Fotografování akcí
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Byzbys iz byznys ;) .. je ale opravdu ovsem otazka, zda to za tech nekolik hodin foceni v revu a smradu a naslednem upraveni a uploadu na net stoji. Pri uvedene cene ten chalan pracuje za hodinovou mzdu podobnou rovnani jogurtu do regalu v supermarketu, ne za mzdu fotoreportera ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Pokročilý uživatel
pro spachal: máš pravdu, ono to vydá vpodstatě na jednu celou směnu. Ale oni to berou jako zábavu a při tom si přilepší.
Pro mně ( a myslím že oni do toho taky dorostou) je nutné mít z práce radost a tak až je to přestane bavit, budou se věnovat něčemu užitečnějšímu a tam se postaví do lajny noví bojovníci.A průprava to může být dobrá, teda pokud se mezitím nedají na drogy a chlast (holky už jsou dnes taky asi dost rizikové zboží ).
Pro mně ( a myslím že oni do toho taky dorostou) je nutné mít z práce radost a tak až je to přestane bavit, budou se věnovat něčemu užitečnějšímu a tam se postaví do lajny noví bojovníci.A průprava to může být dobrá, teda pokud se mezitím nedají na drogy a chlast (holky už jsou dnes taky asi dost rizikové zboží ).
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
jj, pravda
moj problem pri partyfoto byval davnejsie (4-5 rokov dozadu), ze ma kazdy druhy pozyval na drink a vacsinou sa im podarilo ma ozrat... teraz si uz davam pozor, teda snazim sa...
teraz maju pred "partyfotografom" akysi nevysvetlitelny respekt a uz ani damy neposkytuju "naturalie" fotografovi v porovnani so starymi casmi
holt, v dnesnej dobe si zrkadlovku s bleskom moze kupit hocikto, kto na to ma prachy a nie potrebne vedomosti. dnes uz fotografie z party nie su raritou a nikto si to nevazi...
na druhu stranu, partyfoto sa mi ajtak najlepsie robilo malou mydlovou krabickou od nikonu byvalo to aj lepsie ohodnotene...
moj problem pri partyfoto byval davnejsie (4-5 rokov dozadu), ze ma kazdy druhy pozyval na drink a vacsinou sa im podarilo ma ozrat... teraz si uz davam pozor, teda snazim sa...
teraz maju pred "partyfotografom" akysi nevysvetlitelny respekt a uz ani damy neposkytuju "naturalie" fotografovi v porovnani so starymi casmi
holt, v dnesnej dobe si zrkadlovku s bleskom moze kupit hocikto, kto na to ma prachy a nie potrebne vedomosti. dnes uz fotografie z party nie su raritou a nikto si to nevazi...
na druhu stranu, partyfoto sa mi ajtak najlepsie robilo malou mydlovou krabickou od nikonu byvalo to aj lepsie ohodnotene...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
-
- V.I.P člen
Focení lidí na akcích mě stále ještě nepřestalo bavit.Je to adrenalin a když ulovím to co jsem si dopředu představil tak je to i se satisfakcí neboli zadostiučiněním.Je to zajímavé téma,stejně jako většina ostatních.Nějak zásadně bych to nehrotil.Fotit třeba sklo,jídlo,byty za prachy stále dokola se taky přejí tak je to přeci se vším.Všeho moc škodí.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
hej je to niekedy fantasticka divocina, ale uz sa ludia naucili davat tie neprirodzene pozy - tlacia sa na seba ako keby som ich fotil 135-kou z 1.5m pritom ich davam 16mm tak z nich robim ufonikov
najviac ma tito fotkuchtivi ludia s*ru ked som na koncerte ako fotograf kapely a stavaju sa mi aby som ich odfotil "do alba"... potom sa pytaju, ze de budu fotky, a ja im na to - partysexgirls-bodka-kom, chalani - lomeno gej... a zhltnu to aj s navijakom...
sme spravili velku chybu, ze sme tu domenu s kamosom nekupili...
najviac ma tito fotkuchtivi ludia s*ru ked som na koncerte ako fotograf kapely a stavaju sa mi aby som ich odfotil "do alba"... potom sa pytaju, ze de budu fotky, a ja im na to - partysexgirls-bodka-kom, chalani - lomeno gej... a zhltnu to aj s navijakom...
sme spravili velku chybu, ze sme tu domenu s kamosom nekupili...
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
SvadobnyPribeh.com
SvadobnyPribeh.com
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
1. jaké úpravy? jsem říkal že po akci odevzává foťák i s kartou a sype se to rovnou na net - šum a přepaly nevadí, hlavně aby byly vidět obličejespachal píše:Byzbys iz byznys .. je ale opravdu ovsem otazka, zda to za tech nekolik hodin foceni v revu a smradu a naslednem upraveni a uploadu na net stoji. Pri uvedene cene ten chalan pracuje za hodinovou mzdu podobnou rovnani jogurtu do regalu v supermarketu, ne za mzdu fotoreportera ..
2. při akci na 8hod ti to vychází na 200/h a to ti nedá žádný market
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda že focení pro takový portál je asi trochu náročnejší na čas a nervy. Takže asi budu ještě o tom uvažovat, přidávám krat. ur. co mi poslal jeden servr za informace:
Uvažuju jestli to vzít nebo ne, poradí někdo? stojí to za to? Aspoň přes tu víkend bych se chtěl pořádně prospat.
Edit:
A je to jasné jak to dopadne
Tak asi tak no...Akce se foti vseho druhu, jak festivaly male a velke, tak halovky a
klubovky, coz jsou tedy prevazne hudebni akce a udalosti. Foti se po cele
republice a je moznost i v cizine. Urcite se nefoti divadelni hry a sport
protoze takove akce medialne nepodporujeme ani s nima nejak
nespolupracujeme, takze na ne ani nemame moznost nikoho akreditovat. Na to
jsou jiny servery. Ale pokud si malinko prochazel nas server, muselo ti to
byt hned jasne na co jsme zamereni.
Bez fotopassu bys na
velký party neodfotil nic. Prave to ze to je fotopass, te opravnuje
pohybovat se na mistech ktere nejsou normalnim navstevnikum pristupne
(podium,backstage apod.). Muzes pomoci fotopassu vyuzivat press centra a
nabidky poradatelu ktere v press centrech fotografum nabizi. K akreditaci
jak jsem se zminoval dostanes jeste + 1 (obycejny vstup) pro tvuj
doprovod.
Tak a ted to nejdulezitejsi:
vzhledem k tomu ze odkaz ktery si nam poslal neskyta dostatecne mnozstvi
fotoreportu, respektive zadne[No jo, neposlal jsem žádné fotky s diskoték,...], vyzadujeme od tebe 2 fotoreporty ktere
nafotis na vlastni pest, zpracujes a zasles nam je. Je rozhodujici jake ty
reporty budou a jak rychle je budes schopen davat na stránky. Pokud jsi z
prahy a nebo by si sem mohl dojet a mel bys zajem a das nam tve slovo ze
budes fotit pravidelne a zustanes na nasem serveru (smlouva) minimalne 6
mesicu, lze ti dohodnout workshop formou navstevy nekolika akci s
fotografem ktery jiz foti aktivne a ten by ti ukázal na co se zamerit, co
a jak fotit atd.
Také potrebujem vedet jakou technikou fotis a odkud si, jake lokality
preferujes, nebo zda muzes na vetsi akce cestovat po republice. Kolik bys
mesicne fotoreportu zvladl?
Uvažuju jestli to vzít nebo ne, poradí někdo? stojí to za to? Aspoň přes tu víkend bych se chtěl pořádně prospat.
Edit:
A je to jasné jak to dopadne
K tem akcim .. 4 akce za mesic si myslim je ažaž a v naprostem poradku ..
workshop v ostrave bohuzel 100% neni jisty, protoze od nas nikdo do
ostravy fotit nejezdi .. v tuto chvili mame stejne jen 2 fotografy a
zamerujeme se spise na medialni propagaci akci atd. pokud bys fotil jen na
ostravsku, tak se obavam ze tam takovychto akci moc nebude... jsme spise
"cesky" server nez "moravsky" a prevazna vetsina akci ktere medialne
podporujem jsou v praze nebo v jeho okoli (krom velkych festivalu ktere
jsou ruzne po cechach).Takze si myslim ze foceni jen na ostravsku pro nas
neni moc zajimave.
Z akce vetsinou byva 80 - 150 fotek z jednoho dne .. samozrejme kdyz to je
vicedenni festival plati to pro kazdy den +- .
No a vzhledem k tomu ze jsme spíše ten "cesky" server, zrovna v tuto
chvili nemame rozjetou absolutne zadnou spolupraci s kluby nebo poradateli
nejakych akci na ostravsku ..takze bych te ani nemel na co posilat fotit
.. a festivalu zase tak moc neni (samozrejme je jich nekolik na ktery bych
te mohl poslat) abys nam dodaval fotky nejak pravidelne.
pokud tedy nafotis nejaky slusny fotoreport a posles nam ho .. muzem
nejakou spolupraci zkusit ale ´vidim to blede . jeste muzes zkusit
udelat nejaky seznam tvych oblibenych klubu kam rad zajdes a my jim muzeme
nabidnout nejakou medialni podporu, ale jen kluby vetsi kde se dejou
nejake party pravidelne a ruzneho druhu.
situace je takova .. bohuzel
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz