Pixmania
Moderátor: Moderátoři
for maZec. Ďakujem za privítanie. No, pre amíka so skúsenosťami zo starej EOS 500 a A510 ( nové skóre:Canon -1, Pentax +1) je K100D vážna zmena. Ale je jednoduchý, ovláda sa bezva intuitívne, manuálny režim dovolí skoro všetko. Po prečítaní príspevkov pentaxovských ľudí som bol v podstate pripravený na všetko. Momentálne trénujem na dovolenku a nie a nie doraziť baterky ani kartu
Takže odpoveď na Tvoju otázku je, že si s K100D rozumiem a asi ju budem mať rád.
Takže odpoveď na Tvoju otázku je, že si s K100D rozumiem a asi ju budem mať rád.
Slevové kódy na Pixmanii
Náhodou jsem objevila slevové kódy na Pixmanii (zlatý Google , které nemají časové omezení (jako některé jejich promoakce).
"pixpromo1" - sleva 250 Kč
"pixpromo2" - sleva 400 Kč
existuje také
"pixpromo3" - nutnost objednat nad 29 000 Kč
"pixpromo4" - nutnost objednat nad 59 000 Kč
Já jsem mohla uplatnit "pixpromo2" - na nákup K10
(netuším jaká je minimální výše objednávky pro kterou lze uplatnit... chce to vyzkoušet)
Brzy mi doufám MÁ K10 v pořádku dorazí
jAnie
"pixpromo1" - sleva 250 Kč
"pixpromo2" - sleva 400 Kč
existuje také
"pixpromo3" - nutnost objednat nad 29 000 Kč
"pixpromo4" - nutnost objednat nad 59 000 Kč
Já jsem mohla uplatnit "pixpromo2" - na nákup K10
(netuším jaká je minimální výše objednávky pro kterou lze uplatnit... chce to vyzkoušet)
Brzy mi doufám MÁ K10 v pořádku dorazí
jAnie
Chtel bych vsechny varovat pred nakupem na Pixmanii. Melo me varovat uz to, ze tato podezrela firma vyzaduje penize za zbozi predem, coz jsem nikdy jinde nezazil, a to objednavam zbozi do firmy z ruznych mist. Dalsi problem je, ze nema zadne kontakty, na callback nevola a na mail odepise reklamnim balastem, ve kterem na popsany problem neodpovi, ale posle vam super mega nabidku na dalsi zbozi.
Objednaval jsem tohle:
http://www.pixmania.cz/cz/cz/553820/art ... eerna.html
stav dostupnosti : k dispozici
Datum objednávky : 2007-09-26 02:55:55 Způsob doručení : DPD - 3-4 dny
dodneska neprisla, jen po nekolika dnech se dole v objednavce objevilo cislo baliku DPD a ze byla zasilka odeslana. CO myslite, je to existujici cislo baliku? Samozrejme ze neni, overil jsem to na webu DPD i po telefonu, aby nedoslo k omylu. Poslali nejaky nesmysl, aby zakaznika uklidnili, ze uz se to jako vyridilo a odeslalo.
cili dnes je to 14 den a dodneska to DPD nema ani k preprave. Duveruje snad nekdo takove vykutalene firme, jako je Pixmania?
jeste ze jsem zazil rozumu a pres ne neobjednal K10D, byl podstatne levnejsi,ale nechtel jsem to riskovat, je to elektronika a muze se pokazit. U te skrine jsem si rikal, ze je to celkem levne a neni na tom nikdy co reklamovat...
Takze Pixmaniu uz nikdy!
Objednaval jsem tohle:
dodneska neprisla, jen po nekolika dnech se dole v objednavce objevilo cislo baliku DPD a ze byla zasilka odeslana. CO myslite, je to existujici cislo baliku? Samozrejme ze neni, overil jsem to na webu DPD i po telefonu, aby nedoslo k omylu. Poslali nejaky nesmysl, aby zakaznika uklidnili, ze uz se to jako vyridilo a odeslalo.
cili dnes je to 14 den a dodneska to DPD nema ani k preprave. Duveruje snad nekdo takove vykutalene firme, jako je Pixmania?
jeste ze jsem zazil rozumu a pres ne neobjednal K10D, byl podstatne levnejsi,ale nechtel jsem to riskovat, je to elektronika a muze se pokazit. U te skrine jsem si rikal, ze je to celkem levne a neni na tom nikdy co reklamovat...
Takze Pixmaniu uz nikdy!
K10D GP2007 + smc DA 16-45mm F4 ED AL, MZ50 + 28-70 F4 AL, 80-320/3,5-5,6
rakosnik píše:Chtel bych vsechny varovat pred nakupem na Pixmanii. Melo me varovat uz to, ze tato podezrela firma vyzaduje penize za zbozi predem, coz jsem nikdy jinde nezazil, a to objednavam zbozi do firmy z ruznych mist. Dalsi problem je, ze nema zadne kontakty, na callback nevola a na mail odepise reklamnim balastem, ve kterem na popsany problem neodpovi, ale posle vam super mega nabidku na dalsi zbozi.
Objednaval jsem tohle:
Takze Pixmaniu uz nikdy!
...no vidis, a jsou tu lidi, co pres Pixmanii K10D maji a bez potizi...
Pentax
fjo píše:rakosnik píše:Chtel bych vsechny varovat pred nakupem na Pixmanii. Melo me varovat uz to, ze tato podezrela firma vyzaduje penize za zbozi predem, coz jsem nikdy jinde nezazil, a to objednavam zbozi do firmy z ruznych mist. Dalsi problem je, ze nema zadne kontakty, na callback nevola a na mail odepise reklamnim balastem, ve kterem na popsany problem neodpovi, ale posle vam super mega nabidku na dalsi zbozi.
Objednaval jsem tohle:
Takze Pixmaniu uz nikdy!
Záleží jsouli ti lidé skuteční , bohužel net je plný lhářů
Záleží na každém znás. Někdo volí nižší cenu jiný si připlatí za lehčí cestu v případě poruchy či jakékoliv reklamace. Já volím kdyžtak ještě počkat našetřit víc a připlatit si za pevný obchod s letitou tradicí a českou obsluhou
K100D Super.....
hoza píše:fjo píše:rakosnik píše:Chtel bych vsechny varovat pred nakupem na Pixmanii. Melo me varovat uz to, ze tato podezrela firma vyzaduje penize za zbozi predem, coz jsem nikdy jinde nezazil, a to objednavam zbozi do firmy z ruznych mist. Dalsi problem je, ze nema zadne kontakty, na callback nevola a na mail odepise reklamnim balastem, ve kterem na popsany problem neodpovi, ale posle vam super mega nabidku na dalsi zbozi.
Objednaval jsem tohle:
Takze Pixmaniu uz nikdy!
Záleží jsouli ti lidé skuteční , bohužel net je plný lhářů
Záleží na každém znás. Někdo volí nižší cenu jiný si připlatí za lehčí cestu v případě poruchy či jakékoliv reklamace. Já volím kdyžtak ještě počkat našetřit víc a připlatit si za pevný obchod s letitou tradicí a českou obsluhou
Nu, já si myslím, že skutečná jsem dostatečně... A K10 z Pixmanie mám už přes měsíc. Došla mi v pořádku. 1. rok bych řešila reklamaci v servisu v ČR (psala jsem si s nimi ještě před nákupem přes Pixmanii, zda je možné u nich fotoaparát zakoupený přes Pixmanii ve Francii reklamovat a bylo mi sděleno že samozřejmě, pokud budu mít záruční list potvrzený - vyžaduje to tedy zaslat záruční list do Francie k potvrzení - obratem jej zašlou zpět). Ve 2. roce od zakoupení musím ev. zaslat do K10 do Francie...
Co se týče "callbacku" u Pixmanie, volali mi zpět pokaždé během několika vteřin - možná rakosnik přehlédl možnost volání zpět pouze na pevnou linku...
Záleží samozřejmě na každém z nás, co je pro něj "výhodnější". Já jsem rozdíl několika tisíc řešit musela, proto jsem zvolila "levnější cenu" na úkor dvouleté záruky v ČR. U Pixmanie jsem objednávala před třemi lety dva batohy Dicota a došly mi v pořádku (i když s jednodenním zpožděním)...
Oproti dobré zkušenosti s Pixmánií jsem v rámci objednání K10 získala také velice negativní zkušenost s DPD... Balík jsem si nechala zaslat do firmy, ve které pracuji, s poznámkou (kterou jsem uvedla jak při objednávce u Pixmanie, e-mailem na depo DPD, a telefonátem na depo DPD), že se jedná o soukromý balík pro fyzickou osobu, který nesmí být vyskladněn nikomu jinému než mě, na základě předložení průkazu totožnosti s tím, že mě musí řidič před dodáním balíku kontaktovat na uvedený telefon... To už je ale "povídání" pro jiné vlákno...
Pěkný den
jAnie
Ne jAnie, neprehledl jsem to a zadal jsem skutecne cislo na pevnou linku kysliku, presto se neozvali. Mozna je to objemem obchodu, ze kdyz se udela "maly kseft" za tri ctyri litry, tak se nesnazi. Ty jsi se s nimi dohadovala pred uzavrenim objedavky, takze te chteli ukecat, aby meli kseft, navic za podstatne vic penez. Na me jim nezalezelo, penize uz meli na uctu, proc by resili problemy...
aktualni stav - balik uz ma funkcni cislo pro sledovani, ale lezi v prekladisti v Nemecku s kodem 09 = neschopné přepravy (NC). Mimochodem dnes uz je to 16-ty den od objednavky, a to bylo zbozi udajne skladem. tezko me nekdo presvedci, ze je Pixmania kvalitni obchod
aktualni stav - balik uz ma funkcni cislo pro sledovani, ale lezi v prekladisti v Nemecku s kodem 09 = neschopné přepravy (NC). Mimochodem dnes uz je to 16-ty den od objednavky, a to bylo zbozi udajne skladem. tezko me nekdo presvedci, ze je Pixmania kvalitni obchod
...nechci hájit Pixmanii, každý obchod má něco.. ale popravdě to vypadá, že s tuzemskými obchody a servisy asi taky nemáš moc zkušeností...rakosnik píše:Ne jAnie, neprehledl jsem to a zadal jsem skutecne cislo na pevnou linku kysliku, presto se neozvali. Mozna je to objemem obchodu, ze kdyz se udela "maly kseft" za tri ctyri litry, tak se nesnazi. Ty jsi se s nimi dohadovala pred uzavrenim objedavky, takze te chteli ukecat, aby meli kseft, navic za podstatne vic penez. Na me jim nezalezelo, penize uz meli na uctu, proc by resili problemy...
...protože to je kolikrát taky na vraždění )))
Pentax
fjo, myslim, ze se trosku mylis delam do IT, tydne cca 10 objednavek v ruznych tuzemskych pocitacovych velkoobchodech, pak to zas reklamuju, kdyz se neco pokazi. mam zkusenosti s alzasoftem, alfacompem, levi, tsbohemii, czechcomputerem, eds, softcomem, rideou (to jen co me ted napadlo, je toho urcite vic) s prepravkama gp, ppl, dpd a bohuzel ceskou postou. vse po pracovni strance, kazdy tyden nekolikrat. nemyslim, ze bych v dane oblasti domlouvani obchodu, objednavek, sledovani zasilek a vyrizovani reklamaci nemel zkusenostifjo píše:...nechci hájit Pixmanii, každý obchod má něco.. ale popravdě to vypadá, že s tuzemskými obchody a servisy asi taky nemáš moc zkušeností...rakosnik píše:Ne jAnie, neprehledl jsem to a zadal jsem skutecne cislo na pevnou linku kysliku, presto se neozvali. Mozna je to objemem obchodu, ze kdyz se udela "maly kseft" za tri ctyri litry, tak se nesnazi. Ty jsi se s nimi dohadovala pred uzavrenim objedavky, takze te chteli ukecat, aby meli kseft, navic za podstatne vic penez. Na me jim nezalezelo, penize uz meli na uctu, proc by resili problemy...
pixmania nema pro vyrizovani zadne kontakty, neda se nikomu zavolat a ja volat do francie nebudu. navic odepisuji predem generovany mail, univerzalni, ne ze by ti nekdo odpovedel na tvuj problem. ale nezapomenou poslat promo na dalsi super zbozi. nene, pixmania u mne skoncila.
...to jo, v IT to docela jde... ale v klasické elektronice je to hrůza běs...rakosnik píše:fjo, myslim, ze se trosku mylis delam do IT, tydne cca 10 objednavek v ruznych tuzemskych pocitacovych velkoobchodech, pak to zas reklamuju, kdyz se neco pokazi. mam zkusenosti s alzasoftem, alfacompem, levi, tsbohemii, czechcomputerem, eds, softcomem, rideou (to jen co me ted napadlo, je toho urcite vic) s prepravkama gp, ppl, dpd a bohuzel ceskou postou. vse po pracovni strance, kazdy tyden nekolikrat. nemyslim, ze bych v dane oblasti domlouvani obchodu, objednavek, sledovani zasilek a vyrizovani reklamaci nemel zkusenostifjo píše:...nechci hájit Pixmanii, každý obchod má něco.. ale popravdě to vypadá, že s tuzemskými obchody a servisy asi taky nemáš moc zkušeností...rakosnik píše:Ne jAnie, neprehledl jsem to a zadal jsem skutecne cislo na pevnou linku kysliku, presto se neozvali. Mozna je to objemem obchodu, ze kdyz se udela "maly kseft" za tri ctyri litry, tak se nesnazi. Ty jsi se s nimi dohadovala pred uzavrenim objedavky, takze te chteli ukecat, aby meli kseft, navic za podstatne vic penez. Na me jim nezalezelo, penize uz meli na uctu, proc by resili problemy...
pixmania nema pro vyrizovani zadne kontakty, neda se nikomu zavolat a ja volat do francie nebudu. navic odepisuji predem generovany mail, univerzalni, ne ze by ti nekdo odpovedel na tvuj problem. ale nezapomenou poslat promo na dalsi super zbozi. nene, pixmania u mne skoncila.
Pentax