Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Muze mi nektery z mistnich zarytych stezovatelu rici, ktery fotoaparat od konkurencnich znacek by si tedy poridily, kdyz Pentax je tak spatny?
Canon - 50D (pokud pominu full-frame, ktery je cenove jinde)
Nikon - D300
Muzete mi strucne sepsat zasadni vyhody techto aparatu (zvlaste Canon), ktere jsou natolik zdrcujici v souboji s Pentaxem K7, ze ho diskvalifikuji? Pokud najdete nejakou vyhodu u Pentaxu, tak taky sem s ni .
Pripadne mi muzete sepsat i znackove objektivy a jejich ceny, ktere byste si k temto fotoaparatum poridili?
Nikon - D300
Muzete mi strucne sepsat zasadni vyhody techto aparatu (zvlaste Canon), ktere jsou natolik zdrcujici v souboji s Pentaxem K7, ze ho diskvalifikuji? Pokud najdete nejakou vyhodu u Pentaxu, tak taky sem s ni .
Pripadne mi muzete sepsat i znackove objektivy a jejich ceny, ktere byste si k temto fotoaparatum poridili?
Pentax K-3, K-S2 + P DA 18-55 II; P DA 12-24; P DA 20-40; P DA* 60-250; P DA 35/2,4; P DA* 55; P D-FA 100 Macro; P DA* 200/2,8;
Nevite nekdo jestli u K-7 jak je korekce chromaticke aberace a distorze..
deje se to v "realnem case"? tj. ze to nekde nastavim v menu a ovlivni to kazdou fotku pokud pouziju DA/F-DA?
Nebo to plati jen pri zpracovani vystupu v tele fotaku tj. do jpeg nebo tiff?
Nejak jsem se nedocetl ..
deje se to v "realnem case"? tj. ze to nekde nastavim v menu a ovlivni to kazdou fotku pokud pouziju DA/F-DA?
Nebo to plati jen pri zpracovani vystupu v tele fotaku tj. do jpeg nebo tiff?
Nejak jsem se nedocetl ..
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
-
- Moderátor
A Škoda by taky měla dělat sporťáky na úrovni Ferrari nebo Maserati? Holt kdo chce takové auto u Škody ho nekoupí...kolouch píše:Souhlasím s tím, že by měl pentax řešit i náročnější zákazníky...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
Ja jsem popsal jaky by mel byt idealni stav. Pokud pentax rozsiri nabidku i pro narocnejsi uzivatele, tak mu to preci jenom prospeje? Bude mit sanci ziskat dalsi lidi ke sve znacce .. Nemyslim si, ze pentax zachrani jen par procent "pokrocilych amateru".TomášFencl píše:A Škoda by taky měla dělat sporťáky na úrovni Ferrari nebo Maserati? Holt kdo chce takové auto u Škody ho nekoupí...kolouch píše:Souhlasím s tím, že by měl pentax řešit i náročnější zákazníky...
Tim jsem chtel rict, ze by bylo fajn, kdyby pentax pokryl i dalsi cast trhu, to ze to nedela je vec jina.
K-7 + D-BG4, K10D + D-BG2, Pentax DA* 16-50 2.8 SDM, Pentax FA 50 1.4, Sigma 70-200 2.8 HSM, Sigma 10-20 3.5-4.5, Metz 58 AF-1
-
www.jaroslavholan.cz
-
www.jaroslavholan.cz
Tak ani v nejmenším se nepovažuji za notorického stěžovatele, ale chci si pořídit Nikon D700 spolu s 24-70/2,8, 14-24/2,8 a pro začátek nějakým dlouhým sklem od alternativního výrobce, protože na Nikon už opravdu nezbude.
Celkem i s bleskem, gripem, kartami počítám se 150 000,- (které nemám a budu si brát úvěr).
Neříkám, že je Pentax špatný, právě naopak. Jen bych tyhle peníze milerád nechal právě Pentaxu, ale bohužel nemám za co.
Uznávám ale samozřejmě, že tento segment trhu je tak malý, že se firmě jen tak nevyplatí investice do vývoje a výroby.
Celkem i s bleskem, gripem, kartami počítám se 150 000,- (které nemám a budu si brát úvěr).
Neříkám, že je Pentax špatný, právě naopak. Jen bych tyhle peníze milerád nechal právě Pentaxu, ale bohužel nemám za co.
Uznávám ale samozřejmě, že tento segment trhu je tak malý, že se firmě jen tak nevyplatí investice do vývoje a výroby.
-
- Pokročilý uživatel
Souhlasím s Tomášem Fenclem. Ta věčná česká snaha mít na volantě od škodovky koníčka od Ferrariho....
Jak jsem psal výše, já už jsem ho objednal, důvody jsem taky napsal.
K těm důvodům bych připočetl i včerejší podrobné zkoumání D 700 a názory a zkušenosti jeho majitele. Naše chování je dost naivní. Jakmile se kolega stal majitelem D700 a pronikl do "uživatelského", ne marketingově vycizelovaného světa svého miláčka, ne že by byl zklamán, ale , jak říká, vystřízlivěl... A to stoupá pořád v rámci jedné značky. Ráno jsme nad tím diskutovali docela dlouho a odpoledne jsem se rozhodl. Pentax se svou politikou staral a stará o zpřístupnění špičkové techniky pro široké vrstvy, takový fotoVW
K těm důvodům bych připočetl i včerejší podrobné zkoumání D 700 a názory a zkušenosti jeho majitele. Naše chování je dost naivní. Jakmile se kolega stal majitelem D700 a pronikl do "uživatelského", ne marketingově vycizelovaného světa svého miláčka, ne že by byl zklamán, ale , jak říká, vystřízlivěl... A to stoupá pořád v rámci jedné značky. Ráno jsme nad tím diskutovali docela dlouho a odpoledne jsem se rozhodl. Pentax se svou politikou staral a stará o zpřístupnění špičkové techniky pro široké vrstvy, takový fotoVW
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
Mne staci ked porovnavam kamaratov Canon 40D s 17-40/4 USM, a 70-200/2.8 IS USM. Rychlost ostrenia je neporovnatelna a takisto aj presnost. On ma zaostrene okamzite a presne, mne na k10 to trva a trva a navyse casto musi prejst cely rozsah no a mozem sa modlit ci mi zaostri presne alebo nie. Ale som zvedavy ako na tom bude k7, snad uz dotiahnu to co ma konkurencia zopar rokov. Mozete namietat ze tie jeho objektivy boli drahsie, ano to je pravda, ja by som si tiez rad zaplatil za vyssiu rychlost (a IS), lenze P take bohuzial nema.jasanek píše:Muze mi nektery z mistnich zarytych stezovatelu rici, ktery fotoaparat od konkurencnich znacek by si tedy poridily, kdyz Pentax je tak spatny?
Nikon - D300
Já jsem zase jen za minulý týden potkal dva prof. fotografy, kteří právě přešli po letech u Canonu na D700. Museli vyměnit celý systém, ale o foťáku mluví v superlativech...smalincik píše:Souhlasím s Tomášem Fenclem. Ta věčná česká snaha mít na volantě od škodovky koníčka od Ferrariho....
Ale opravdu bych byl moc nerad, kdyby mě někdo považoval za stěžovatele. Rozhodně K7 nehaním, právě naopak a moc se mi líbí. Kdybych se focením neživil, co nejdříve bych na ni z K20D přešel.
Víš, ono problém téhle debaty není ani tolik v tom, že by tu byl nějakej notorickej stěžovatel (což teda asi mam být podle debaty já), kterej by od Pentaxe čekal za 30 tis vychytanej fullframe.jasanek píše:Muze mi nektery z mistnich zarytych stezovatelu rici, ktery fotoaparat od konkurencnich znacek by si tedy poridily, kdyz Pentax je tak spatny?
Nikon - D300
Pokud by jsi si přečetl pořádně přečetl moje námitky, viděl by jsi, že mi mnohem víc než samotná K7, vadí spíše přístup Pentaxu k její propagaci. Asi jsou tu jen fakt totální zaslepenci, že to nevidíte...
Pentax mam jako značku hrozně rád a moc pro mě znamená. Můj děda fotil na Px středoformát celej život. Od Px byl první foťák vůbec, kterej jsem kdy držel v ruce vůbec. A hrozně moc mi vadí, že mam pocit, že současnou nabídkou jde pomalinku do pr****. Jasně, zase mi tu napíšete ať táhnu ke konkurenci, ale já tohle nepíšu proto, abych tu někoho prudil.
1. 50 let Px dokázal dělat produkty pro všechny kategorie fotografů a dneska to najednou nejde? Proč to nejde?
Proč mi Px nenabídne foťák mé kategorie, jako to nabídl mému dědovi? Tenkrát to uměl a dneska už to neumí? Vim, že mam v některejch oblastech vysoké nároky, ale určité současné vlastnosti jsou fakt total za zenitem (viz třeba jiné vlákno o X 1/180, ze kterého jsme se dostali k tomu, že reálnej X je u Px asi 1/125 - pro člověka, kterej by tedy chtěl fotit exterierové portréty se značkovým zábleskovým světlem, to v podstatě u Px znamená nakoupit o moc dražší zařízení - do rozdílu ceny by se třeba v mém případě vešel Canon Fullframe i s L FF objektivem).
2. A když už to teda přechodně neumí a lidi, jako já, kteří se řadí mezi jeho skalní fanoušky to jsou ochotní i zkousnout. Proč je dráždí takovouhle kampaní viz K7? Představíme vám revoluci, další milník v dějinách Px.
Já teda nevim, jak kampaň fungovala na Vás... ale pakliže někoho ve výsledku tak otráví, že ho v podstatě téměř přinutí k přechodu ke konkurenci, tak to asi v pořádku není, ne?
3. Px nemá absolutně žádnou nejen marketingovou strategii ale ani promyšlené řady výrobků.
A proč to píšu? Proto, abych vám všem řekl, jak máte nah*** systém? Na to mam lepší věci na práci. Jen jsem prostě nasranej, že asi budu muset měnit systém, kterej moje rodina používá už druhou generaci a u kterého jsem nechal srdce i já. A doufám, že to moje zoufalé volání uslyší někdo vhodnej, kterej dostane rozum a vytáhne Px tam kam patří. Na vrchol, kde je jeho místo.
A teď k dotazu.....
Je úplně jedno, jestli 50D nebo D300... obě značky mají to, co já kritizuju u Px. Jasnou strategii a funkční marketing.
Osobně bych nyní přecházel na 5D... vim, že není v této cenové kategorii, ale jsem ochotný si připlatit (a byl bych ještě ochotnější si připlatit i u Px).
Jinak... čekám zase nějakou smršť reakcí, takže ... tohle byla moje POSLEDNÍ zpráva k tomuhle tématu. Kdo chtěl... pochopil co jsem chtěl říct, kdo nechtěl, tomu to vysvětlovat znovu nebudu.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
U mňa je rozhodujúca cena.
Ak za túto cenu dostanem u konkurencii väčšiu kvalitu a spoľahlivosť... neváham s prechodom, nemienim byť zaslepený značkou.
Doteraz som za cenu Pentaxu na trhu nič lepšie nedostal.
Keď si niekto chce priplatiť, chce niečo kupovať za 150 tisíc...prečo potom nejde ku konkurencii? Veď to netreba na fórach rozmazávať!
Mám peniaze, chcem ich minúť na čo najlepší stroj- vyberiem najlepšie na trhu, čo do môjho rozpočtu vlezie a kúpim!
Keď je niekto študent a nie profesionál, šetrí na technike, dokáže strpieť nie 100%, ale 96% spoľahlivosť, nájde si pre neho vhodný model tej Pentaxu- nevidím dôvod, prečo by sa mal zamýšľať nad politikou výrobcov a inými vecami.
Založte si novú tému "Pentax vs. Iné značky" a tam rozmazávajte čo chcete, zahlcujete nesprávnu tému
Ak za túto cenu dostanem u konkurencii väčšiu kvalitu a spoľahlivosť... neváham s prechodom, nemienim byť zaslepený značkou.
Doteraz som za cenu Pentaxu na trhu nič lepšie nedostal.
Keď si niekto chce priplatiť, chce niečo kupovať za 150 tisíc...prečo potom nejde ku konkurencii? Veď to netreba na fórach rozmazávať!
Mám peniaze, chcem ich minúť na čo najlepší stroj- vyberiem najlepšie na trhu, čo do môjho rozpočtu vlezie a kúpim!
Keď je niekto študent a nie profesionál, šetrí na technike, dokáže strpieť nie 100%, ale 96% spoľahlivosť, nájde si pre neho vhodný model tej Pentaxu- nevidím dôvod, prečo by sa mal zamýšľať nad politikou výrobcov a inými vecami.
Založte si novú tému "Pentax vs. Iné značky" a tam rozmazávajte čo chcete, zahlcujete nesprávnu tému
Sorry, ale zarytě a trošku i agresivně tady působí spíše fanatičtí zastánci, kteří buď nečtou pořádně nebo spíše číst nechtějí...
Drahus:
Tohle fórum bylo vždycky velice příjemné v tom, že i když někdo třeba s někým nesouhlasil, vždy byla diskuze vedena s absolutní slušností. Takže aby tady někdo přikazoval druhým, co můžou a nemůžou...
Drahus:
Tohle fórum bylo vždycky velice příjemné v tom, že i když někdo třeba s někým nesouhlasil, vždy byla diskuze vedena s absolutní slušností. Takže aby tady někdo přikazoval druhým, co můžou a nemůžou...
-
- Pokročilý uživatel
No to je právě ono, někdo počítá prašule, někdo to bere víc srdcem...
Ale myslím, že každý výrobce (značka, ne výrobek) prochází určitými vlnami vývoje.
Vidím to na sobě. Navrhnu nějaký sortiment zboží, v tu chvíli se mi zdá super. Než se všechno vyrobí a připraví k nějaké produkci, tak se na druhém konci republiky někdo na ranní toaletě hluboce zamyslí, rozbřeskne se mu, a moje výrobky jsou v tu ránu zastaralé. A tak jsem chvilku nahoře , chvilku dole. A díky těm chvilkám nahoře mám na to, abych buď jenom přežil ty chvilky dole, nebo , pokud jsem nahoře dost dlouho, mi zbude i nato, abych si udělal náskok. A stejně to funguje i těchhle obřích firem.
Ale myslím, že každý výrobce (značka, ne výrobek) prochází určitými vlnami vývoje.
Vidím to na sobě. Navrhnu nějaký sortiment zboží, v tu chvíli se mi zdá super. Než se všechno vyrobí a připraví k nějaké produkci, tak se na druhém konci republiky někdo na ranní toaletě hluboce zamyslí, rozbřeskne se mu, a moje výrobky jsou v tu ránu zastaralé. A tak jsem chvilku nahoře , chvilku dole. A díky těm chvilkám nahoře mám na to, abych buď jenom přežil ty chvilky dole, nebo , pokud jsem nahoře dost dlouho, mi zbude i nato, abych si udělal náskok. A stejně to funguje i těchhle obřích firem.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
nie nie, to som nechcel, niekomu niečo prikazovať!
Lepšie by bolo to celé presunúť do iného vlákna, asi...
a to, čo som napísal, bola moja rada ľuďom- nekomplikujte si to tak, snažte sa nájsť to najvhodnejšie pre seba, zhodnotiť všetky argumenty a preferencie a kúpte si to svoje, majte z toho radosť a nehľadajte viac tie zlé veci. Trávte viac času samotnými fotkami.
Lepšie by bolo to celé presunúť do iného vlákna, asi...
a to, čo som napísal, bola moja rada ľuďom- nekomplikujte si to tak, snažte sa nájsť to najvhodnejšie pre seba, zhodnotiť všetky argumenty a preferencie a kúpte si to svoje, majte z toho radosť a nehľadajte viac tie zlé veci. Trávte viac času samotnými fotkami.