Galéria Pentaxfriends - Nazory, atd. atd.

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 15 srp 2008, 21:23

Miro - jsme rad, že to vidíš a cítíš takto * já měl tenhle pocit pred roke a pul, kdy jsme si poridil zrcadlo a zatim co na jinych serverech moje fotky dostávaly ruzné bodování, tady jsme našel od některých lidí zajímavé komenty, které mě posunuly dále a hodné jsme se z nich naučil...

zkouším oplácet stejnou mincí - proto tak často komentuju, snažím se vyjádřit jen svuj názor - samozrejme že je je muj a ja jsem jen amatér co fotí rok a pul, jsem na tom podobné tak jako všichni tady, ale tŕeba někdy muj koment pomuže v začátcích, upozorním na chyby, nebo reknu co si myslím, že je fajn a to člověka posune...

a o to jde... rád splatím svuj dluh téhle stránce, pro to, co pro mě udělala... :D nevim sice jak dlouho, ale ješté se nejaký čas budu snažit
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

https://www.webovica.sk

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 15 srp 2008, 21:29

....my jsme tady ale srdcaři... :D
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 15 srp 2008, 21:49

někteří jsme Tome, někteří....
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 15 srp 2008, 21:54

Já to nezlehčuju,myslím to vážně a mám z toho radost.Nejen PX,ale hlavně lidsky.To je paráda!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

Alf
Hlavní Admin
Hlavní Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alf » 16 srp 2008, 00:42

Já beru galerii asi tak trochu jinak než vy.

1. je to nástroj pro ty co se rozhodujou pro Pentax, aby viděli, že jde o kvalitní stroje, které dokáží dělat fotku.
2. je to díky exifu studnice, kde vidíme jak který objektiv na tom kterém Pentaxu kreslí, jaký má bokeh, jestli je měkký u krajů apod.
3. nástroj pro prezentaci fotek, kde se od každého z vás něco naučím. Sleduji kompozici a přemýšlím nad fotografií. V tomto případě beru galerii po duchovní stránce.
4. Jak víte mám více stránek a v tomto případě kovářova kobyla opravdu chodí bosa. Žádnou svou osobní galerku nemám, takže se snažím své fotky mít na jednom místě.

Protože však poslední dobou čím dál méně stíhám fotky, tak to až zas tak u mě všechno neplatí. Zakládám živnost, stavím ateliér, přestavuju byt a to nemluvím o další práci, kterou se živím. On se ten čas najde, ale pár měsíců to ještě potrvá, než se zas budu zapojovat naplno, jako to bylo dříve.

Teď k pravému tématu tohoto vlákna:
V komentářích pod fotografií by dle mého názoru měli být pouze reakce na danou fotografii, ne reakce na předešlé reakce. Něco jiného je věcná diskuze, něco jiného diskuze mimo téma fotografie. Diskuze, která po nějakém čase ztrácí vztah k fotografii je pro některé lidi matoucí a rozhodně se autorovi snímku nemusí vůbec líbit, že má v komentářích již více méně spam.

Téma komentáře v galerii.
Hodně lidí vidí situaci jako Peppe. Necítí se komentovat fotografii. Je to hloupost. Logicky máme všichni nějaké cítění a dokážeme formulovat pocity z fotografie, které máme. A máme je opravdu všichni! Talent netalent, dokážeme říci proč se nám to či ono líbí nebo nelíbí. Je to jakoby jste přišli do umělecké galerie a nedokázali říci jestli se vám tvorba autora líbí nebo ne. Tvrdit, že nevím jestli se mi to líbí nebo ne, jen proto, že stejný obraz nedokážu namalovat je nesmysl. Málokdo z vás si uvědomuje, že psaním komentáře se vlastně učíte kompozici, že si nevědomky zapisujete do paměti tón barev a všímáte si celkového podání a nápadu. Tím, že všechno to co vidíte sepíšete do komentáře, vlastně pomáháte vám samým, bez ohledu je-li fotografie dobrá či špatná. Učíte se dvakrát, učíte se z fotografie a také se učíte urovnávat své myšlenky. Pokud pomalu začnete denně dvěma třemi komentáři, pochopíte jak jsem to myslel. Druhá věc na komentářích, která je stejně hlavní jako ta první je, že autorovi dodáváte chuť v práci, nebo jej můžete upozornit na chyby, které sám neviděl. Můžete mu podat svůj druhý pohled, kterého si autor ani nebyl vědom, protože z místa kde fotku tvořil na něj působili třetí síly, které na fotografii nejsou (vítr, nálada, časová tíseň, jedoucí auto za zády, zima, vztek, docházející baterky apod.). Třetí a poslední věc je, že čtením vašich komentářů se učíme my všichni ostatní. Nemusíme s vašimi komentáři souhlasit, ale rozhodně budem lépe chápat jak se ostatní dívají na tuto samou věc a to následně můžeme promítnout do své práce.
Sony A7 III, Tamron 17-28mm F2,8, Tamron 28-75mm F2,8 III, Samyang 35mm F2,8, Voigtlander 10mm F5,6 Heliar ASPH, Voigtlander 15mm F4.5 III, Sony 90mm Macro F2,8, Sigma 14mm F1,8 Art

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 16 srp 2008, 07:16

mazec pekne si to sepsal...

co se tyka tveho chapani galerie, asi máš pravdu a galariemuže a měla by fungovat i pro ty učely, které popisuješ...

pěkně jsi popsal i veci, kreré se týkají komentářu a já souhlasím! tohle by si měl každý přečíst a zkusit o tom popřemýšlet...

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 16 srp 2008, 07:35

MaZec:přeji ti ať ti to vše dobře dopadne.Je to podle všeho co jsi vyjmenoval slušný zápřah.Ale možná jednou až budeš mít klid budeš vzpomínat kolik a v jak krátké době jsi toho stihl a jak to bylo skvělý,že se toho tolik dělo. :wink:
A díky za tvé názory.Je to víceméně podobné jinými slovy co jsme si probrali s cikym.Reakcí na reakce se budu snažit už vyvarovat.

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 16 srp 2008, 09:55

maZec píše:Já beru galerii asi tak trochu jinak než vy.
Pekne si to spisal - a budes sa divit ale presne ten isty ucel 1-3 plni i pre mna, a bude to rovnake asi pre vsetkych :-)
maZec píše:Já beru galerii asi tak trochu jinak než vy.
Téma komentáře v galerii.
Hodně lidí vidí situaci jako Peppe. Necítí se komentovat fotografii. Je to hloupost. Logicky máme všichni nějaké cítění a dokážeme formulovat pocity z fotografie, které máme. A máme je opravdu všichni!
:-) To sme sa nepochopili, ja som pisal o konstruktivnom hodnoteni nie o pisani pocitoch. Lebo sorry asi ani teba by hodnotenie typu, dobre, fajne, pekne - moc neposunulo vpred. Ja som skor narazal na hviezdickovanie, myslim, ze v tejto uzavrenej komunite by to galerke pomohlo a napr. ja osobne by som vela fotiek hodnotil cez ne. Ale ak mam dat nejakej fotke great - tak by som chcel mat nieco nafotene a nakukane, vidiet vase top fotky (a tie najdem len pracne, kedze sa neboduje). My point of view. Pisanie - som dost lenivy a busy -ale skusim sa polepsit :-) :(
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Mazanie fotky a opätovny upload

Příspěvek od peppe » 16 srp 2008, 15:09

Chcem sa opytat ci je povolene mazat fotku a znovu ju nahrat? Niekde sa to preberalo...

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 18 srp 2008, 08:45

cikorsky píše: k hodnoceni: osobně si myslím, že jeden komenty vydá za tisís hvězniček - tady nebo i jinde - hodnocení by nemělo být prioritní - protože je tak snadno zmanipulovatelné - jak tady tak i na jiných serverech - je netransparentní a neukazuje vubec nic - protože už se tu X krát stalo že nekdo hodnotí naštvané, oplácí a podobně - a to jen diky tomu, že to hodnocení anoymní umožňuje. Pokud je u hodnoceni i jmeno,je to lepší, ale pořád to svádí k oplácení - ja je vidét na mnoých serverech. Proto tady preferuju komentáře... Jinde hodnotím body, vetšinou se ale snažím i napsat koment proč jsme dal body...
Pravda pravda

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Mazanie fotky a opätovny upload

Příspěvek od DjLuke9 » 18 srp 2008, 08:46

peppe píše:Chcem sa opytat ci je povolene mazat fotku a znovu ju nahrat? Niekde sa to preberalo...
Ako myslis?
Vsak zmazes staru a das novu nie?V tom nevidim problem...

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Re: Mazanie fotky a opätovny upload

Příspěvek od peppe » 18 srp 2008, 08:54

DjLuke9 píše: Vsak zmazes staru a das novu nie?V tom nevidim problem...
Ok. Ale myslim, ze Tomáš Fafek s Cikym to preberali pri jednej fotke. Takze sa radsej pytam, ci je mozne niektoru fotku zmazat a nahrat znovu.

jzdenka
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jzdenka » 18 srp 2008, 09:42

jenže v případě debaty jich dvou šlo o vkládání fotek do soutěže :D

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 18 srp 2008, 09:43

jzdenka píše:jenže v případě debaty jich dvou šlo o vkládání fotek do soutěže :D
Dik jizdenka :idea: :idea:

cikorsky
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cikorsky » 18 srp 2008, 11:30

Ja myslim, že je to možné - i to probíhajícího téma měsíce, Tomáš vypadal, že se mu to nezdá... :D
samozřejmě by to nemělo skončit tak, že do tematu nahraju 5 fotek a podle toho ktera se vic libi, tak tu nechám - ale nevidim žadny duvod pro to, že když do tematu nahraju fotku na počátku měsíce a pozdeji se mi podaří ulovit lepší fotku, tak abych tu starou smazal a nahrál novou... však nejde o miliony, jde o fotky :D

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“