změna "titulu", co se zobrazuje u každého člena

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: změna "titulu", co se zobrazuje u každého člen

Příspěvek od Miro Gazdura » 26 zář 2008, 21:09

asdf píše:Napadlo mě, že bychom mohli udělat něco s tím naším hodnocením podle počtu komentářů (pokročilý uživatel, fotograf, apod.). Některým lidem se třeba stává, že v galerii nemají ani jednu fotku :-) a v "titulku" mají napsáno fotograf :-). Teď když je ta galerie jaksi propojená s tím povídáním (nebo co to je :-)), tak by se to třeba mohlo hodnotit, podle počtu fotografii nebo podle získaných bodů, atd. Nebo by to mohli ovlivňovat ostatní lidí, třeba hlasováním apod.
V tomto by som podporil adsf, som zmetený z toho, že pri mojom mene sa zobrazuje text "Velmi pokročilý uživatel". V galerke mám dve nič moc fotky, titul som si získal len vykecávaním vo fóre a nepripadá mi to spravodlivé - aspoň čo sa mňa týka; podľa tohoto systému by moja manželka už bola dávno VIP :D

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 27 zář 2008, 15:48

cport píše:no tak to je pravda :-) mohlo by se rozhlisovat mezi "tituly" KECAL a FOTOGRAF :-) . Asi je jasne, ze titul KECALA se da sehnat celkem snadno a clovek si ho ovlivni sam (poctem prispevku, resp. fotek). Naproti tomu by titul (zacinajici, zkuseny, skvely, strasny) FOTOGRAF mohl byt ziskan treba jen na zaklade ohlasu na fotky ve sve fotogalerii, popr. vitezstvi v soutezich mesice.

Ale nejsem programator, takze netusim, kolik programatorske prace to obnasi.
Hej, ale podla coho by si dal tie tituly podla foto v galerii? Niektore fotky su luxusne a nikdo ich neokomentuje...atd atd...
A pokial by to bolo podla hodnotenia a komentov?Ako donutis ludi aby hodnotili a komentovali???

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 28 zář 2008, 12:13

Možným řešením,by mohlo být se namísto komplikovaného systému bodování ostatními ohodnotit sám.Každý by si z nějakého daného výběru kvality - třeba pětiúrovňového-určil na co se cítí a na ostatních by bylo to nějak respektovat nebo ctít.Docela by mě zajímalo jak a na co se tady cítíme.Třeba kolik z nás by si dalo to nejnižší možné označení jako začátečník,amatér,hobby fotograf?Tipuji,že naprostá většina...
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 28 zář 2008, 16:57

Tomáš Fafek píše:Možným řešením,by mohlo být se namísto komplikovaného systému bodování ostatními ohodnotit sám.
Beriem to ako dobrý nápad - ihneď sa zaradením do najnižšej kategórie. 8O

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 28 zář 2008, 20:38

dalsi varianty:

misto hvezdicek male fotacky, vzdy nejvyssi posledni model Pentaxu, tj. misto ctyr hvezdicek ctyri fotacky

jina varianta
1.uroven - telo posledniho nej. modelu
2.uroven - telo + setak
3.uroven - telo + setak + teleobjektiv
4.uroven - telo + setak + teleobjektiv + blesk
5.uroven - telo + setak + teleobjektiv + blesk + pentax foto batoh [ nebo stativ]

ty hvezdicky jsou preci jen trochu nudne :oops: , stacily by malinkate obrazky, jestli by to slo :?:
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 28 zář 2008, 21:13

@Tomáš To aby si každý určil na co se cítí to nelze.
Cocíkova varianta je docela fajn. Je tu spousta grafiků, tak se klidně do toho dejte. Obrázky můžou být vysoké dle libosti, ale do šířky by neměly přesahovat velikost 140 pixelů.

Takže se do toho puste :)
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 29 zář 2008, 08:25

Jednim z dalsich moznych reseni, jak "donutit" lidi davat komentare, by mohlo byt takove, ze namisto tlacitka ODESLAT by se nabidlo vic tlacitek ODESLAT s prislusnym poctem hvezdicek. Tzn. kazdy, kdo dava komentar, by zaroven i hodnotil :

To je rozumne :D

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 29 zář 2008, 08:26

S cportom plne s ním súhlasím. Osobne si myslím, že do galerky fotky dávame najmä preto, aby ich niekto ohodnotil, či už hviezdičkami, alebo komentárom. Najmä pre začínajúcich fotoamatérov je každá rada drahá a komentáre (aj tie kritické) napomôžu k zlepšeniu. Učíme sa celý život a často sa učíme aj na chybách - či už na vlastných alebo na cudzích; nepoučiť sa znamená stagnovať.

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 29 zář 2008, 14:02

DjLuke9 píše:Jednim z dalsich moznych reseni, jak "donutit" lidi davat komentare, by mohlo byt takove, ze namisto tlacitka ODESLAT by se nabidlo vic tlacitek ODESLAT s prislusnym poctem hvezdicek. Tzn. kazdy, kdo dava komentar, by zaroven i hodnotil :

To je rozumne :D
To bych za rozumné neoznačil. Já např. bych v téhle situaci přestal galerii navštěvovat, protože mě zajímají právě komentáře. Vypovídací hodnota hvězdiček je nulová.

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 29 zář 2008, 16:33

Lidi neblaznete na co vam jsou ty hvezdicky?? Dyt to prece o nicem nevypovida. To uz tady jednou bylo ze se tu myslim nekdo rozciloval proc mu dal nekdo 0 hvezdicek a nevedel proc. Radeji piste komentare, to ma vetsi hodnotu nez nejake hvezdicky. Ze ma nektera fotka pet hvezdicek a jina jednu prece nic neznamena, pokud nekdo nenapise co je na ni spatne nebo dobre.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 30 zář 2008, 06:15

cport píše:Myslim, ze sis mozna neprecetl zacatek :-) - kazdy, kdo dava komentar, by zaroven i hodnotil (tlacitkem ODESLAT). Komentare samy o sobe jsou vyborne, uzitecne a nikdo je rusit nechce. Nicmene hvezdicky jsou v soucasne podobe trosku "mrtve".
Ale přečetl. Rád zanechám komentář a ještě radši si ho přečtu u svých fotek (škoda, že jsem od založení nové galerie neměl na focení čas), ale známkovat prostě nechci. A pokud se mi místo tlačítka pro prosté odeslání komentáře objeví milion tlačítek se známkami (nebo hvězdičkami nebo čímkoliv podobným), tak komentovat přestanu.

Jedinou možnou cestou je něco podobného jako na FA: políčko pro komentář, X známek s výchozí hodnotou "NEHODNOTÍM" a za tím "ODEŠLI". Což ale neřeší to čeho chcete dosáhnout: přimět lidi ke známkování.

IMHO:
Buďme rádi za každý normální komentář pod fotkou a neotravujme nikoho tím, že ho budeme nutit k nějakému pseudo-objektivnímu známkování. Komentáře jsou pro autora asi tak milionkrát hodnotnější.

PS:
Osobně bych byl pro globální vypnutí hvězdiček a zachování jenom komentářů.

PPS:
Co takhle:
"Nováček PFS" = méně než 1/2 roku od registrace && méně než 50 komentářů (pokud možno fórum + galerie dohromady)
"Člen PFS"
"Moderátor"
"Admin"

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 30 zář 2008, 07:38

Hodnocení pomocí hvězdiček, si může vypnout každý sám v nastavení alba.

To hodnocení podle počtu příspěvků - Takže podpořte své návrhy i graficky, nebo se zkuste dohodnout na něčem a já to provedu. Mám teď moc starostí, a těžko bych si s tím teď mohl hrát.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

ypres.bass
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ypres.bass » 30 zář 2008, 07:56

vkramar píše: Co takhle:
"Nováček PFS" = méně než 1/2 roku od registrace && méně než 50 komentářů (pokud možno fórum + galerie dohromady)
"Člen PFS"
"Moderátor"
"Admin"
tohle se mi líbí, ale já bych asi lupnul něco pod a nad člena třeba "elév PFS" a "zasloužilý člen PFS"

vkramar
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vkramar » 30 zář 2008, 08:37

ypres.bass píše:
vkramar píše: Co takhle:
"Člen PFS"
"Moderátor"
"Admin"
tohle se mi líbí, ale já bych asi lupnul něco pod a nad člena třeba "elév PFS" a "zasloužilý člen PFS"
To už by bylo moc. Maximálně tak Veterán PFS pro např. prvních 200 členů...? :wink:

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 30 zář 2008, 08:45

vkramar píše: To už by bylo moc. Maximálně tak Veterán PFS pro např. prvních 200 členů...? :wink:
No ja bych klidne toho "Clena PFS" rozdelil jeste aspon na dva az tri, aby to nebylo takove fadni, clenove PFS budou skoro vsichni a takhle by to aspon bylo trosku pestrejsi :-)
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“