Hodnotenie (bodovanie) fotografii v Galerii

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Hodnotenie (bodovanie) fotografii v Galerii

Příspěvek od Bukic » 24 pro 2007, 15:53

Co sa tyka roznych for a galerii, som len naozajstny zaciatocnik, ale nedalo sa tu prehliadnut, ze v tejto galerii vyrazne chyba bodovanie fotografii a len obcas sa najdu nejake komentare.
Nebolo by na skodu, pri prezerani fotografie, ju rovno obodovat, zvysilo by to medzi nami sutazivost a tym aj kvalitu galerie, pomoze to ukazat, akym smerom sa moze jednotlivec uberat.
Navyse, ale niesom si isty, bodovanie je anonimne, v com vidim tak trochu aj vyhodu....
Aky mate na to nazor vy?
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 24 pro 2007, 21:21

bodovani fotek tady i v jinych galerii je celkem do velky a rozsahly problem - zatim nevim o zpusobu, jak to vyřešit, aby bylo bodovani objektivni a spravne...
v minulosti jsme tu bodovani v galerii už řešili - protože mohli bodovat i anomymni navštevnici, stačilo většinou malo a vždy se našli nějací zaškodníci, kteři ti daji i na dobrou fotku jedničku... takže já i a snad už i další víme, že hodnoceni tady (a nekdy i jinde) v galerii nema až tak velkou vypovidajici hodnotu... proto jsme taky třeba v minulosti založili galerii bez hodnoceni, kdy se mohly psdat jenom komnetaře - ty jsou většinou určite zajimavější a podnětnější než nějaké známky... protože jedna rada a dobry komentař ti vyda za deset hodnocení...

vidim to treba i jinde - na digiarene, kde se najdou troubove, kteri schvalne davaji nejnižši znamky - je to proste obecny problem a těžko pro nej najit rešeni... protože škudvoce tu vždycky budou - ale s tim je potreba počitat, když jdeš s kuži na trh...

A co se tyka te soutěživosti - udelaš možna nejlepe, když se od vážného braní hodnoceni co nejdrive oprostíš - já byl ze začátku taky na tom asi podobně, že člověk koukal na body, ale prišel jsem s postupem času na to, že je to na houby a neni potreba se na tim nejak moc vzrušovat... hodnoceni určite poteši, ale neni to to, proč by to měl člověk dělat...

mej se,
Cikorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

lubina
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubina » 24 pro 2007, 22:02

Já osobně si raději přečtu nějakou tu připomínku, než jakékoliv bodové hodnocení. Je pro mě už potěšující, když někoho moje fotka zaujme natolik, že mu stojí za to napsat na ni svůj názor, byť je třeba kritický...ty jsou pro mě přínosem(samozřejmě ne závazné :lol: ) současná galerie mi vyhovuje. Dobré světlo všem!

Bukic
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Bukic » 25 pro 2007, 00:07

cikorsky - Aaa-ha, tak to ma nenapadlo, Dik ze si ma vratil na zem :oops: . Ale kazdopadne si myslim, ze aj nazor tzv. skudcu je nazor, ide len o to, kolko krat maju moznost bodovat.

lubina - Pripomienky su super, i galeria, som spojojny. Len to porovnavam napr. s FotoAparat.cz a zda sa, ze tam su clenovia omnoho aktivnejsi. Moj zamer je(bol), len na tuto skutocnost upozornit a nic viac, ide len o jeden click navyse. :wink:
K10d; Pentax A 50/1.7; Sigma 30/1.4DC EX; Pentax SMC A 135/2.8; Cosina 70-210/4; Sigma EF-53 DG SUPER :-)

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 25 pro 2007, 09:16

Slovní hodnocení je daleko přesnější a hodnotnější toť můj názor a popravdě kdo chce tak si hodnocení u svých fotografií povolí, nebo zakáže. To se dělá v nastavení alba. Osobně si myslím, že je lepší hodnocení zakázat a spíš si zvyknout hodnotit ústně.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 25 pro 2007, 11:27

samozřejmé v porovnani s ostatnima galeriema je tady na té naší trošku méně živo - méne komentařu, mene hodnoceni - prakticky je to proste jen o tom, že je tu možna tak 20 osob, kteri jsou aktivni a davaji fotky a pišou komentaře - a tento "problem" je tu proste stale :D - nekteři se stydi, že jsou začatečnici nebo maji jine duvody...:) proto si myslim každy ješte dava fotky i do tech vekych fotogalerii...
tady na te gelrii je super to, že neni časově omezene vkladani a mužeš vložit treba 5 fotek za den nebo taky to, že si tu až tak nikdo na nic nehraje a lidi ti spiše poradi, než aby ti fotku zkritizovali... :)

cikorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Franki55
V.I.P.
V.I.P.

bodovanie

Příspěvek od Franki55 » 25 pro 2007, 15:06

súhlasím s predrečníkmi , bodovanie ti nič nedá, je naozaj pravda že tu nie je moc živo, zamrzí keď má foto inde živé ohlasy a tu ani pes neštekne, sa mi niekedý zdá akoby sem chodili len chluchí, nemí a slepí
/ s nadzádzkou :wink: / , to sa potom stráca chuť " u nás " publikovať...

hoza
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od hoza » 30 pro 2007, 01:11

Bodování fotek je naprd, po reakcích z jiných galerii jsem určo proti, komentář k fotce je něco jiného rozhodně jsem ji vždy uvítal ať byla jakákoliv
K100D Super.....

fjo
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fjo » 30 pro 2007, 02:30

...bodovani je o nicem... odkliknout predvolbu je dilem okamziku... ale kdyz chces napsat komentar, musis se nad tim, co chces hodnotit mnohem vice zamyslet.... a to je okamzik, kdy je sance, ze se zacnes divat na dany objekt (nemusi to byt jen zde na PFS) i z jineho uhlu...
Pentax

Vláďa
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Vláďa » 30 pro 2007, 10:15

Jsem hlavně pro komentáře a kdo chce, tak to může ještě zdůraznit hvězdičkama. Dělám to tak i já. I když vím, že každé hodnocení je subjektivní věc, je to rozhodně pro mě vždy poučné co tam kdo kritického napíše. Beru to jako výbornou školu a získávání informací od zkušenějších, protože se považuji za začátečníka. Při svém hodnocení se snažím zaměřit spíše na technickou stránku věci, protože ta umělecká nemusí být správně pochopena. Myslím, že by se měl každý zůčastněný snažit vyjádřit k co nejvíce fotkám.
K10D,Pentax12-24/4;Tamron 18-250;Pentax FA50/1.4;Tamron SPAF90/2.8 Macro;Pentax FA*300/4.5;Velbon Sherpa 200R;UltraPod;AF-360FGZ

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“