RawShooter pro k100/110D

Vlákna, která ztratila v průběhu času význam, nebo se stala neaktuálními.

Moderátor: Moderátoři

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 22 úno 2007, 19:11

Diky moc za navod , jako velice cerstvy majitel K100D , se mi ten program moc hodi . Uprava na poprve :)

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 05:09

Vaso a PvvS
to je OK, jen si to užijte, časem nebude :-) Potěšující na tom je to, že jste tu oba "noví", takže jste dostali hned dárek na uvítanou, aby se vám tu víc líbilo :-) :-) ................. jirka
jir_ist

Mortiz
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Mortiz » 23 úno 2007, 11:10

Já se z RawShooteru vrátil zpět k Pentax PhotoLaboratory 3. Ze začátku jsem byl s rawshooterem spokojený, má příjemné ovládání. Později jsem si všiml, že z něho lezou zubaté hrany a fotky jsou takové mdlé. Zkusil jsem stejnou fotku konvertovat v obou programech a z Photolaboratory se mi zdají lepší. Ikdyž to ovládání je fakt hrozné.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 11:23

Volba je pochopitelně na tobě, jde spíš o další možnost..... já velmi oceňuji na RawShooter možnost skutečně ovlivňovat kontrasty ve světlech a stínech, myslím že i líp zpracuje barevný a normální šum, hot pixels.....zubaté hrany ? Zatím jsem nepozoroval, mnohokrát jsem řekl že beru všechno z praktické stránky, takže zase mně ten náhled 1:1 až tak nezajímá, pro mne je důležitý "konečný produkt", tj. print do A4. Nedělám si větší nároky, než mohu dostat...... jirka
Mimochodem, není to náhodou tím, že se snažíš mít fotky "pěkně ostré" ??? Neostříš moc ?? Pentax je dost na "hedvábnou" texturu a nemá to ostření rád... :-)
jir_ist

Mortiz
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Mortiz » 23 úno 2007, 12:06

Možná jsem se vyjádřil špatně, né že by všechny hrany byly "zubaté", projevovalo se mi to u tenkých linek (např. sloupek auta). A kupodivu to bylo vidět na menším náhledu snímku, v 1:1 to bylo celkem v pořádku. Fotky doostřuji, ale (snad :) ) jenom lehce. Je to také určitě dáno i tím, že s RAWem nemám velké zkušenosti, zatím se učím, uvidíme časem.

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od jir_ist » 23 úno 2007, 13:03

Když to na 1:1 je "hladké" tak to může být jenom displajem nebo v té velikosti to program jenom "špatně" zobrazuje (náhled), to mi dělá víc programů. Ale ve skutečnosti je to v pořádku, zubatý je jenom náhled.... tyhlety "linky" si vždycky jen zkontroluj, jestli jsou zubaté či ne, ve "skutečném náhledu, tedy 1:1, věřím, že tam zůstávají "vyžehlené", že tedy je vše OK. Taky jsem si všiml, že RawShooter míň file kompresuje, že tedy výsledkem jsou větší files v Mb..... jirka
jir_ist

PvvS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 25 úno 2007, 17:04

osobne v raw shooteru jenom doladim fotky a prevedu je. Zbytek si delam po staru v jinym softu.

peter_01
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

RawShooter pro k100/110D

Příspěvek od peter_01 » 18 črc 2007, 20:31

Prosím uživatele upraveného RawShotteru k porovnání zobrazené fotky s fotkou v Pentax Photo Browseru - v poslední době mi RawShotter ukazuje snímek dost světlejší,jsem z toho nesvůj.
K ůpravě jsem v PS Padu přepsal *ist DS2.
Dík.

Odpovědět

Zpět na „Archivní vlákna“