jak využíváte tyhle stránky?

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

jak často využívám tyhle stránky a na co?

Anketa končí za 04 kvě 2007, 17:25

chodim pravidlene, dávám fotky a diskutuju o nich
3
30%
chodím pravidel, většinou na diskuzní forum a tam diskutuju
4
40%
nechodim sem pravidelne, jen občas kouknu, co je noveho, nekdy se zapojim
3
30%

Celkem hlasů: 10

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 06 dub 2007, 09:01

maZec, samo že si rozumíme, jenom se mi zdálo, že tak jak jsi to formuloval pracuje proti cikorského úmyslu, že to spíš ukolébává ke spánku, že všechno je v pořádku. Víš, ono by ti to exkluzivní zaměření na firmu Pentax stejně nevycházelo, protože jak jsem si všiml tak většina členů používá objektivy Sigma, a to už není "košer" :-) Plně chápu, že ti jde o kvantitu návštěvnosti a členů, a nám tady už "uvnitř" začíná jít i o kvalitu fotek, komunikování atd..... a stejně jsem stále přesvědčen, že přes všechny naše stížnosti jsme tady "lepší a přijemnější" WEB ve srovnání s jinými fotoWEBkami a proto sem lidi přicházejí... byl jsem se jen mrknout na webky fotografováni a paladix, že se tu o nich často mluví, a našel jsem jen snobství, pozérství, velkohubost. Překvapilo mne, že Pentaxfriends jsou často "nevěrní" a jsou členy dalších WEB a dávají tam fotky a tady škudlí. Je to každého věc a je svobodný ve svém rozhodování, ale jako nevěru to přece trochu cítím... tady jim uklízíme, kytičku na stůl, čekáme až přijdou, kafe uvaříme :-)... ale to už je spíš jen zastesknutí než výčitka... :-)
jir_ist

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 06 dub 2007, 10:44

Určitě nejde o Kvanitu. Kdybych chtěl mít stránky s velkou návštěvností tak si udělám bulvární web, kde budu kritizovat a hledat špínu na kde koho. Raději dělám věci pořádně a hlavně tak aby mě bavily. Je mi fuk jestli je tu 30 lidí nebo dva. Mě tyto stránky uspokojují a jsem stejný konzument zdejších informací jako každej jinej, jen mám tu moc něco nového vytvořit nebo něco pozměnit.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

Cimrmanek
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cimrmanek » 06 dub 2007, 22:09

Zdravim vsechny pentaxkamarady :-)
Ja se taky pridam. Nejdriv proc jsem sem zacal chodit, samozrejme mel sem a mam Pentax :-) ale hlavne sem chtel vyuzit fotogalerii k tomu abych se dozvedel nazory jinych lidi na me fotky a taky sem chtel prispet svymi nazory a svym videnim fotek druhych, protoze vim ze jen tohle pomuze kazdemu se zlepsit, pokud ma ovsem o to zajem. Taky sem jednu dobu zacal davat fotky na fotografovani.cz se stejnym umyslem, abych se neco naucil a taky abych poradil jinym (pokud bylo v mych silach), ale jak uz tady psal cunesk8 a peter_01, kdo to zkusil tak zjistil ze tam je na prvnim miste bodovani, coz muze cloveka naucit vsemu moznemu jen ne porozumet fotce a umet udelat dobrou fotku. Rikal sem si ze budu davat tam kde budu vedet, komentare a rady co bych jak udelal ja a snad se toho dockam i u svych fotek. Zjistil sem ze sem se ale zmylil, tenhle web (fotografovani.cz) nefunguje tak jak sem si predstavoval, proste se to toci kolem bodu, napadani se, oplaceni nizkych hodnoceni a hlavne kolem skupiny kamaradu, kteri si sve fotografie navzajem oboduji aby byly mezi nejlepsima (nic proti nim nemam, ale to uz neni o "fotce") Kdyz pak clovek vidi co se tam objevuje za "uspesne" fotky a jake dobre fotky sou prehlizeny, tak musi pochopit ze neni neco v poradku.

Tak sem svuj cas zacal venovat tomuhle webu, tady je to mnohem lepsi, to musim rict, akorat je skoda ze je tu porad malo clenu ochotnych komentovat a tim padem malo komentaru, to je ale samozrejme zase jina vec. Hlavni vec je, ze se tu clovek setka s jinym pohledem na fotku a nemusi cucet jen na presaturovane krajinky a cim vic barevnejsi tim lepsi :-) (jo ja mam krajinky taky rad a taky je hodne fotim, ale co je moc to je moc - viz zminovany web) a pokud tam vidim nic nerikajici fotku krajinky ktera je jen silene barevna a u ktere je prumer 10 bodu z 10 a komentare typu "super" "krasne" "pekne barvy" atd. tak je mi trochu lito jejiho autora ktery si tim padem mysli ze udelal super fotku a nenauci se prakticky nic.

Tady sem zjistil ze sou tu kamaradi, kteri dokazou cloveka naucit divat se na fotografii i z jineho pohledu, nez je normalni clovek zvykly, a presne jak psal cikorski - jirkovo druhe "c" :-D - taky sem zezacatku moc nechapal nektere treba jirkovy fotky, ale zacal sem o nich vic premyslet a to je to o co tu jde. Poznal sem, a asi nejsem sam, ze jirka je ten ktery toho vi opravdu dost a dokaze a je ochoten to naucit druhe. Jasne dostal se tu parkrat s nekterymi cleny do krizku, je to takova nase trochu horka hlava, proste si nic nenecha libit a nektere jeho vety mohou ostatni pekne vyprovokovat a skoda ze nejde z napsane vety poznat jakym tonem ji rekl, to by tady bylo urcite mnohem min nedorozumeni ;-)

Souhlasim i s maZecem k cemu vsemu je tenhle web urcen a co vsechno povazuje za uspech, proste jakmile neco nekomu pomuze tak to uz stoji za to. Taky sem chodim rad a je to asi muj nejnavstevovanejsi web a je jasne ze ho tu tvori zatim jen nekolik aktivnich clenu, ale chci rict jen tem co sem treba chodi a moc se nevyjadruji nebo sou z jakehokoliv duvodu vice stranou, coz jim samozrejme neberu, ale zkuste se vzit do situace nekoho kdo sem treba da nejaky prispevek, komentar, fotku nebo radu a pak se docka jen malo nebo i zadne reakce, to neni moc prijemne a sebere to chut a naladu k necemu dalsimu. Zkuste parkrat na neco vic zareagovat, okomentovat nebo rict svuj nazor, uvidite ze to pomuze nejen tomu druhemu ale i vam protoze zjistite ze se pak nekdo obrati i primo na vas, vzpomene si na vas, mysli na vas a to je prece prijemne, ne?
Ted koukam ze to uz sem asi moc nepatri, no nic stejne uz toho bylo dost, koncim a du si dat pivko, mam nejakou zizen, tak na zdravii :-)
Mejte se.

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 08 dub 2007, 07:51

Osobne beru tyhle stranky spise jako studijni material. Fotim sice uz delsi dobu (dlouho je ruzny pojem), ale zcela jiny styl a provedeni. Kdyz zkousim klasicky portret, nebo krajinku, tak to obvykle dopadne vcelku spatne. Proto spis prochazim galerii, diskuse a procitam zkusenosti ostatnich . Sem tam si nejaky namet, ktery me zaujme skusim sam vyfotit, nebo vytvorit.

Proto hodne ocenuju jir_istovy clanky a navody. To ze nepisu ve velkym prispevky je spis o tom ze jsem zvyklej z ruznych DF, psat spise k veci a dekovny komentare budto posilat SZ, nebo hodnotit jinak .
K20D , MZ-250 18-55+50-200, Sigma MZ II 28-80, Sigma MW II 28/2.8, Pentax A 50/1,7, Fomei AF 400

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 08 dub 2007, 08:47

PvvS i když to s tématem souvisí jen vzdáleně, potěšilo mne že ti moje články nějak pomáhají ve fotce. Jak sám vidíš je jenom mizivá měnšina lidí, kteří je čtou a jsou jim k něčemu dobré. Pro valnou většinu, která už asi tohle všechno ví, je to nezajímavé a možná to ani na tuhle WEB nepatří :-) .... díky...... jirka
jir_ist

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 08 dub 2007, 20:59

ale patři jiřiku, urcite to sem patří - urcite pomohly už nekolika lidem, tak jako tyhle stranky pomohly dalšim lidem ... a budou dale pomahat. A ty doufam, že víš, že jsme rádi (a myslim, že nemluvim jenom za sebe, proto použiju množné číslo) že tě tu máme a známe.

takže abych se koukl dozadu - jsme rad že se do tohoto tématu zapojilo dost lidi (a určite přijdou další).
Nekteri z nas tedy stnaky používají jako malou vástavní síň, nekteří tu hledají rady, pro nekteré stránky pomáhají s rozhodnutím pro správnou mašinu, nekteri z na se vice zapojuji, nekteri spiše z povzdali sleduji šum a jsou méně aktivní...
v tehle chvili je hlasovani opravdu nerozhodne... :)
nevim, ale když se tak nejak ohlednu na situaci třeba před tydnem, možná si neco jenom sugeruji, ale zda se mi, že situace je lepší (s fotkama, počtem komentářu, i tady v disk. foru...)
no, přátelé mám z nás radost.... tak jen houšť a větší kapky!
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 09 dub 2007, 06:44

cikorsky, ty potvoro diplomatická, ty víš jak mne zpacifikovat, že mám slabost když potkám dobrého člověka a zapomenu na "zláky" :-) ... ale snad bych si mohl dovolit taky malý luxus hrdosti, alespoň trošičku, aby si ze mne každý, kdo se jen strčí nos, nedělal hadr na utírání konečníku... vždyť bych pak sám sobě, i vám tady, jen "smrděl" a nakonec byste mne vyhodili do žumpy :-)
Spoléhám se na to, že každý kdo tu je trochu déle ví o tom své, ale přece jen si myslím, že když to ví, tak by měl taky říct někomu své "Shut up" když vidí že druhému je křivděno. Ne že bych se nedokázal ubránit sám, ale přece jenom člověk pak pochybuje jestli si ti druzí nakonec taky nemyslí totéž a že si skutečně jenom nedokáže přiznat že jsem ta "škodná" tady já.... pak už by mi nezbývalo než odsud odejít, když už nemohu pomoci, rozhodně bych nechtěl škodit. Takže si říkám, že buď jsou tady jenom samí vylekaní z každého dupnutí, nebo jsem opravdu zlej člověk, který o tom jenom zatím neví. Snad kvůli té nejistotě budu muset nechat členstvo o tom hlasovat :-)
Což by byl samozřejmě nesmysl, protože všechno je jasné. :-)
jir_ist

kotrcka
Nový uživatel
Nový uživatel

ako ja

Příspěvek od kotrcka » 23 dub 2007, 17:35

kedysi som hlavne chodil po galeriach (nielen tu, na vsetkych fotoweboch). Teraz je to hlavne diskusia, o objektivoch, skusenostiach.

lubina
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubina » 14 čer 2007, 19:53

Zdarec!Dneska mi došla k100d,ale semhle chodím načumovat pro rady už dlouho(stará dobrá Z-50 má na tomto web-u taky svoje místo).S potěšením jsem si stáhl český manuál(díky Mazec) a jen co ho prolistuju,vrhnu se na sladkou odměnu-focení.Těším se jak sviňa :P Díky za web a za to, že se drží v přátelském, ne konkurenčním duchu...snad už si každý sám odpověděl, k čemu a zda je mu web dobrý...doufám,že se osmělím i s nějakou tou fotkou..
Výbavičku jakž takž mám: PENTAX 18-55mm, F3.5-5.6AL,
PENTAX 28-80mm, FA 1:3.5-5.6
SIGMA 70-300mm, F4-5.6 APO DG MACRO
Takže Dobré světlo!

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 14 čer 2007, 21:00

tož vitaj a koukej se prinést kus poruby... budem se tešit...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Franki55
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od Franki55 » 20 čer 2007, 21:09

Nazdar, od času ako som sa stal majiteľom pentaxu je toto moja naj , naj WEB stránka. Spočiatku sa mi zdalo s porovnaním s inými foto stránkami, že je tu nejako mŕtvo, iste je to tým , že je nás málo a ako niekdo hore spomenul , je tu kopu nových členov , ktorý sem chodia zbierať skúsenosti a na nejaké fundované komentáre sa necítia ( patrím medzi ne ). V poslednej dobe sa to tu predsa len trochu oživilo, aspoň ja to tak vnímam.
Galéria: iste by pomohlo k väčšej aktivite, keby sme si fotky nielen pozreli ale prehodili aspoň slovo ,stačilo by len napr.: máš to pekné, prima, ešte to skús takto... atd,atd. Tí fundovanejší z nás ( z vás ) by mohli poradiť, no jirko ty musíš chodiť ako posledný, po tebe sa už ťažko niečo pridáva... :)
Páči sa mi a patrične to zneužívam neobmedzené vkladanie fotiek,
priznám sa , že ma samého prekvapuje maja fotopotencia (vďaka bohu aspoň za tú... :) ) Pravidelne po 2 - 3 dňoch dostanem absťák a MUSÍM vyraziť do ulíc, donesem 100 cvakov a najradšej by som sem šupol
10 kúskov, no "vrodená skromnosť" mi to nedovolí a dám ich "len " 5 :)
Ostatné odkladám na zimu.
Páni, a neberme sa moc vážne , všetci sme tak troch uletený....
a když nejde o život de o hovno...

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“