Základní zoom od cca 16 do cca 70
Moderátor: Moderátoři
Základní zoom od cca 16 do cca 70
Jaký základní zoom na k10-ku(nebo obecně digi Pentax) za rozumnou cenu tak do 15k? Poradíte? za každou zkušenost či názor dík!
K10D, MZ6
Jasně Sigma tomu odpovídá, ale když to vezmu trochu volněji tak připadá v úvahu i
Pen 16-45/4
18-55 set
Sig 18-50/2,8
17-35
Tam 17-35
18-200 se tam taky vleze, ale ten rozsah celkem odrazuje, nevim
Tok 19-35
bude i Tam 17-50? nevím.
Někdo tvrdí, že stačí i setový 18-55 a není třeba utrácet a zbyde na jiná skla...
Do toho ještě hraje roli použitelnost u kinofilmu (17 na kinofilm je super široko-nebylo by k zahození) a je z toho zmatek jak hrom...
Pen 16-45/4
18-55 set
Sig 18-50/2,8
17-35
Tam 17-35
18-200 se tam taky vleze, ale ten rozsah celkem odrazuje, nevim
Tok 19-35
bude i Tam 17-50? nevím.
Někdo tvrdí, že stačí i setový 18-55 a není třeba utrácet a zbyde na jiná skla...
Do toho ještě hraje roli použitelnost u kinofilmu (17 na kinofilm je super široko-nebylo by k zahození) a je z toho zmatek jak hrom...
K10D, MZ6
No a ještě takový poddotaz, kdybych čekal na ten Pen 17-70, kterej bude mimochodem určitě pěkně drahej, tak mi poraďte jaké nějaké pevné široké sklo (třeba i v bazarech s jen MF), teď mám ještě Pen 28-70/4 z kinofilmu, který je na začátku už dost dlouhej a zdá se mi na dslr trochu nevyzpytatelnej...
K10D, MZ6
Co se Pentaxu 17-70 tyce, tak hadam ze jeho cena bude kolem 10000,-. Myslim ze ho nasadi do stredniho segmentu.
Ten tvuj seznam bych zredukoval na:
Pentax 16-45
Sigma 17-70
Pokud nespechas, tak bych pockal na:
Pentax 17-70
Tamron 17-50
Setak je urcite solidni kousek. O pomeru cena/vykon ani nemluve. Na fotkach do A4 te tezko necim neprijemnym prekvapi. Me na nem hlavne vadi dilenske zpracovani. Pri zoomovani mi pekne kodrca, hlavne na konci a zacatku. Ten kdo byl zodpovedny za promazani mechanismu byl u myho kusu zrejme na svace .
Ten tvuj seznam bych zredukoval na:
Pentax 16-45
Sigma 17-70
Pokud nespechas, tak bych pockal na:
Pentax 17-70
Tamron 17-50
Setak je urcite solidni kousek. O pomeru cena/vykon ani nemluve. Na fotkach do A4 te tezko necim neprijemnym prekvapi. Me na nem hlavne vadi dilenske zpracovani. Pri zoomovani mi pekne kodrca, hlavne na konci a zacatku. Ten kdo byl zodpovedny za promazani mechanismu byl u myho kusu zrejme na svace .
Pentax K10D
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tu sigmu 17-70 a jsem s ní spokojený... nemel jsme možnost vyzkoušet neco dalšího, ale fotí se s tím dobře...
Cikorsky
Cikorsky
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk
Když jsem kupoval svůj K10D (u megafoto.cz) tak byl rozdíl tělo X set 300,- Kč!!! Vydrželo to takhle asi jenom den-možná nějaká chyba nebo co, ale já to za tu cenu dostal (to jsem se chtěl jenom pochlubit:-) K tématu: myslím, že seťák poskytuje výborný výsledky(i v protisvětle), mám taky M28/2,8 a M50/1,7 a nevidim -v kresbě- větší rozdíl. Ale to je samozřejmě subjektivní hodnocení.
P.S.-můj seťák je Made in Vietnam
P.S.-můj seťák je Made in Vietnam
PETERI: No, pokud te bude tesit jen to, ze bude v prodeji, tak to je dobre. Pac k dostani bude tady v nasich krajich, tak o vanocich.
Hadam, ze 16-50 pujdou na dracku a kapacita vyroby objektivu u P. je dost chroma. A vyrazne zlepseni bych neocekaval. Pokud Pentax nezacne vyrabet u nejakyho OEM vyrobce nebo se nevykasle na Samsunga, tak se to nezlepsi ani do vanoc 2008.
Spise se bude zhorsovat, protoze stavajici kapacita se bude dale rozdelovat mezi nove uvadene modely.
Hadam, ze 16-50 pujdou na dracku a kapacita vyroby objektivu u P. je dost chroma. A vyrazne zlepseni bych neocekaval. Pokud Pentax nezacne vyrabet u nejakyho OEM vyrobce nebo se nevykasle na Samsunga, tak se to nezlepsi ani do vanoc 2008.
Spise se bude zhorsovat, protoze stavajici kapacita se bude dale rozdelovat mezi nove uvadene modely.
Pentax K10D
[quote="dxp"]Když jsem kupoval svůj K10D (u megafoto.cz) tak byl rozdíl tělo X set 300,- Kč!!! Vydrželo to takhle asi jenom den-možná nějaká chyba nebo co, ale já to za tu cenu dostal (to jsem se chtěl jenom pochlubit:-)
Jde taky o to, za kolik jsi ten set kupoval.
Všem: A co Sigma 18-50/2,8, máte někdo zkušenosti?
Jde taky o to, za kolik jsi ten set kupoval.
Všem: A co Sigma 18-50/2,8, máte někdo zkušenosti?
K10D, MZ6