machro » 31 bře 2009, 12:16

Rad by som si sem tam vysiel v pekny letny alebo aj zimny vecer do ulic v Bratislave s K10D + nejake tie skla, ale presne taketo info ma vzdy odradia. Aj keby som mal nejaky spray alebo plynovu pistol, tak pochybujem, ze by som to pouzil. Raz ma uz prepadli v blizkosti hlavnej stanice bez fotovybavy a pohlad na 13cm cepel ma uistil do buducnosti, ze radsej by som ochotne odovzdal aj 645D ako sa nechat od nejakeho vymleteho magora bez priciny vykuchat. Vacsinou je to asi aj tak o momente prekvapenia a kym clovek zareaguje, tak ma dotycny situaciu v hrsti a ma v tej situacii navrch. Nehovoriac o tom, ze v dnesnej dobe by som sa necudoval keby ma rovno niekto sundal a potom si pohodlne zobral co chce...

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 31 bře 2009, 13:38

Machro píše:Rad by som si sem tam vysiel v pekny letny alebo aj zimny vecer do ulic v Bratislave s K10D + nejake tie skla, ale presne taketo info ma vzdy odradia. Aj keby som mal nejaky spray alebo plynovu pistol, tak pochybujem, ze by som to pouzil. Raz ma uz prepadli v blizkosti hlavnej stanice bez fotovybavy a pohlad na 13cm cepel ma uistil do buducnosti, ze radsej by som ochotne odovzdal aj 645D ako sa nechat od nejakeho vymleteho magora bez priciny vykuchat. Vacsinou je to asi aj tak o momente prekvapenia a kym clovek zareaguje, tak ma dotycny situaciu v hrsti a ma v tej situacii navrch. Nehovoriac o tom, ze v dnesnej dobe by som sa necudoval keby ma rovno niekto sundal a potom si pohodlne zobral co chce...
No nevim, asi mas smulu nebo co, nebo nepouzivas spravne feromony (vtip):) V zivote uz jsem se hodne snazil, ale jen jednou jsem narazil na jednoho typka v busu v Lime a hajzlovi (fakt) sem aspon zlomil ruku v zapesti a rychle sem pak vystoupil... stale se Zenitem v batohu :)
K20 bych bez boje z ruky nepustil, to mi ver. A toho faktu (ze to nedas zadara) si myslim kazdej takovej vetsinou vsimne. A kdyz ne - ma pak pech.
A taky... cpat se napriklad nekam sam, do temne ulicky, jen kvuli moznemu dobremu zaberu je tedy taky odvaha... coz se ovsem obcas stane i profikovi. Statistky myslim hovori za vse.
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 31 bře 2009, 13:50

Kalibutan píše:Krade se vsude. Okradou te nejen v Rusku ale i v Beverly Hills nebo pred policejni stanici v Norsku.
Prilezitost - hlavne ta dela z lidi zlodeje.
A ze by nekdo nekoho oloupil (pouzil nasili) o fototechniku, to neni zase tak bezne v nasi krajine. Zatim rozhodne ne.
V okamziku kdyz vytahnes slusnej fotak z ruksaku tak muzes byt obleceny treba jako houmlesak... nepomuze ti to, jsi uz videt.
Mno nemyslím, že by se až tak kradlo všude. Zrovna touto dobou si to brousím po Jižní Koreji a nechat K20D + Px 50-135 SDM (+ peníze a české doklady, jen pas si nosím u sebe) na zadním sedadle auta kdekoli na parkovišti No problem. Co jsem tu byl druhý den, tak se mě tu známý korejec ptal, proč si ten foťák tahám s sebou i na záchod a proč ji nenechám u něj v autě. Tady jsou krádeže pod jejich úroveň (oni jsou hodně hrdí na to, na co si vlastními silami vydělali), je tu dost odlišná mentalita. A není to jen o krádežích :wink:
U nás co není přivázané řetězem, tak za půl hodiny zmizí. :roll:
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 31 bře 2009, 14:05

Noooo, asi jsem moh Koreu, Japonsko, Island a mozna kousek svycarska vytahnout ze seznamu.
Ale, bohuzel... i tam chodi turiste z jinych, uz min kultivovanych zemi... a o tom to je. O prilezitosti.
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 31 bře 2009, 15:13

To asi ano, pár turistů jsem tu potkal, ale nevím, jestli by měli koule na to, dobývat se tu do korejského auta okýnkem, přece jen jsou tu Evropské typy poznat na první pohled :lol:
Navíc měli většinou Canony 1D, D3 Nikony apod. Připadám si tu jako chudý příbuzný. Zato Korejci nějaké DSLR neřeší, mají ty svoje cvakátka, CCD čip jak baterka do hodinek, ale 15Mpix, fotí proti slunci stylem véééliký chrám přes celou fotku a pět milimetrových trpajzlíků u něj :D Když po kolegovi korejci zase chtěla nějaká skupinka korejských kravaťáků vyfotit před velkou budovou muzea (oni jsou strašně ochotní, takže více fotil cizími foťáky, než svým), tak jsem lapl jejich foťák, vyndal z něj miniSD a přes redukci šup do K20ky. Tamrona se sluneční clonou na minimální ohnisko, Korejce kousek od foťáku, mírnou přeexpozici, "cheeseeee" blik. No fotka na můj vkus nic moc, ale oni šupli kartu zase do cvakátka a "óó, óóó, óóóóóó" prófesnáál, kansaamidááá, kansaamidááá (foneticky po jejich "děkuji", správně Gamsahamnida), ještě na mě mávali, když jsem nastupoval do auta. Mno mazec :)
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 31 bře 2009, 18:44

To SeaBear:
Hihi. To me vykladej. Kdyz jsem byl pred 7 rokama se Zenitem na filipinach a vytahl jsem tam mimo vetsi mesta svuj vubec prvni digi Benq (0.8M) a pak jim vecer ukazal na netu v internet cafe jejich vlastni portrety tak padali do kolen jak jsme v evrope hitech a pritom to byl uz davno vybehly typ :)
* * *
Korejci jsou stejne jako japonci takovi hravi fotografove. Foti skoro vsechno a skoro vsechno co vyfoti i prozivaji. Treba i vlastni pidipostavicky na hradcanskem namesti... jak mi nadsene poslala jedna kamaradka z Japonska: "Byla jsem v Ceske republice! Nadherna zeme! A tady je moje foto z Prahy!"... jooo, poznal jsem ze stoji jako druha zleva, kdyz mi to napsala :)
* * *
Nojo sakrys, ale to uz jsem fakt hodne odbocil, omluva vsem.
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Aukro

Příspěvek od kominp » 01 dub 2009, 04:41

Vážení přátelé,dobrá duše zde na PFS. mi dala tip na aukru že se objevila K20D+seťák18-55+karta 4GB a Blesk Metz-58 ve stejný den.Prosím poraďte co se v takovém případě dělá?mám prodejce kontaktovat mailem?požádat ho o výrobní čísla?nevím jak se mám zachovat......nabízí to i s nabíječkou pro baterku do foťáku a ta mi samo.že zůstala doma....je problém koupit origo nabíječku?neříkám že je to zloděj jen se chytám informací.....dík za tipy a rady Petr :cry:
O5 domaPX,K20D+skla

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 01 dub 2009, 09:48

Hlavne zachovej klid, nesmis ho vyplasit. Nabijecka se da v pohode koupit samostatne... Asi bude nejlepsi ho pozadat o vice fotek, ze kterych pak uvidis jestli se jedna o stejna vyrobni cisla.,.. A nenapadne ale za kazdou cenu domluvit osobni predani. A zrejme kontaktovat organy cinne v trestnem rizeni.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Dmb
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dmb » 01 dub 2009, 10:09

Kajfik píše:Hlavne zachovej klid, nesmis ho vyplasit. Nabijecka se da v pohode koupit samostatne... Asi bude nejlepsi ho pozadat o vice fotek, ze kterych pak uvidis jestli se jedna o stejna vyrobni cisla.,.. A nenapadne ale za kazdou cenu domluvit osobni predani. A zrejme kontaktovat organy cinne v trestnem rizeni.
Přesně tak... ale musís si být jist že to je tvoje. Držím palce.
Naposledy upravil(a) Dmb dne 01 dub 2009, 10:25, celkem upraveno 1 x.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz

veka
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od veka » 01 dub 2009, 10:15

Mozna bych zkusil kontaktovat i aukro, ze mas podezreni na prodej tobe ukradeneho zbozi, prece jenom by meli mit taky zajem o to, aby se u nich neprodavaly kradene veci a kdyz jsem se dival na jeho aukce, tak vsechno zbozi snad pouzite, spis to vypada na nejakeho prekupnika... hodne stesti
Pentax K-7, Sigma 10-20mm, Tamron 17-50mm/2.8, Pentax 50-200mm, Pentax FA 50mm/1.4 Velbon Sherpa 435, CPL, system Cokin

zdenekz
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekz » 01 dub 2009, 10:31

Taky už to mohl někdo od někoho obratem někde u supermarketu koupit a pak trochu znalý zkusit prodat třeba na aukru, zrovna nedávno mi v Brně u Tesca jeden možná podobný borec nabízel za supercenu lepší kompakt od Sony - co nepotřebuju nekupuju ani výhodně. Určitě opatrně, případně se můžeme domluvit a oslovit ho podobně víc zájemců
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/

Honza K.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Honza K. » 01 dub 2009, 10:32

Docela nenápadný by mohl být dotaz na záruku: K20 je max. rok starý, tak jestli má foťák záručák a zda se jedná o záruku uplatnitelnou u českého Pentaxu (tedy zda to pochází z ofic. dovozu) - takovýto dotaz je při nákupech (zvlášť u Pentaxu) více než běžný. To by Ti mohlo ledacos napovědět...

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“