mne sa bežne stáva že si nechám zapnutý foťák v brašne a nevšimol som si že by to nejak vycucávalo baterku..HonzaT píše:To jsi měl teda opravdu velké štěstí =) taky už jsem takhle jednou nefotil, když jsem svoji K10 nechal přes noc zaplou v brašně
mimochodem, co vlastně v zapnutém foťáku spotřebovává energii, když se neexponuje? hlavní čip to není, AF to není, měření expozice se po několika vteřinách vypne, blesk neblejská..jediný co svítí je stavový displej a info v hledáčku a to přece takovej odběr nemá, ne? kamarádovy Nikon vydrží zapnutej klidně přes noc a ráno má pořád skoro plnou baterku..
Anděl strážný
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
od 8/2007 K10D + 18-55 -1:3,5-5,6; predtým practica L2 a ručný exp.. K10D tomu hovorím rýchlosť oproti ručnej práci , fotím málo ale s radosťou. už aj 40/2,8 limited
Energie, to je hodně podstatný, koupil jsem z toho důvodu K200D, protože v případě nouze AA-čka koupíš všude.
Nihm akumulátory jsou problematický z důvodu, že po delším čase nepoužívání ztrácí, novinkou jsou GP recyko něco mezi lithiovými a Nihm, mám je a vcelku spokojenost, akorát je potřeba na začátku se nenechat odradit určitým výkyvem, jak se zajedou pracují bez problémů, ještě uvidím jak budou zvládat teploty pod nulou.
Nihm akumulátory jsou problematický z důvodu, že po delším čase nepoužívání ztrácí, novinkou jsou GP recyko něco mezi lithiovými a Nihm, mám je a vcelku spokojenost, akorát je potřeba na začátku se nenechat odradit určitým výkyvem, jak se zajedou pracují bez problémů, ještě uvidím jak budou zvládat teploty pod nulou.
-
- Pokročilý uživatel
Tak to je hodne dobre...
Ja jednou dojel na baterky v blesku... mam nabijecku, ktera ma jen jednu centralni kontrolku a da se prepinat mezi nabijenim 2 a 4 baterek. Kamarad si jednou nabil baterky do kompaktu a od te doby to tak zustalo.
Prisel sem na to na chate bez elektriny uprostred lesu asi hodinu pred silvestrem...
No jesteze to ma interni blesk
Ja jednou dojel na baterky v blesku... mam nabijecku, ktera ma jen jednu centralni kontrolku a da se prepinat mezi nabijenim 2 a 4 baterek. Kamarad si jednou nabil baterky do kompaktu a od te doby to tak zustalo.
Prisel sem na to na chate bez elektriny uprostred lesu asi hodinu pred silvestrem...
No jesteze to ma interni blesk