Jak si představujeme tematické dělení galerie?
Moderátor: Moderátoři
myslim, ze ulica a reportaz nie su ziadne specialne temata...cocik píše:to co navrhl don Pedro je velmi prehledne. libi se mi to.
specialni temata nejsem moc tomu naklonen - projdou li hlasovanim, budiz, preziju to
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria
-
- Pokročilý uživatel
Já bych byl pro návrh donaPedra + reportáž. Kolikrát nejde ani tak o ty lidi,nebo ulici ale o událost ( třeba kladení věnců u památníku pro noviny )) ).
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo, můj názor. No snad na tom začnou dělat.smalincik píše:Já bych byl pro návrh donaPedra + reportáž. Kolikrát nejde ani tak o ty lidi,nebo ulici ale o událost ( třeba kladení věnců u památníku pro noviny )) ).
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
No, a potom uz len ostava dufat, ze tu nebude viac kategorii ako fotiek )Dmb píše:smalincik píše:J
Jo jo, můj názor. No snad na tom začnou dělat.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jsem rád že se můj návrh líbí. Tento relativně menší počet kategorií směřoval k tomu aby to nedopadlo tak že každá jedna fotka bude mít jednu svou kategorii (když to lehce přeženu). Chcete-li tam i tu reportáž, tož budiž, ať si tam klidně je (případně i cokoliv dalšího ...). Nicméně stojím si za tím že kategorie by měly býti tematické po obsahové stránce, nikoliv po stránce formální (aneb např. o loňské dovolené se dá napsat povídka, román, reportáž, báseň, cokoliv ... ale furt to bude ta samá jedna dovolená), konkrétně forma reportáže by měla IMHO zobrazovat nějaký probíhající děj či akci, na což jsou dvě fotky v tom lepším případě nezbytné minimum. Taky jsem měl za to že potřeba kategorizace galerie vznikla z důvodu stoupajícího množství fotek a tím ztížené možnosti vyhledávání. Čili budu-li např. hledat fotky s tématikou "fotbal" kouknu do podgalerie Sport, no pak bych měl ještě navštívit podgalerii Reportáž, jestli třeba někdo nedal něco i tam, nebo např. fotky svatební to je taky svého druhu reportáž a zároveň patří do tématu Lidé. No ale proti gustu žádný dišputát.
P.S. anebo pak ještě zavést zvlášť kategorie formální, tedy Reportáž, Cestopis, Dokument, atp. ... kde by mohly býti fotky z kategorií obsahových, čili takový průnik dvou množin (co já vím tak např. třeba cestopis z Peru, kde budou zachyceni jak domorodci/Lidé, tak místní Flóra a Krajina) ovšem nevím zda-li mne za tento lehce zvrhlý návrh místní správcové neukamenují.
P.S. anebo pak ještě zavést zvlášť kategorie formální, tedy Reportáž, Cestopis, Dokument, atp. ... kde by mohly býti fotky z kategorií obsahových, čili takový průnik dvou množin (co já vím tak např. třeba cestopis z Peru, kde budou zachyceni jak domorodci/Lidé, tak místní Flóra a Krajina) ovšem nevím zda-li mne za tento lehce zvrhlý návrh místní správcové neukamenují.
K10D, DA 18-55, DA 50-200, Velbon Sherpa 600
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
A nebylo by resenim povolit u jedne fotografie vice kategorii? :] Pak by se pocet kategorii mohl snizit a presto by nebylo dilema, kam snimek umistit ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Ja myslim, ze toto povolene bude...spachal píše:A nebylo by resenim povolit u jedne fotografie vice kategorii? :] Pak by se pocet kategorii mohl snizit a presto by nebylo dilema, kam snimek umistit ..
-
- Pokročilý uživatel
Ano, tato možnost , dát fotku do více kategorií funguje třeba na PhotoExtractu, myslím, že je to jednoduché a výborné řešení.
Pentax K-7 + set18-55WR a 55-200WR, Tamron 70-200/2,8, Pentax FA50/1,4, nějaké starší kousky bez autofocusu a nějaké s M42,sigma35-105, pentax 100-300.
www.malincik.eu
www.malincik.eu
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jak už jsem někde psal, aby se fotka zobrazila ve více albech, to jde v této galerii udělat pomocí klíčových slov. Fotka se totiž může "fyzicky" vložit jen do jednoho alba, ale právě pomocí klíčových slov určíme ve kterých albech se ještě fotka zobrazí.
Takže to půjde udělat i tak, že pokud tady máte už i starší vložené fotky a budete chtít aby se zobrazily i v těch společných co se nově vytvoří, tak pak stačí abyste k nim dopsali ta klíčová slova, která budou odpovídat novým albům a fotka se zobratí i tam.
Takže to půjde udělat i tak, že pokud tady máte už i starší vložené fotky a budete chtít aby se zobrazily i v těch společných co se nově vytvoří, tak pak stačí abyste k nim dopsali ta klíčová slova, která budou odpovídat novým albům a fotka se zobratí i tam.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
To delenie treba ako sol. Hlavne je, aby sa to aj dodrziavalo a vedelo jednoducho priradit. Malo by sa zrusit vytvaranie vlastnych skupin ci albumov (neviem ako je to doslovne). Tym sa "mozno" donuti triedit !
Tomáš Fafek: Pacil sa mi tvoj nazor na "nie fotit, fotit, fotit ale rozmyslat" a tiez jedna pravda, ze kto si kupi PENTAX, ked zbada poniektore fotky na pentaxfriends.eu.
Ja to robim tak, ze poslem foto. Ak nie je na nu dobry ohlas, alebo ziaden, tak ju vymazem. Nech nespati v galerii.
Este jedna vec, tych fotiek tu az tak nepribuda, a preto by som to neprehanal s delenim do kategorii. Mozno by stacilo tak do 10.
Tomáš Fafek: Pacil sa mi tvoj nazor na "nie fotit, fotit, fotit ale rozmyslat" a tiez jedna pravda, ze kto si kupi PENTAX, ked zbada poniektore fotky na pentaxfriends.eu.
Ja to robim tak, ze poslem foto. Ak nie je na nu dobry ohlas, alebo ziaden, tak ju vymazem. Nech nespati v galerii.
Este jedna vec, tych fotiek tu az tak nepribuda, a preto by som to neprehanal s delenim do kategorii. Mozno by stacilo tak do 10.
Pentax K20D; K-3; DA18-55/3.5-5.6; DA35/2.4; DA50/1.8; AF-540FGZ;Tamron 90mm/F2.8; 17-50/F2.8; 70-200/F2.8;Sigma AF 10-20/F4-5.6; Samyang 8mm/3.5; Kenko 1.5x; Zomei Z668C ...