No maloktora firma robi len Fotaky... Asi bych ich to neuzivilo...Kajfik píše:prijde mi trapne se usklibat majitelum Canonu ze jsou to kopirkari. Pentax taky nedela jen fotaky...
Japonec s Pentaxem
Moderátor: Moderátoři
...ja tu nechci spoustet dalsi hadku, ale jsem nejak na rozpacich... tak trochu neprimo sijes do vlastnech rad Pentaxaku: "Jak to je s tou clonou funguje v pohode tak jak psal kolista ne? A chyba byla v nepoucenem uzivateli... " (kazdy nejak zacina) a tady hajis Canon... tak nevim jak to tedy mas... a to nezminuji rejpani do Penataxe v minulosti...Kajfik píše:prijde mi trapne se usklibat majitelum Canonu ze jsou to kopirkari. Pentax taky nedela jen fotaky...
Jo, vyjadruj si svobodne svuj nazor, ale pokud mas nazory takove, jake tu prezentujes, tak proc jsi zde...?? Nerozumim tomu... Ujasni mi prosim, jak to vlastne mas...???
Pentax
Jinak kdyz jsem byl kouknout na svetovy pohar vodniho slalomu tak sem tam potkal taky minimalne tri pentaxaky...
A pak jsem v tramvaji v praze potkal francouze s k10D jeste s dalsima dvema typkama vsichni oveseni stativy a technikou... Dalsi mel nikona D300 coz obzvlast pro ypress.basse bych si dovolil glosovat¨, ze se da take povazovat za fotak.... a konfrontace s k100d je vice nez usmevna:)
Proc tady jsou vsichni tak nepratelsti vuci ostatnim znackam?
A pak jsem v tramvaji v praze potkal francouze s k10D jeste s dalsima dvema typkama vsichni oveseni stativy a technikou... Dalsi mel nikona D300 coz obzvlast pro ypress.basse bych si dovolil glosovat¨, ze se da take povazovat za fotak.... a konfrontace s k100d je vice nez usmevna:)
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
...to je jako by jsi se stydel za Pentax... :-ODjLuke9 píše:No ja som Pentaxaka ziadneho este nepotkal...
I ked posledne ked som bol v Olomouci som stretol vela japoncov a turistov..vsetci zrkadlovky ale ani jeden Pentax, mi to pripadalo ako Vylet fotografov:) Samozrejme som mal aj ja Svoj Pentax ale co uz...Som si pripadal ako z ineho sveta...VSetci Canon Nikon Sony ja jediny Pentax...Vsetci slnecne clony(i ked bolo zamracene) ja jediny drziak na Cokina...
Este ze olomouc poznam tak som sa stiahol do uliciek a tam uz nikdo nebol...
Pentax
...neni... to mas pravdu.. me jen proste zamrzi, kdyz lidi, co se rozhodnou pro znacku, sem tam broji proti ni... trochu mi to prijde, ze davaji zapravdu druhym...
..nemyslim si, ze kdyz budeme remcat proti Pentaxu, ze to je ten pravy duvod a cesta, jak Pentax zlepsit, myslim, ze u Pentazu to vedi dost dobre, co se povedlo a co mene... nejsem slepy k vecim, ktere me moc nenadchly... ale to furt neni duvodem "kousat ruku, co me hladi"...
...ale vlastne ani toto tema neni uplne off topic.. pristup, vztah ke znacce je to, co se tu resi...
..nemyslim si, ze kdyz budeme remcat proti Pentaxu, ze to je ten pravy duvod a cesta, jak Pentax zlepsit, myslim, ze u Pentazu to vedi dost dobre, co se povedlo a co mene... nejsem slepy k vecim, ktere me moc nenadchly... ale to furt neni duvodem "kousat ruku, co me hladi"...
...ale vlastne ani toto tema neni uplne off topic.. pristup, vztah ke znacce je to, co se tu resi...
Pentax
-
- V.I.P člen
Jsem rád,že se také občas ozveš.Kajfik píše:Jinak kdyz jsem byl kouknout na svetovy pohar vodniho slalomu tak sem tam potkal taky minimalne tri pentaxaky...
Také by mě zajímalo,a ty by jsi to mohl vědět,jak se říká těm co se hlásí hlasitě k příslušnosti k čemukoliv ať už ideologii,životnímu stylu,fotbalovému týmu nebo hospodě a odmítají všechny a vše odlišné? Šovinista,fanatik,..
A jak se říká těm co propadnou značce výrobků jako např.auta,kosmetiky,spotřební elektroniky,... ?Všímám si,že je tento fenomén v naší malé ale krásné zemi stále rozšířenější a agresivnější.Nevím jestli je to snobství nebo touha někam patřit nebo co ....
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
A je to tu zas jen proto ze nehanim ostatni znacky tak jesem dobry pentaxista... Ja nemam co ujasnovat, rozumny clovek jenz alespon matne tusi neco o vyrazove logice, nema jediny argument kdy jsem miril proti pentaxu...
Pokud vas ovsem neurazilo to ze nekolika nasobne drazsi nikon by asi prevalcoval K100d snad ve vsech smerech....
Fjo ja nevim zkus si spis ujasnit vlastni postoj... Protoze to co rikas jsou kolikrat hlouposti... Zejmena pak to co vyvozujes z nazoru druhych...
Viz prvni veta tohoto prispevku... Posmivani mi prislo trapne uz ve skolce, a ani v dospelosti to nevidim jinak...
To ze je nekdo horsi neni duvod k posmechu... A to ze se nekomu neposmivam neznamena ze si nemuzu myslet ze jsem v necem lepsi nez jiny...
Srovnej si co jsem napsal. Opravdu, nez zacnes psat dalsi nesmysly jak rypu do Pentaxu.... Skoro te podezrivam ze pise pro nejaky bulvar.... Postoj nepostoj napiseme o nem to co chceme my at je to pravda ci (a to spise) nikoliv.
Pokud vas ovsem neurazilo to ze nekolika nasobne drazsi nikon by asi prevalcoval K100d snad ve vsech smerech....
Fjo ja nevim zkus si spis ujasnit vlastni postoj... Protoze to co rikas jsou kolikrat hlouposti... Zejmena pak to co vyvozujes z nazoru druhych...
Viz prvni veta tohoto prispevku... Posmivani mi prislo trapne uz ve skolce, a ani v dospelosti to nevidim jinak...
To ze je nekdo horsi neni duvod k posmechu... A to ze se nekomu neposmivam neznamena ze si nemuzu myslet ze jsem v necem lepsi nez jiny...
Srovnej si co jsem napsal. Opravdu, nez zacnes psat dalsi nesmysly jak rypu do Pentaxu.... Skoro te podezrivam ze pise pro nejaky bulvar.... Postoj nepostoj napiseme o nem to co chceme my at je to pravda ci (a to spise) nikoliv.
Pentax K20D,
Zdarec chlapi, já jsem teďka potkal jednoho pentaxáka v Telči (respektive on potkal mě) a jak napsal fjo, pohoda, pokec, dokonce jsem měl tu možnost nahlédnout do té 645 (nebo jak se to jmenuje). Taky jsem potom přemýšlel nad tím, jestli by tohle bylo možné u kolegů C a N. Myslím, že by na nás opravdu hleděli jak na debily
Vlastně jsem se takto setkal už s více pohodovými lidmi.
Vlastně jsem se takto setkal už s více pohodovými lidmi.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
kajfik: to byla samozřejmě hláška ve stylu "svůj k svému"
já proti nikonům nic nemám, ale srdce je prostě jinde
btw. teď jsem mluvil s několika lidma (teta, kamarád, kamarádka co jde teď na učňák - obor fotograf a jednou spolupracovnicí co jí dcera jde taky na ten učňák a chce pomoct s výběrem foťáku)
teta o Pentax v životě neslyšela
kamarád to už někde viděl
kamarádka to nehrotí, ale její otec říká že to bude asi nějaký čínský šmejd jinak by to mělo víc lidí (NIKON!)
a spolupracovnice říkala že jim na schúzce říkali že si mají pořídit nikona nebo canona (ony ty školy mají snad nějaké smlouvy nebo co) - ale ta paní byla mojí propagací docela chycená - tak se uvidí
já proti nikonům nic nemám, ale srdce je prostě jinde
btw. teď jsem mluvil s několika lidma (teta, kamarád, kamarádka co jde teď na učňák - obor fotograf a jednou spolupracovnicí co jí dcera jde taky na ten učňák a chce pomoct s výběrem foťáku)
teta o Pentax v životě neslyšela
kamarád to už někde viděl
kamarádka to nehrotí, ale její otec říká že to bude asi nějaký čínský šmejd jinak by to mělo víc lidí (NIKON!)
a spolupracovnice říkala že jim na schúzce říkali že si mají pořídit nikona nebo canona (ony ty školy mají snad nějaké smlouvy nebo co) - ale ta paní byla mojí propagací docela chycená - tak se uvidí
Nejlepší pocit jsem měl, když jsem byl letos v Ostravě na setkání fotografů a s ní spojená burza fototechniky. Kdykoli, když jsem vytáhl Pentax z batohu, že si nějaký objektiv vyzkouším, tak se u mě vždycky někdo objevil a ptal se mě jak jsem s tím spokojený.. a že o pentaxu přemýšlí... nebo že měli pentax kinofilm a zajímalo je jak je to s pentaxem v době digitálů... nebo jak funguje se staršími skly... no jaké jiné odpovědi než kladné by jim člověk mohl objektivně dát A když jsem vyjádřil slovní hodnocení, tak jsem je pak dovedl i k mým fotkám A4 aby si udělali obrázek sami.
Nevedu boje s jinými foto značkami.. hlavní kdo dělá fotku je fotograf a technika je až na druhém místě. Ale přesto jsem rád, že jsem si vybral PENTAX
Nevedu boje s jinými foto značkami.. hlavní kdo dělá fotku je fotograf a technika je až na druhém místě. Ale přesto jsem rád, že jsem si vybral PENTAX
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Tak nekdy to je tak, ze clovek nabyde ke znacce duveru a dalsi veci kupuje jako vicemene zaruku kvalitniho zbozi. Pro mne treba Logitech (mam od nich bedny ktere jsou pro smrtelnika jako ja naprosto luxusni a mam pocit ze delaji promyslene veci. Nebo napriklad Trek sport, u zadneho jejich batohu bych neuvazoval jestli je kvalitni nebo ne... A myslim ze ostatni veci maji nemene dobre... Stejne tak jsou lidi kteri se nasli ve filosofii Apple-u...
Pentax K20D,
-
- V.I.P člen
Já ctím také některé značky a při výběru obměny určitých opotřebovaných věcí se nejdříve porozhlédnu co nabízí a potom konfrontuji s ostatními možnostmi a značkami.Když konkurence neobstojí vracím se k osvědčenému.Ale nejsem ten co kupuje celý život Levi's nebo Mc'Donalds nebo Pentax protože jsem věrný značce.Bude-li něco co mě přesvědčí,že je pro mě v danou chvíly lepší vezmu to a hotovo.Na věrnost značkám výrobků v dnešní době s... .
A nestydím se za to.
A nestydím se za to.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele: