Servis Pentax
Moderátor: Moderátoři
Tiež som mal problém so zaostrením na Sigme 70-30 DL pre Pentax, skúsil som servis v Nových Zámkoch, oprava stála 12 eur. Profesionálny prístup, oprava trvala vyše mesiaca pre veľkú vyťaženosť. Stránku majú www.matunak.sk
-
- Nový uživatel
- Kontaktovat uživatele:
opraveno
Taxem poslal do Prahy, týpek mi zavolal co tomu je a kolik bude stát, souhlasil jsem a během osmi dnů jsem měl doma za 2500,-. spokojenost největší, třeba jsem měl jen štěstí...
P K100D; Pentax 18-55, Pentax 28-80,Sigma 70-300 APO DG
Re: zkušenost se servisem cz
"Hrůza a běs...." Pentax servis v Praze je jedním z důvodu, proč u Pentaxu zůstávám. Ten chlápek je profík, velmi zkušený. Možná nebyl zpočátku příliš hovorný, ale na neochotu si teda nemohu ztěžovat.Arty píše:Nesnáším arogantní servis a pan servisman taky docela nepříjemnej a nepříliš ochotnej.Vrcholem bylo když jsem se po 14dnech telefonicky ptal jak to vypadá div mi nevynadal.
Hrůza děs běs.Už mě se.ou.
Byl jsem u něj asi 2x - vždy kvůli čištění čipu. A při té příležitosti na obsáhlou poradu co a jak s foťákem dělat a nedělat.
Mohu porovnat - mám zkušenosti s Nikon servisem v Praze. Nikdy bych neměnil.
-
- Pokročilý uživatel
Tak daj dake tipy a rady, ze co s fotakom robit a co nie? Dik.peerSr píše:"Hrůza a běs...." Pentax servis v Praze je jedním z důvodu, proč u Pentaxu zůstávám. Ten chlápek je profík, velmi zkušený. Možná nebyl zpočátku příliš hovorný, ale na neochotu si teda nemohu ztěžovat.Arty píše:Nesnáším arogantní servis a pan servisman taky docela nepříjemnej a nepříliš ochotnej.Vrcholem bylo když jsem se po 14dnech telefonicky ptal jak to vypadá div mi nevynadal.
Hrůza děs běs.Už mě se.ou.
Byl jsem u něj asi 2x - vždy kvůli čištění čipu. A při té příležitosti na obsáhlou poradu co a jak s foťákem dělat a nedělat.
Mohu porovnat - mám zkušenosti s Nikon servisem v Praze. Nikdy bych neměnil.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
Co s fotakom robit: Fotit.Tak daj dake tipy a rady, ze co s fotakom robit a co nie? Dik.
Co s fotakom nerobit: Tak toho je hodne. Ja osobne som v navale cistotnosti pred vymenou objektivov odsaval prach vysavacom...
NEDOPORUCUJE SA!!!!!!!!!
Co se mi stalo? Vyluxoval jsem nejdrive povrch - mam psa a kocku, vsude tuny chlupu.
Pak jsem odstranil objektiv a Jemne a Opatrne odsal (ze vzdalenosti asi 5cm) VNITREK K20D. CHYBA!! Nikdy nic podobneho nedelat!!
Tento manevr vam dokonale zaneradi chip.
Technik u Pentaxu mi nejdriv cesky vysvetlil, ceho jsem se tim vysavacem dopustil. Dost se me to dotklo, ale mel naprostou pravdu. Prach se dostal dokonce do vnitrku chipu a jedno smitko neslo vubec odstranit. (Dodatecne se to casem vyklepalo samo - diky funkci cisteni chipu).
Od te doby chip necistim a je klid.
Uz pouze fotim.
Zdravim vas srdecne a preji hezky vikend. Bude 34stC!
-
- Pokročilý uživatel
Mozno offtopic, ale cital som dakde, ze Pentax odporuca najlepsie 1x rocne alebo minimalne 1x za dva roky posielat telo aj s objektivmi na kontrolu a pripadnu kalibraciu. Bolo to tam v skratke vysvetlene tym, ze pre zachovanie vysokej preciznosti je nutna pravidelna kablibracia, pretoze pocas dlhsej doby pouzivania sa telo alebo objektivy postupne opotrebovavaju a samovolne sa dostavaju mimo tovarenskych specifikacii. Je to v podstate nieco take ako chodit s autom na servisne prehliadky.
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470
-
- Nový uživatel
Sorry again for English, still have to learn Czech
A friend of mine broke his 300mm lens. Bulgarian service is awful and did nothing, so he asked me to check the situation in Prague.
I asked the guys from foto-servis.cz if they can repair the SDM lens and they just answered "4500.- 14 days".
I understand they can do it, do you think they are sending the lens to Germany? Will this price include shipping there? It is worth trying to repair this lens, I just want to make sure there's no surprises
Cheers
A friend of mine broke his 300mm lens. Bulgarian service is awful and did nothing, so he asked me to check the situation in Prague.
I asked the guys from foto-servis.cz if they can repair the SDM lens and they just answered "4500.- 14 days".
I understand they can do it, do you think they are sending the lens to Germany? Will this price include shipping there? It is worth trying to repair this lens, I just want to make sure there's no surprises
Cheers
-
- Nový uživatel
Re: Servis Pentax
nenasiel som lepsie vlakno, dam to sem...znamy daval opravovat objektiv v servise v RK, bol spokojny:
" padla mi Sigma 28-70/2.8 na zem a vytrhlo mi spodnú časť bajonetu, nešlo vôbec zoomovať ani ostriť. Bol seknutý celý vnútorný mechanizmus. Šiel som tam s malou dušičkou, že či sa to vôbec bude dať rozchodiť. Chlapík ho za týždeň spojazdnil, premazal, fungoval a ostril lepšie ako pred opravou a celá srandička ma stála 20€. Fakt môžem len a len odporučiť. "
http://www.fotoservis.ponuka.net/
dalsi doporucovany servis je http://www.matunak.sk/ (ale ten bude mavat asi vela zakazok, lebo ho kazdy ho spomina)
" padla mi Sigma 28-70/2.8 na zem a vytrhlo mi spodnú časť bajonetu, nešlo vôbec zoomovať ani ostriť. Bol seknutý celý vnútorný mechanizmus. Šiel som tam s malou dušičkou, že či sa to vôbec bude dať rozchodiť. Chlapík ho za týždeň spojazdnil, premazal, fungoval a ostril lepšie ako pred opravou a celá srandička ma stála 20€. Fakt môžem len a len odporučiť. "
http://www.fotoservis.ponuka.net/
dalsi doporucovany servis je http://www.matunak.sk/ (ale ten bude mavat asi vela zakazok, lebo ho kazdy ho spomina)
Sony A7 IV + A6000 + Sony FE 20/1,8G + Sony FE 35/1,4 GM + Sigma 50/1,4 ART DG DN + Sigma 85/1,4 ART DG DN + Sigma 100-400/5-6,3 DG DN
Spozoroval som dnes na 35mm 2,8 macro ze oproti HD 15,sa cast od ostriaceho prstenca po koniec trochu hybe.a je aj jemny rozdiel v chode prstenca.myslite ze by som to mal dat pozriet ?a ak tak kde? mal som sigmu u http://www.matunak.sk/
a v pohode.zvladne aj limited?
a v pohode.zvladne aj limited?
K-1-Irix 15mm/SMC 35 mm 2,4/SMC 50 mm 1,8/Sigma 105 mm 2,8 EX DG Macro,
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V
HD 20-40mm limited,SMC 60-250*
Kiev 80
Flexaret V
na mojej 35 2.8 ma vysuvny tubus tiez malicku volu. taka da 70 aj da 16 50 je na tom horsie a to nehovorim o da 16 45. myslim ze to je normalne.