Servis - čištění CCD
Moderátor: Moderátoři
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Kolem čištění snímačů je až zbytečně mnoho povyku, ve skutečnosti se ale o žádný problém nejedná... Vše je založeno na lidské neinformovanosti.
Neexistuje nějaký jediný možný způsob jak se čistění může provést, aby se to povedlo a "něco" se přitom nepokazilo, možností je mnoho, jen nejsou všechny stejně efektivní.
Stejně tak člověk v servisu není nějaká nadpřirozená bytost obdařená zvláštními schopnostmi a zasvěcená do tajuplného procesu čistění čipů, který jinak není běžným smrtelníkům dáno znát...
Neexistuje nějaký jediný možný způsob jak se čistění může provést, aby se to povedlo a "něco" se přitom nepokazilo, možností je mnoho, jen nejsou všechny stejně efektivní.
Stejně tak člověk v servisu není nějaká nadpřirozená bytost obdařená zvláštními schopnostmi a zasvěcená do tajuplného procesu čistění čipů, který jinak není běžným smrtelníkům dáno znát...
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ofukování opravdu může zaníst nečistotu pod ochrané sklíčko.
Čištění v servisu jsem absolvoval několikrát a vždy za 500,-. Když se to tam dá ráno, odpoledne je to většinou hotové. Já to dávám odpoledne a příjdu si odpoledne druhý den. Je dobré si po čištění udělat kontrolní snímek. Známému se stalo, že tam ještě neco zustalo, ale to bylo ještě ve starém servisu. Mě ne.
Na rozdíl od člověka doma má servisman neomezené množství čistících prostředků a tak čištění několikrát opakuje dokud to není opravdu čisté. Viděl jsem to podle zkušebních snímku, které zustali na kartě. A navíc vyčistí i vnitřek aparátu.
Já objektivy běžně měním, ale dávám pozor, aby mi tam nic nespadlo. Pokud fouká, zalezu do závěrří a aparát otevírám na nejkratší možnou dobu. Pak vydrží čistý. Já jsem jej čistil (nechal čistit) naposledy před dvěma roky a za tu dobu jsem otočil počítadlo.
Čištění v servisu jsem absolvoval několikrát a vždy za 500,-. Když se to tam dá ráno, odpoledne je to většinou hotové. Já to dávám odpoledne a příjdu si odpoledne druhý den. Je dobré si po čištění udělat kontrolní snímek. Známému se stalo, že tam ještě neco zustalo, ale to bylo ještě ve starém servisu. Mě ne.
Na rozdíl od člověka doma má servisman neomezené množství čistících prostředků a tak čištění několikrát opakuje dokud to není opravdu čisté. Viděl jsem to podle zkušebních snímku, které zustali na kartě. A navíc vyčistí i vnitřek aparátu.
Já objektivy běžně měním, ale dávám pozor, aby mi tam nic nespadlo. Pokud fouká, zalezu do závěrří a aparát otevírám na nejkratší možnou dobu. Pak vydrží čistý. Já jsem jej čistil (nechal čistit) naposledy před dvěma roky a za tu dobu jsem otočil počítadlo.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
No není to uplně při cestě,ale já to dávám do Exel foto v Hradci Králové. Je to kousek od nádraží a dělají to cca za půl hodiny,tak že na počkání a cena je 350.- V pardubicích ti to jen zprostředkují a trvá to týden.ypres.bass píše:může mi někdo poradit nějaký důvěryhodný a nepředražený servis který by mi to vyčistil Zlín-Pardubice-Praha(ale tam jeto že bych jim to ve středu dal a v pátek vyzvednul - jedu tam jen na skok)?
Verne
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Pentax K 100 D,Ricoh KR 10,Pentax DA 18-55 AL II.Pentax DA 50-200 ED ,Pentax A 50/2,Pentax A 35/2,8,Pentax K 24/2,8,Sigma 70-300 DL, Velbon Sherpa 435 a nějaký filtry HOYA a COKIN. vernar@orlice.cz
Tak to som uz usetril kopu prachov na dalsi objektiv Ako tu uz asdf povedal, zbytocne sa kvoli cisteniu robi vela povyku. Staci jednoducha vatickova tycinka a s troskou opatrnosti nie je po prachu ani stopy a nic to nestoji. Co dokaze nejaky servisak, dokaze kazdy jeden a casto este efektivnejsie a dokladnejsie. Predsa len, o vlastny majetok sa kazdy postara lepsie, nez sa mu on postara niekto cudzi..Tomáš píše:..Čištění v servisu jsem absolvoval několikrát a vždy za 500,-..
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/