Zdravím!
Chci přejít z kompaktu (Canon Ixus V3) na DSLR (EVF se nebudu přeci zdržovat)..
Přivedla mě k tomu shoda náhod a různých situací. Tudíž si chci nechat dovést (kámošem) z USA tuto výbavičku:
-Pentax K10D 10.2MP Digital SLR Camera with Shake Reduction (Body Only) = 15000,-
-Sigma 17-70mm f/2.8-4.5 DC IF Macro Lens for Pentax and Samsung Digital SLR Cameras = 7210,-
-Pentax D-LI50 Lithium-ion Battery for the K10D Digital SLR Camera = 824,-
-SDHC 4GB = 720,-
Celkem za výbavu=23.754 Kč.. (při kurzu cca 20,6 za USD)
Rozhodoval jsem se mezi Nikonem (D40 pak D40x a nakonec D80->vítěz) a Canonem 400D, jenomže díky neposkytování mezinárodní záruky a přemrštěné ceně v ČR jsem se rozhodnul pro Pentax (díky SR a odolnějšímu tělu a né až tak špatným výsledkům v testech (snad se to díky objektivu posune někam výš).
Jak už jsem zmínil, jsem úplný začátečník v DSLR a peníze taky moc nemám (jsem student a přes léto jsem pracoval a tak chci investovat do foťáku co nějaký ten rok vydrží - co se techniky samozřejmě týče).
Si myslím, že to pro začátek jako výbava stačí na běžné pokusy o focení i pro něco lepší fotečky.
Co bych měl postupně dokupovat?
Děkuji
K10D + Sigma 17-70f/2.8-4.5 for noob
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
-
- Pokročilý uživatel
Díky za pochvalu (taky jsem si o tom všem něco přečetl a diskutoval to s pár lidma,takže jestli vyjdou prachy,jdu do toho).vkramar píše:Pro začátek s DSLR velmi dobrá sestava.
Rozhodně nedokupuj nic, dokud v praxi nezjistíš, co ti chybí. Jediné, o čem se dá možná přemýšlet dopředu je blesk.
Jinak ten blesk určitě bude,ale asi už v česku,protože už i tak ta sestava vyjde na celkem dost.
-
- Nový uživatel
Jsem take novacek na poli SLR a zvolil jsem stejnou "startovni" kombinaci, tady ve Svycarsku me to vyslo na +/- 28k CZK (telo + objektiv po netu a UVfiltr + SD2GB v obchodaku) Fotak mam asi mesic, de facto se s nim stale seznamuji, ale uz ted vim, ze dalsi objektiv, co si koupim, bude co nejsirsi pevne ohnisko na jake budu mit penize. Coz je vcelku zajimave, nebot pred koupi SLR jsem uvazoval o ultrazoomu
Tak at te to seznamovani se s kamerou bavi stejne jako me. Skola hrou
Tak at te to seznamovani se s kamerou bavi stejne jako me. Skola hrou
K10D + Sigma DC 17-70mm F2.8-4.5 MACRO
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Já taky vsadil na tuhle sestavu pro začátek a jsem spokojený...
K10D a K70D, Pentax 12-24/4, Pentax 50-135/2,8, Sigma 17-70, Sigma 105/2,8, Pentax 50/1,4
https://www.webovica.sk
https://www.webovica.sk