objektiv 135mm Pentax
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
objektiv 135mm Pentax
Prosim o radu mam objektiv 135/3.5 pentax a moje telo MZ-50 mi nechce stimto objektivem merit (tzv. meri jen na plnou diru, pokud clonim nic se nedeje). Cekam az my dojde K10 tak mam strach aby me fungovala na nem.Dekuji Michal
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MZ-50
Ano, to je známá vlastnost levných modelů MZ-30 a MZ-50. Všechny ostatní AF SLR i DSLR umí měřit s objektivy řady K, M i závitovými s redukcí (tam ale nefunguje automatická clona). U K10D bude také fungovat, jen je třeba v menu povolit použití objektivů s clonovým kroužkem.
Af zrcadlovky, které ještě neumí pracovat s objektivy bez A polohy jsou ještě MZ-60 a kinofilmový *ist, keré jsou rovněž vybaveny crippled bayonetem.
Na K10 určitě bude fungovat bez problému, Osobně jsem zkoušel objektivy řady M a K na tělech, DS,DL a K100D. A fungují, byť pouze v manuálním režimu měření expozice. Pomocí náhledu hloubky ostrosti se zavře na pracovní clonu a nastaví expoziciční hodnoty. U DS/DL stačí v custom setings povolit použití clonového kroužku, u K100D je nutno ještě zrušit funkci "elektronického náhledu".
Na K10 určitě bude fungovat bez problému, Osobně jsem zkoušel objektivy řady M a K na tělech, DS,DL a K100D. A fungují, byť pouze v manuálním režimu měření expozice. Pomocí náhledu hloubky ostrosti se zavře na pracovní clonu a nastaví expoziciční hodnoty. U DS/DL stačí v custom setings povolit použití clonového kroužku, u K100D je nutno ještě zrušit funkci "elektronického náhledu".