Pro mě lehce OT ... ale když se jukneš na video o K7 na Youtube tak tam je vidět posouvací mech. v praxi... a zdá se mi to o hodně více než 2mm.Honza K. píše:Bohužel bych řek, že ten posun čipu bude omezený jen na rozsah pohybů v rámci stabilizace. Tj. tak 2mm. Což bude jen na drobné korekce sbíhavosti. Jen pro informaci: Pentaxí 28mm umožňuje posun 10mm, a nemohu říci, že by to byla nějaká extrémní hodnota, kterou bych nikdy nepoužil. Na druhou stranu, pokud mě mé chabé optické znalosti neklamou, tak při použití širokoúhlého objektivu typu 20mm by posun 2mm měl odpovídat cca 3mm na kinofilmu s 28mm.
Jinak praktické použití shiftu opravdu asi jen u krajinek apod, na reportáž to jednoznačně není:)
Pentax K-7 - první ofiko info!!!
Moderátor: Moderátoři
posun čipu
Je možná trochu škoda, že posun čipu ještě trochu nevytunili ala posun u digitálních stěn. Dříve jsem měl stěnu od Sinaru, která se uměla o kousek posunout a složit pak obrázek z více obrazovejch bodů.
V praxi by to znamenalo, že by K7 vyfotil obrázek 3x a výsledek složil do 45 MPX obrázku v plné kvalitě. Fungovalo by to jen u statickejch obrázků, ale i tak by to byla bomba.
Třeba tam ještě tenhle mód bude, ale to by ho asi dali do specifikace.
Když už mají vyřešen pohyb čipu a jeho řízení, už by to nestálo moc peněz.
V praxi by to znamenalo, že by K7 vyfotil obrázek 3x a výsledek složil do 45 MPX obrázku v plné kvalitě. Fungovalo by to jen u statickejch obrázků, ale i tak by to byla bomba.
Třeba tam ještě tenhle mód bude, ale to by ho asi dali do specifikace.
Když už mají vyřešen pohyb čipu a jeho řízení, už by to nestálo moc peněz.
Jj, na tom výše citovaném youtube videu s tím ten maník docela bojoval i s teplýma prstama. na druhou stranu, na K20D se mi už několikrát podařilo nechtěně si volič přepnout. Čudlík asi bude jen otázkou zvykuJeff píše:Malej čudlík, kterej je potřeba zamáčknout na hlavním otočném voliči režimů, mi připomíná starej canon eos 5, to je pěkně oničem, když fotíš nějakej outdoor v mínusu a prsty jsou hodně zkřehlý. Jinak moc pěknej foťáček

Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
No mě spíš dojímá, že se všude zobrazovali tajné fotky a zveřejňovali se data představení a já nevím co všechno a na stránkách pentax.cz není po oficiálním představení ani zmínka... Tomu říkám marketing ... ještěže máme naše fanklub stránky
Tělo: Pentax K10D
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
Ostatní: Stativ - Fomei WorldPro W-500, blesk - Metz 58
Objektivy: Tamron 17-50/2,8, Pentax 80-320, Pentax A50/1,4, Tamron 90/2,8, Sigma 70-200/2,8
-
- Pokročilý uživatel
Miak: přesně , naprosto otřesný přístup. PL, D,F,I,ES,RU,GB, všude jsou na ofic. stránkách informace, u nás nic... Pak se nedivme, že v obchodech o Px neslyšíme.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
Bohužel to musíš dělit dvěma (2mm nahoru a 2mm dolu). Pokud by šlo na každou stranu posunovat o 4mm, bylo by mezi krajními hodnotami 8mm a to se mi nezdá.BenaCZ píše:Podle videa odhaduji posun tak +-3-4mm. Coz uz dela pomerne dost. Jsem na to dost zvedavy. Tato funkce by se mi hodne libila pri foceni architektury...
-
- Pokročilý uživatel
Tak trochu mě poznámka Miaka trkla a napsal jsem e-mail našemu oficiálnímu dovozci.Třeba se probudí z hlubokého spánku....
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
Taky doufám, že se náš dovozce vzpamatuje... přeci jen je to na škodu. Kde mají jinak zakazníci hledat informace a další potřebné údaje. Musí se probírat různými stránkami, dost často se zavádějícími informacemi a myslím, že minimálně kompaktní a low-end třídu to trochu od pentaxu sráží a odrazuje. Mnozí totiž "ani nevědí co chtějí" a tak když jim to někdo podá přehledně na jednom talíři, tak si tím určitě získají jejich pozornost.smalincik píše:Tak trochu mě poznámka Miaka trkla a napsal jsem e-mail našemu oficiálnímu dovozci.Třeba se probudí z hlubokého spánku....
Navíc i stránky by si zasloužily lepší kabát... stačí se podívat na konkurenci (ne jen nikon nebo canon), ale třeba olympus nebo sony. Je to prostě o něčem jiném.
Je to chyba marketingu a velká škoda Pentax trochu nezviditelnit. Ještěže se nám tu s Pentaxem dobře fotí.
Naposledy upravil(a) miak dne 21 kvě 2009, 12:07, celkem upraveno 1 x.
Tělo: Pentax K10D
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tož jsem se jen tak pro zajímavost koukl na stránky dovozců různých zemí Evropy. A třeba naši slovenští, slovinští či portugalští kolegové jsou na tom stejně, čili ofiko zastoupení tam taky zatím K-7 nezná. Naproti tomu třeba v Finsku, Chorvatsku či Španělsku už informováni jsou (odkazy na dovozce čerpány z www.pentax.eu).
Navíc bych se domníval že si PENTAX bude držet nějakou tu "štábní kulturu", čili že webovky v různých zemích budou vypadat +/- stejně, nicméně co jiná krajina to jiný (a to hodně) design webu, což o čemsi taky svědčí, že ... minimálně je takováto marketingová strategie (dá-li se to tak ovšem vůbec nazvat) hodně zvláštní.
Navíc bych se domníval že si PENTAX bude držet nějakou tu "štábní kulturu", čili že webovky v různých zemích budou vypadat +/- stejně, nicméně co jiná krajina to jiný (a to hodně) design webu, což o čemsi taky svědčí, že ... minimálně je takováto marketingová strategie (dá-li se to tak ovšem vůbec nazvat) hodně zvláštní.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
-
- Moderátor
No ona K-7 není v nabídce ani na ofic. stránkách PENTAX Japan - ani na úvodní stránce ani v sekci DSLR, jen v novinkách je zmínka, že HOYA s potěšením oznamuje uvedení nového modelu...
Tomáš
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ
K-1 Mark II, HD DFA 15-30/F2.8 ED SDM WR, HD DFA 24-70/F2.8 ED SDM WR, HD DFA★ 70-200/F2.8 ED DC AW, HD FA 35/F2.0 AL, HD DFA MACRO 100/F2.8 ED AW, AF-540FGZ