dnes som si bol v Alze po Sony FE 35/1,8 (720euro). hned po vybehnuti z vydajne som si objektiv nedockavo nasadil na A7R3.
-fotka na f1.8 na stenu, bum, skoro mi oci vypadli, ostre po celej ploche (absolutne rohy neriesim)
-fotka na f1.8 na prechadzajuce auto a pani, bum, zaostrene vyborne
-nasadeny objektiv sa dobre drzi a vaha oproti 35/1,4 je neporovnatelna
-oproti predoslemu Samyang 45/1,8 AF FE (ktory bol dostatocne ostry) je FE35 este o level lepsi
-oproti Samyangu mi doma na PC udreli do oci farby - Samyang mal plastovo pastelove, Sony ma dynamickejsie Zeiss-ove ?
-rychost AF ma FE35 perfektnu, presnost este neviem posudit, poskusam (dnes som stihol urobit iba par cvakov po kupe a doma pri zapade slnka)
-na Sony stranke som si predlzil zaruku o jeden rok, super
-farebna aberacia vobec nie je taka strasna ako strasia na youtube testeri (moze byt lepsi/horsi kus ? netusim)
-odlesky do protisvetla su, ako kedy a pri inom natoceni objektivu sa mozu eliminovat, ale je to praca naviac (a menite si kompoziciu)
-pri foteni krajiny do slnka je aj celkom pekna hviezda
-neviem nakolko by boli zaujimavejsie fotky z 35/1,4, ale FE35 je ako robeny na reportaz (rychly,lahky) a na kratku vzdialenost urobi celkom fajn bokeh
mrzi ma len jedna vec. ze som ho nekupil skor.
par cvakov, JPGy exportovane z RAW v LR, bez uprav, AWB a profil Neutral, vypnute korekcie (aberacia,vinetacia,odsumovanie atd.)

...full size 42MPx JPGy:
https://uloz.to/tamhle/NeGli6LcYdDB