Zobrazení ISO
Moderátor: Moderátoři
Zobrazení ISO
Zdravím všechny a mám dotaz. Na K100D píšou v manuálu, že pokud nastavím varování ISO na hodnotu např. 400, potom při aut. nastavení foťákem na např. 800 mi bude blikat symbol ISO v hledáčku. Jelikož mi to nefunguje, rád bych se pozeptal, jestli to někdo může odzkoušet a dát mi vědět. Moc děkuji Petr
Takže jestli jsem tomu dobře porozuměl, tak se to zobrazuje pouze v případě, že ho nastavím ručně (a dám ho větší, než mám předvolené na varování). Jestli je to tak, čemuž jsem se zdráhal uvěřit, tak potom nechápu smysl - pokud něco nastavím ručně, pak vím co jsem nastavil. No i tak díky za odpověď . Nesmím si tím nechat zkazit radost z nového foťáku.
To JRC: Svůj smysl to plní. Dám příklad, který se určitě přihodil každému. V menu nastavím varování při ISO např. 800. Fotím nějakou scénu ve špatných světelných podmínkách a nastavím ISO 1600. Po vyfocení scény však zapomenu ISO nastavit zpět na nižší hodnotu a fotit jdu třeba druhý den. Kouknu do hledáčku a vidím že mám ISO nastavené vyšší než 800. Doufám že jsem to napsal srozumitelně
.