Zdravim vsechny pentaxkamarady

Ja se taky pridam. Nejdriv proc jsem sem zacal chodit, samozrejme mel sem a mam Pentax

ale hlavne sem chtel vyuzit fotogalerii k tomu abych se dozvedel nazory jinych lidi na me fotky a taky sem chtel prispet svymi nazory a svym videnim fotek druhych, protoze vim ze jen tohle pomuze kazdemu se zlepsit, pokud ma ovsem o to zajem. Taky sem jednu dobu zacal davat fotky na fotografovani.cz se stejnym umyslem, abych se neco naucil a taky abych poradil jinym (pokud bylo v mych silach), ale jak uz tady psal cunesk8 a peter_01, kdo to zkusil tak zjistil ze tam je na prvnim miste bodovani, coz muze cloveka naucit vsemu moznemu jen ne porozumet fotce a umet udelat dobrou fotku. Rikal sem si ze budu davat tam kde budu vedet, komentare a rady co bych jak udelal ja a snad se toho dockam i u svych fotek. Zjistil sem ze sem se ale zmylil, tenhle web (fotografovani.cz) nefunguje tak jak sem si predstavoval, proste se to toci kolem bodu, napadani se, oplaceni nizkych hodnoceni a hlavne kolem skupiny kamaradu, kteri si sve fotografie navzajem oboduji aby byly mezi nejlepsima (nic proti nim nemam, ale to uz neni o "fotce") Kdyz pak clovek vidi co se tam objevuje za "uspesne" fotky a jake dobre fotky sou prehlizeny, tak musi pochopit ze neni neco v poradku.
Tak sem svuj cas zacal venovat tomuhle webu, tady je to mnohem lepsi, to musim rict, akorat je skoda ze je tu porad malo clenu ochotnych komentovat a tim padem malo komentaru, to je ale samozrejme zase jina vec. Hlavni vec je, ze se tu clovek setka s jinym pohledem na fotku a nemusi cucet jen na presaturovane krajinky a cim vic barevnejsi tim lepsi

(jo ja mam krajinky taky rad a taky je hodne fotim, ale co je moc to je moc - viz zminovany web) a pokud tam vidim nic nerikajici fotku krajinky ktera je jen silene barevna a u ktere je prumer 10 bodu z 10 a komentare typu "super" "krasne" "pekne barvy" atd. tak je mi trochu lito jejiho autora ktery si tim padem mysli ze udelal super fotku a nenauci se prakticky nic.
Tady sem zjistil ze sou tu kamaradi, kteri dokazou cloveka naucit divat se na fotografii i z jineho pohledu, nez je normalni clovek zvykly, a presne jak psal cikorski - jirkovo druhe "c"

- taky sem zezacatku moc nechapal nektere treba jirkovy fotky, ale zacal sem o nich vic premyslet a to je to o co tu jde. Poznal sem, a asi nejsem sam, ze jirka je ten ktery toho vi opravdu dost a dokaze a je ochoten to naucit druhe. Jasne dostal se tu parkrat s nekterymi cleny do krizku, je to takova nase trochu horka hlava, proste si nic nenecha libit a nektere jeho vety mohou ostatni pekne vyprovokovat a skoda ze nejde z napsane vety poznat jakym tonem ji rekl, to by tady bylo urcite mnohem min nedorozumeni
Souhlasim i s maZecem k cemu vsemu je tenhle web urcen a co vsechno povazuje za uspech, proste jakmile neco nekomu pomuze tak to uz stoji za to. Taky sem chodim rad a je to asi muj nejnavstevovanejsi web a je jasne ze ho tu tvori zatim jen nekolik aktivnich clenu, ale chci rict jen tem co sem treba chodi a moc se nevyjadruji nebo sou z jakehokoliv duvodu vice stranou, coz jim samozrejme neberu, ale zkuste se vzit do situace nekoho kdo sem treba da nejaky prispevek, komentar, fotku nebo radu a pak se docka jen malo nebo i zadne reakce, to neni moc prijemne a sebere to chut a naladu k necemu dalsimu. Zkuste parkrat na neco vic zareagovat, okomentovat nebo rict svuj nazor, uvidite ze to pomuze nejen tomu druhemu ale i vam protoze zjistite ze se pak nekdo obrati i primo na vas, vzpomene si na vas, mysli na vas a to je prece prijemne, ne?
Ted koukam ze to uz sem asi moc nepatri, no nic stejne uz toho bylo dost, koncim a du si dat pivko, mam nejakou zizen, tak na zdravii

Mejte se.