print z k20
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
print z k20
ake date z k20 maximum? ja som dal 90x60 150 dpi u skody.. vysledok fajny.. vaacej som sa zatial nepokusal.. ale som zvedavy..
svetu mier!
-
- Pokročilý uživatel
Zatial len priblizne 30x40 ale tiez sa chystam vyskusat ako to bude vyzerat na 60x90.
Fotku pred tlacou si nejako specialne upravoval? Cital som nieco o fraktalovom zvacsovani a specialnom doostrovani fotografii pred velkoformatovou tlacou.
Fotku pred tlacou si nejako specialne upravoval? Cital som nieco o fraktalovom zvacsovani a specialnom doostrovani fotografii pred velkoformatovou tlacou.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
printy
upravoval som ju v PS, normalnym sposobom, vyexportoval z Ligtroomu, co sa tyka prevzorkovania, upravil som to na 150 dpi, minimum co vyzaduje plotter u fotoskody, to znamena ze sa to zvacsilo len o malo, fraktalove zvacsovanie myslim ze v tomto pripade nie je potrebne, /netvrdim to/ vysledok je mojmu oku velmi uspokojivy../nelisi sa velmi od 100 % na obrazovke/ mam to na papiery 240 g myslim, polomat.. dvakrat mi spravili test stripy, najskor ubrali cervenu, potom ubrali trochu zelenej a upravili vzniknute nevzhladne prechody medzi cervenou a zelenou a vysledok je slusny.. som spokojny celkom.. a slo o portret, vidno kazdu drobnost.. akurat ze ich stroj nepodporuje ICC.. mohlo to byt na prvy pokus.. a nie po takerm 2 tyzdnoch.. vela zdaru
svetu mier!
-
- Pokročilý uživatel
Takze uz mam doma aj ja dve fotografie formatu 60x90. Podla mojho nazoru vyzeraju velmi dobre. Na oboch je podobny namet, zaber z parku (kvety, stromy...). Kazda bola tlacena v inej firme (aby som mohol porovnat dva rozne vystupy). Na obe bol pouzity papier 300g., na jednej polomat a na druhej lesk. Co sa tyka zobrazenia detailov, obe su prakticky identicke, jedna sa mi zda mierne kontrastnejsia. Fotku som upravoval len kalsicky v Lightroome a PS. Ostatne upravy, ak boli potrebne si spravili v samotnych firmach (este si pre zaujimavost zistim na ake rozlisenie to prevzorkovali a ake ine upravy previedli). Kedze ja nemam specialne kalibrovany monitor a nerobili mi ani ziadne skusobne vytlacky, to dopadlo velmi dobre. Takze som rad, ze sa mi potvrdilo, ze z K20D sa da tlacit fotografia formatu 60x90 bez vacsich problemoch a vo vybornej kvalite.
Este pre zaujimavost jednu fotku mi tlacili vo firme EVEREST FOTO v BA a druhu fo firme H2KGROUP v Mlackach.
H2KGROUP vie v tejto kvalite tlacit max. velkost 100x150, mozno to raz vyskusam
Este pre zaujimavost jednu fotku mi tlacili vo firme EVEREST FOTO v BA a druhu fo firme H2KGROUP v Mlackach.
H2KGROUP vie v tejto kvalite tlacit max. velkost 100x150, mozno to raz vyskusam
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8
Presne tato tema ma zaujima. Idem skusit do everestfoto 16bit TIF z K10D, ale neviem, co mam vsetko spravit. Bude to z mojho pohladu len konvertovanie DNG na 16bit TIF + mierne doostrenie. Co mam cakat od fotolabu? Upravia si dpi sami? Urobia mi nejake skusobne zmenseniny? Dalo by sa potom niekedy skusit aj 50x75, pripadne 60x90? Dakujem za odpovede.
-
- Pokročilý uživatel
Ako so uz pisal ja som robil len bezne upravy, ako pri kazdej fotografii ktoru chcem tlacit. Pri tlaci na format 30x40 nic viac robit netreba. Foto do rozmeru 30x40 tlacim v minilabe v Nitre (30x40 je ich maximum). Zo zaciatku som mal problem, fotografie vychadzali tmavsie ako som si predstavoval. Potom som sa s obsluhou dohodol, ze kazdu fotografiu mi vytlacia o 10-15% svetlejsiu a s vystupmi som spokojny.
V EVEREST Fote mi tlacili zatial jedno foto na rozmer 60x90. Poslal som im bezne upraveny subor vo formate jpg (konvertovany z pef, upraveny v PS, a ulozeny ako 8bit jpg v max. kvalite). Ostatne upravy si previedli oni: fraktalovo ju nafukli aby mala pri pozadovanom rozmere 600dpi, a mierne doostrili priamo v Genuine Fractale, farebne korekcie ani dalsie ine upravy uz nerobili. Tlacili mi to na leskly papier. Foto mi posielali postou. Ich vystup je mozno o 5% tmavsi ako som si predstavoval ale je to len nepatrna odchylka a som s tou zvacseninou spokojny. Ak si z BA tak sa s nimi urcite v pohode osobne dohodnes (aj na pripadom skusobnom vytlacku). Ja som s nimi komunikoval len mailom (telefon neposkytuju), vymenili sme si asi 15 mailov a dohodli sme sa na vsetkych detailoch. Inak ludia s ktorymi som komunikoval su ustretovy, nemozem sa stazovat.
Este zopar poznamok:
Minimalna pozorovacia vzdialenost fotografii by nemala byt mensia ako jej uhlopriecka. Z tejto vzdilenosti vyzeraju moje zvacseniny 60x90 po technickej stranke bezchybne.
Zaujimave clanky o velkosti tlace, fraktalovom zvacsovani a specialnom doostrovani (detailikontrast) boli publikovane v starsich cislavch casopisu PHOTOLIFE.
V EVEREST Fote mi tlacili zatial jedno foto na rozmer 60x90. Poslal som im bezne upraveny subor vo formate jpg (konvertovany z pef, upraveny v PS, a ulozeny ako 8bit jpg v max. kvalite). Ostatne upravy si previedli oni: fraktalovo ju nafukli aby mala pri pozadovanom rozmere 600dpi, a mierne doostrili priamo v Genuine Fractale, farebne korekcie ani dalsie ine upravy uz nerobili. Tlacili mi to na leskly papier. Foto mi posielali postou. Ich vystup je mozno o 5% tmavsi ako som si predstavoval ale je to len nepatrna odchylka a som s tou zvacseninou spokojny. Ak si z BA tak sa s nimi urcite v pohode osobne dohodnes (aj na pripadom skusobnom vytlacku). Ja som s nimi komunikoval len mailom (telefon neposkytuju), vymenili sme si asi 15 mailov a dohodli sme sa na vsetkych detailoch. Inak ludia s ktorymi som komunikoval su ustretovy, nemozem sa stazovat.
Este zopar poznamok:
Minimalna pozorovacia vzdialenost fotografii by nemala byt mensia ako jej uhlopriecka. Z tejto vzdilenosti vyzeraju moje zvacseniny 60x90 po technickej stranke bezchybne.
Zaujimave clanky o velkosti tlace, fraktalovom zvacsovani a specialnom doostrovani (detailikontrast) boli publikovane v starsich cislavch casopisu PHOTOLIFE.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
mne vraveli vo fotolabe, ze si to prevzorkuju sami, ze to dava najlepsie vysledyk, ale na druhej strane tym nasinec straca kontrolu nad doostrenim napriklad, kedze doostrenie je ta posledna vec, po prevode do akuratneho profilu, co sa s fotokou robi.. zrobil som ti to vsetko preto radsej sam, DNG - 8bit Tiff/neviem preco som to nedal do 16???/ - prevzorkovanie na 150 dpi /minimum pre stroj u fotoskodu/ - farebne upravy - doostrenieMachro píše:Presne tato tema ma zaujima. Idem skusit do everestfoto 16bit TIF z K10D, ale neviem, co mam vsetko spravit. Bude to z mojho pohladu len konvertovanie DNG na 16bit TIF + mierne doostrenie. Co mam cakat od fotolabu? Upravia si dpi sami? Urobia mi nejake skusobne zmenseniny? Dalo by sa potom niekedy skusit aj 50x75, pripadne 60x90? Dakujem za odpovede.
fotil som velky detail tvare, vysledok fajny, z blizka vsak uz trochu badat artefakty kdejake - prevzorkovanie /zvacsenie, ale z metra, 2,3,... parada
rad by som to vsak porovnal, s obrazkom v 16 bitoch tou istou cesstou upravenym, ci to stoji za to, zial nemam tolko penazi..
svetu mier!