RawShooter pro k100/110D
Moderátor: Moderátoři
Já se z RawShooteru vrátil zpět k Pentax PhotoLaboratory 3. Ze začátku jsem byl s rawshooterem spokojený, má příjemné ovládání. Později jsem si všiml, že z něho lezou zubaté hrany a fotky jsou takové mdlé. Zkusil jsem stejnou fotku konvertovat v obou programech a z Photolaboratory se mi zdají lepší. Ikdyž to ovládání je fakt hrozné.
Volba je pochopitelně na tobě, jde spíš o další možnost..... já velmi oceňuji na RawShooter možnost skutečně ovlivňovat kontrasty ve světlech a stínech, myslím že i líp zpracuje barevný a normální šum, hot pixels.....zubaté hrany ? Zatím jsem nepozoroval, mnohokrát jsem řekl že beru všechno z praktické stránky, takže zase mně ten náhled 1:1 až tak nezajímá, pro mne je důležitý "konečný produkt", tj. print do A4. Nedělám si větší nároky, než mohu dostat...... jirka
Mimochodem, není to náhodou tím, že se snažíš mít fotky "pěkně ostré" ??? Neostříš moc ?? Pentax je dost na "hedvábnou" texturu a nemá to ostření rád...
Mimochodem, není to náhodou tím, že se snažíš mít fotky "pěkně ostré" ??? Neostříš moc ?? Pentax je dost na "hedvábnou" texturu a nemá to ostření rád...

jir_ist
Možná jsem se vyjádřil špatně, né že by všechny hrany byly "zubaté", projevovalo se mi to u tenkých linek (např. sloupek auta). A kupodivu to bylo vidět na menším náhledu snímku, v 1:1 to bylo celkem v pořádku. Fotky doostřuji, ale (snad
) jenom lehce. Je to také určitě dáno i tím, že s RAWem nemám velké zkušenosti, zatím se učím, uvidíme časem.

Když to na 1:1 je "hladké" tak to může být jenom displajem nebo v té velikosti to program jenom "špatně" zobrazuje (náhled), to mi dělá víc programů. Ale ve skutečnosti je to v pořádku, zubatý je jenom náhled.... tyhlety "linky" si vždycky jen zkontroluj, jestli jsou zubaté či ne, ve "skutečném náhledu, tedy 1:1, věřím, že tam zůstávají "vyžehlené", že tedy je vše OK. Taky jsem si všiml, že RawShooter míň file kompresuje, že tedy výsledkem jsou větší files v Mb..... jirka
jir_ist
RawShooter pro k100/110D
Prosím uživatele upraveného RawShotteru k porovnání zobrazené fotky s fotkou v Pentax Photo Browseru - v poslední době mi RawShotter ukazuje snímek dost světlejší,jsem z toho nesvůj.
K ůpravě jsem v PS Padu přepsal *ist DS2.
Dík.
K ůpravě jsem v PS Padu přepsal *ist DS2.
Dík.