řešil jste někdo něco podobného?

Případně nebyl by někdo takové odvahy o půjčil by mi na příští týden objektiv 50-135/2,8, budu fotit svatbu a budu mít ještě o něco delší čas na rozhodnutí co koupit. Zaplatil bych zlatem

Díky za názory
Moderátor: Moderátoři
to je zajímavý tip. díky za nějfakt píše:Levnější je Tamron 70-200/2,8. Viděl jsem nový za 15.000. Opticky moc pěkný, prý pomalejší.
Ta Sigma mě nedávno zaujala, u ní bych se investice nebál, ale bohužel... musíme čekatJP3112 píše:Podle toho jak moc by chybělo horních 35mm (na aps-c si myslím, že až tak moc ne) a podle použití by stála za úvahu Sigma 50-100/1.8. Rozhodující kritérium asi bude hmotnost a cena (v tomto pořadí). Opticky předčí i většinu monofokálů (objektivně změřeno, ne jen pocit, viz test na lenstip.com). Podle testu je jedinou slabinou (ne)odolnost na protisvětlo, prostě hromada optických povrchů, ale neopomíjení sluneční clony by to mohlo řešit.
EDIT: Aha, na Pentax bajonet si bude třeba chvíli počkat.
Eviduju toinutihar píše:A co bazar? Jeden 50-135 má zrovna megapixel: http://www.megapixel.cz/pentax-da-50-13 ... -sdm-bazar
To zní zajímavě, pokud WR dobře a svižně ostří, tak je to ideální náhrada. Já mám bohužel starší verzi stovky a ta je trochu pomalejší. Zajímal by mě důvod proč se rozhodl k takové změně, přece jenom mě by tam chyběla jistá univerzálnost ale zase na druhou stranu divadlo je dost specifická záležitost a pevné sklo má určitě dostatek benefitůhilda4sea píše:Znám pentaxistu, který pro focení divadla nahradil (úmyslně) DA 50-135/2,8 za DAF 100/2,8 WR a je s výsledky tuze spokojený.