Vernisáž Gregory Crewdsona v Rudolfinu
Moderátor: Moderátoři
Vernisáž Gregory Crewdsona v Rudolfinu
Zdravím, určitě i někdo z vás zachytil v televizních zprávách reportáž o vernisáži amerického fotografa Gregory Crewdsona v pražském Rudolfinu.
Včera jsem si ji byl tedy prohlédnout. Pocity jsou rozporuplné. Nejvíc se mi líbila asi první část s BW fotografiemi. Ačkoliv i zbytek stojí za shlednutí. Všechny fotky v sobě mají velké napětí a to i přesto, že postavy jsou statické a výrazy klidné.
Zajímalo mě zda výstavu navštívil i někdo jiný a zejména vaše názory, připomínky a zážitky....
http://www.galerierudolfinum.cz/cs/vyst ... 7C1157908A
Včera jsem si ji byl tedy prohlédnout. Pocity jsou rozporuplné. Nejvíc se mi líbila asi první část s BW fotografiemi. Ačkoliv i zbytek stojí za shlednutí. Všechny fotky v sobě mají velké napětí a to i přesto, že postavy jsou statické a výrazy klidné.
Zajímalo mě zda výstavu navštívil i někdo jiný a zejména vaše názory, připomínky a zážitky....
http://www.galerierudolfinum.cz/cs/vyst ... 7C1157908A
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
-
- V.I.P člen
Zůčastnil jsem se vernisáže.Nejvíce mě zaujaly také ty ČB.Pár minut jsem u nich vydržel.Horní patro mě nijak zvláštně neoslovilo.Kromě technický kvality
která je skutečně výjimečná.To se hned tak nevidí.O to nejzajímavější ale nepřišel ten kdo byl na verni.Já jsem si to náramně užil.Ty shluky desítek,stovek různorodých lidí,vstupujících do těchto hyperrealisických obrazů mě zaujaly nejvíc.Tak jsem neváhal a bral jsem to 14". Výborný reakce - od šoku,pohoršení,překvapení,až po nadšení. 8O
která je skutečně výjimečná.To se hned tak nevidí.O to nejzajímavější ale nepřišel ten kdo byl na verni.Já jsem si to náramně užil.Ty shluky desítek,stovek různorodých lidí,vstupujících do těchto hyperrealisických obrazů mě zaujaly nejvíc.Tak jsem neváhal a bral jsem to 14". Výborný reakce - od šoku,pohoršení,překvapení,až po nadšení. 8O
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
Jo a jinak si myslím,že to tady hodně lidí osloví a může je to do budoucna i inspirovat.Pro mě je ale inscenovaná fotografie tohoto typu stará vesta z devadesátých let.Obsahově i formou.To Nan Goldin nebo nedávno skončená výstava Jacob Holdt bylo jiný kafffeeee!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
To je potřeba to tady příště napsat, ať se o tom dozvíme i my ostatní...
Jinak ty BW fotky byly super jak dokazaly takovym samozrejmym zpusobem reportovat americky venkov. Jo a taky byly dobre ty male detaily v kazde fotce. Napriklad detske nohy couhajici ze psi boudy a tak. Kazda fotka mela takovou drobnustku, ktere si clovek vsiml az po delsim zkoumani...
Jinak ty BW fotky byly super jak dokazaly takovym samozrejmym zpusobem reportovat americky venkov. Jo a taky byly dobre ty male detaily v kazde fotce. Napriklad detske nohy couhajici ze psi boudy a tak. Kazda fotka mela takovou drobnustku, ktere si clovek vsiml az po delsim zkoumani...
Pentax K20D,
-
- V.I.P člen
Ba jo.Souhlasím.Je to na delší pokoukání.A adjustace je na 1. Docela mě zajímá na jaké podložce a jak je papír fixován.Co myslíš?Každopádně to nebude žádná láce,páč se mě doneslo,že peníze na realizaci jediného kusu jdou do statisíců.Příště napíšu předem,když o něčem budu vědět dopředu.
Těžko říct na to jsem moc nekoukal. Záleží jetli tím bylo myšleno jen zhotovení nebo všechny náklady na pořízení fotografie.
Třeba to byl nějaký super papír ktery se da zas nejakym spešl lepidlem prilepit na podlozku tak aby neprosákl a fotku neposkodil.
Ale treba u fotoskody jsou schopni tisknout na sirku snad metr a pul a delku do aleluja..... cena za metr ctverecni od 1000-2500(Imitace malířského plátna - 340 g/m2).....
Třeba to byl nějaký super papír ktery se da zas nejakym spešl lepidlem prilepit na podlozku tak aby neprosákl a fotku neposkodil.
Ale treba u fotoskody jsou schopni tisknout na sirku snad metr a pul a delku do aleluja..... cena za metr ctverecni od 1000-2500(Imitace malířského plátna - 340 g/m2).....
Pentax K20D,
-
- V.I.P člen
To mě taky zajímá.Ještě zjistím.Střední formát určitě možná i něco většího. 8O.Náklady toho zahrnují mnoho a cena je asi celková.O tom vypovídá i část expozice věnovaná "backstage".Prodejní cena bude daleko vyšší,i vzhledem k angažování některých holywoodských superstar.
Nějaký šum jsem zaznamenal,ale musel jsem hodně nepřirozeně blízko.
Nějaký šum jsem zaznamenal,ale musel jsem hodně nepřirozeně blízko.
-
- V.I.P člen
To je jasný.Pořizovací náklady na techniku řešit nejspíš vůbec nemusí,protože na uměleckém nebi jeho hvězda svítí jasně a jeho galeristé většinou technické zázemí finančně a organizačně pokrývají.
Ale jako všude jinde je to něco za něco.
Ale jako všude jinde je to něco za něco.