Malá zrada na K100 - focení s dlouhým časem.Blbej kompakt(mám Oly7070) po 15 - ti vteřinové fotce vteřinu ukládá,a je přiraven na další snímek.Skvělý K100?Doba expozice je +- rovna času kdy foťák přemýšlí jsa zcela zablokován,jen bliká počet zbývajících fotek.Až po dlouhé době se rozbiká dioda ukládání.
To velmi ztíží např ohňostroje,kdy s nastavením cca. 5s.fotím jeden snímek za druhým.Taky jsem zvažoval noční snímek v krajině aby byl vidět pohyb hvězd(tedy mnoho minut)a zde už nevím..
Jak se chvají třeba istDéčka,prosím napište.
Dík.
Jak na dlouhý čas?
Moderátor: Moderátoři
dlouhý čas
Zkontroluj si ....
Redukce šumu (Noise Reduction) by měla být vypnutá, protože kamera pak bere vlastně dva snímky a "překrývá je", takže to zabere spoustu času......
Samozřejmě že Redukce otřesů (Shake Reduction) by měla být vypnutá a zaostření na Manuál..... pochopitelně čas na "B" (Bulb)
Mám sice DS a dlouhé expozice nejsou mým koníčkem, tohle mi říká logika věci a zmiňují některé příspěvky na Pentax forum v dpreview.....
Redukce šumu (Noise Reduction) by měla být vypnutá, protože kamera pak bere vlastně dva snímky a "překrývá je", takže to zabere spoustu času......
Samozřejmě že Redukce otřesů (Shake Reduction) by měla být vypnutá a zaostření na Manuál..... pochopitelně čas na "B" (Bulb)

Mám sice DS a dlouhé expozice nejsou mým koníčkem, tohle mi říká logika věci a zmiňují některé příspěvky na Pentax forum v dpreview.....
jir_ist
-
- Pokročilý uživatel