Helios-44-3 2/58
Moderátor: Moderátoři
Re: Helios-44-3 2/58
Koukám, že než jsem to dopsal, tak už je tu i video. Jó holt to je pokrok . ..
J
J
Několik krásných kousků z dob dávno i nedávno minulých - K2, Kx, ME SUPER, MX, K 1000, SPOTMATIC, MZ 5n..
Současnost K-5IIs, Sigma 2,8 17-50 EX DC HSM, Sigma 4,5-5,6 8-16 DC HSM , SMC Pentax 60-250, Smc Pentax 100mm Macro
Současnost K-5IIs, Sigma 2,8 17-50 EX DC HSM, Sigma 4,5-5,6 8-16 DC HSM , SMC Pentax 60-250, Smc Pentax 100mm Macro
-
- Pokročilý uživatel
Mě ale přijde že ta clona neblbne kvůli tomu že by byla mastná, ale spíš jako by tam byly malý kousky prachu mezi lamelama a občas se to do sebe lehce kousne. Když to blblo nejvíc, tak jsem chvíli cvakal s clonovou páčkou a rozchodilo se to, teď se to zasekne jen třeba u každý dvacátý fotky...
Zkusím ho teda trochu nahřát a rozhýbat ostření, když to pomůže, tak bych do toho asi zatím nevrtal. Ale za video díky, já ho našel už dřív, ale nějak jsem ho jen proletěl a nezdálo se mi užitečný, teď koukám, že by to podle něj asi šlo.
Jinak jo, je to kus od kusu a to hodně, máme doma tři různý kousky a fakt je každej jinej Ten poslední s PK bajonetem jsem si ale fakt zamiloval, jen kdyby tak nezlobil prevít jeden
Zkusím ho teda trochu nahřát a rozhýbat ostření, když to pomůže, tak bych do toho asi zatím nevrtal. Ale za video díky, já ho našel už dřív, ale nějak jsem ho jen proletěl a nezdálo se mi užitečný, teď koukám, že by to podle něj asi šlo.
Jinak jo, je to kus od kusu a to hodně, máme doma tři různý kousky a fakt je každej jinej Ten poslední s PK bajonetem jsem si ale fakt zamiloval, jen kdyby tak nezlobil prevít jeden
Nikon D610, 50mm/1,8, 85mm/1,8 ... Pentax K-30, 35mm/2,4
Pentax Program A, Alfo 28/2,8, Helios 44K-4
Ricoh GR
http://malinaphoto.cz/
Ricoh GR
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Prosim tě ne nahřát, ale zahřát - abys na to nevzal autogen Jen tak aby zřídlo mazivo, s kroužkama půjde poměrně snadno otáčet.
Ever-patient PENTAX
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
"Any photographer who says he’s not a voyeur is either stupid or a liar."
- Helmut Newton
Moje fotky na PFS
-
- Uživatel
píšu už sem , svojí nepozorností jsem koupil helios mc 44/3 verzi z 80 tých let .
k tomu redukci od pixca ...vše jde nasadit v pohodě i to fotí .
Akorát je to 100 procentně verze ( na kterou mi odkázal kolega )
"44-3 MC ve verzi z 80. let má vyšší ostřící kroužek, který narazí na redukci dříve, než je objektiv kompletně našroubován:"
http://www.manualniskla.cz/viewtopic.php?f=24&t=4
psal jsem člověku od kterého byl helios a on používal redukci nikon s vysokým límcem .
Tak se ptám jestli jste s tímhle typem měli zkušenost ? Zatím jsem takové redukce s límcem pro pentax neviděl .
problém je ten že spodní část se nemá kam vysunout ...a naráží do těla
k tomu redukci od pixca ...vše jde nasadit v pohodě i to fotí .
Akorát je to 100 procentně verze ( na kterou mi odkázal kolega )
"44-3 MC ve verzi z 80. let má vyšší ostřící kroužek, který narazí na redukci dříve, než je objektiv kompletně našroubován:"
http://www.manualniskla.cz/viewtopic.php?f=24&t=4
psal jsem člověku od kterého byl helios a on používal redukci nikon s vysokým límcem .
Tak se ptám jestli jste s tímhle typem měli zkušenost ? Zatím jsem takové redukce s límcem pro pentax neviděl .
problém je ten že spodní část se nemá kam vysunout ...a naráží do těla
-
- Uživatel
ikdyž to nejde , přesto jsem s tím vyšel ven a něco z toho vymáčkl , mám z toho větší radost než ze seťáku 18/135 wr ,da , 3,5
http://www.zonerama.com/Profile/45090/110389
ostřil jsem zpúsobem , dva kroky dopředu , dva kroky dozadu .
manuálních úprav pc jsem se bál , tak jsem tam dal jen rychlé filtry a myslím že to ty fotky trošku zvedlo
http://www.zonerama.com/Profile/45090/110389
ostřil jsem zpúsobem , dva kroky dopředu , dva kroky dozadu .
manuálních úprav pc jsem se bál , tak jsem tam dal jen rychlé filtry a myslím že to ty fotky trošku zvedlo
-
- Významný člen
S týmto sklom je pôžitok fotiť ak ťa to chytí tak ho nezložíš .Ja som mu nevedel prísť na chuť asi dva roky ale keď som prišiel na to čo a ako s ním fotiť tak h mám asi najradšej .
Pentax K10
Nikon D610
Nikon D610
-
- Uživatel
Příště chci najít barevnější kytičky a vypadá to že budu mít tu verzi 2 s kterou problém na dslr není . Překvapilo mě že se s tím pracovalo rychleji než ze seťákem , když jsem clonil ručně . Nemusel jsem koukat na žádný blikající ůdaje a ten histogram z 80 ti procent nikam nelítal .
Akorát když jsem šel domů a prohlížel ještě nastavení , tak se mi tam objevila fokální délka s tím jsem nic nedělal .
Akorát když jsem šel domů a prohlížel ještě nastavení , tak se mi tam objevila fokální délka s tím jsem nic nedělal .
-
- Uživatel
tak už mi přišel ten jiný helios s kterým můžu ostřit . 44/2 58 v latince ...
majitely ležel v šuplíku nevyužitý je sice bez krabičky , ale mám k němu sluneční clonu a krytky jsou zenith .
vypadá úplně jinak než 44/3
je s tím radost dělat to světlo tam krásně jde i v místnosti ..
akorát nejsem úplně na rysce , jen tam jde trošku víc ztuha přepínat clona .
majitely ležel v šuplíku nevyužitý je sice bez krabičky , ale mám k němu sluneční clonu a krytky jsou zenith .
vypadá úplně jinak než 44/3
je s tím radost dělat to světlo tam krásně jde i v místnosti ..
akorát nejsem úplně na rysce , jen tam jde trošku víc ztuha přepínat clona .
Zdravím pánové, mám zde první dotaz .
Koukám na různé heliosy a je jich kvanta na výběr, na který bych se měl dle vás zaměřit ?
Koukám na různé heliosy a je jich kvanta na výběr, na který bych se měl dle vás zaměřit ?
Pentax K-5 II , Sigma 17-50/2,8 EX DC HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II
Fuji X-T1
Ani všechna technika na světě neodčiní neschopnost všímat si.
Fuji X-T1
Ukázka jak fotí Helios 44-2 58mm/f2 M42 tělo pentax K-5ii:
http://500px.com/photo/67979559/dandeli ... er_library
mám nějakou tu nejlevnější kovovou redukci aby šel našroubovat na tělo, ale ostří max na 4-5m ale na portréty bomba.
aretační kolík cloly se musel upravit aby byl stále zamačknut, jinak fotí pouze na plnou díru.
Jestli někdo ví jak zařídit abyostřil i na nekonečno tak poraďte díky
http://500px.com/photo/67979559/dandeli ... er_library
mám nějakou tu nejlevnější kovovou redukci aby šel našroubovat na tělo, ale ostří max na 4-5m ale na portréty bomba.
aretační kolík cloly se musel upravit aby byl stále zamačknut, jinak fotí pouze na plnou díru.
Jestli někdo ví jak zařídit abyostřil i na nekonečno tak poraďte díky
K-5ii + 18-55 WR + starší MF skla
-
- Významný člen
Ahoj.
Aby ti to ostřilo i na nekonečno potřebuješ redukci s tenkým okrajem. Musí zapadnout do bajonetu těla tak, aby byl zároveň s hranou bajonetu. Ty máš asi s širokým okrajem a vyčnívá nad bajonet. Tudíž ti to nejde zaostřit na nekonečno.
S tím kolíkem máš pravdu. Já dovnitř dal kousek bužírky z tenkého drátu.
Aby ti to ostřilo i na nekonečno potřebuješ redukci s tenkým okrajem. Musí zapadnout do bajonetu těla tak, aby byl zároveň s hranou bajonetu. Ty máš asi s širokým okrajem a vyčnívá nad bajonet. Tudíž ti to nejde zaostřit na nekonečno.
S tím kolíkem máš pravdu. Já dovnitř dal kousek bužírky z tenkého drátu.
- Přílohy
-
- Správná redukce
- m42 redukce ok.jpg (45.69 KiB) Zobrazeno 4253 x
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
Na Aukru jsem zatím na zkoušku koupil neoriginál redukci s tenkým okrajem, tudíž si myslím že by neměl být problém s nekonečnem.
Teď ješte jedna věc, je třeba něco nastavit v menu ? Myslím že něco ohledně clonového kroužku nebo něco podobného jsem tam viděl.
Teď ješte jedna věc, je třeba něco nastavit v menu ? Myslím že něco ohledně clonového kroužku nebo něco podobného jsem tam viděl.
Pentax K-5 II , Sigma 17-50/2,8 EX DC HSM , Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II
Fuji X-T1
Fuji X-T1
-
- Významný člen
Já ji taky kupoval na Aukru. Tuším, že to byl ten polský prodejce. Ano s touto jsem neměl žádný problém.
Co se týká nastavení clonového kroužku, tak musí být nastaveno na zapnuto. Jinak ti nepůjde zmáčknout spoušť.
Co se týká nastavení clonového kroužku, tak musí být nastaveno na zapnuto. Jinak ti nepůjde zmáčknout spoušť.
Fuji X-T1, Fuji X-T2, Samyang 8/2,8, Fujinon XF 14/2,8, Fujinon XF 23/1,4, Fujinon XF 56/1,2, Fujinon XF 50-140/2,8, Manfrotto BeFree GT XPRO karbon, blesk Nissin i60A + Air 1
-
- Pokročilý uživatel
Dneska se mi už podruhé (poprvé asi před týdnem) stalo že se mi s Heliosem zaseklo zrcátko v K-30, resp. nesklopilo se zpátky úplně, ale jen napůl a viděl jsem v hledáčku takovej šikmej obraz. Hned jsem sundal objektiv a fotil dál s jiným, všechno je OK, ale co to krucinál bylo?
Vidím to tak, že Helios zůstane jako dekorace na poličce, teda jestli někdo neví co s tím? Jo a mám verzi s K-bajonetem. Díky za případnou radu kdyby někdo měl nějaký tušení.
Vidím to tak, že Helios zůstane jako dekorace na poličce, teda jestli někdo neví co s tím? Jo a mám verzi s K-bajonetem. Díky za případnou radu kdyby někdo měl nějaký tušení.
Nikon D610, 50mm/1,8, 85mm/1,8 ... Pentax K-30, 35mm/2,4
Ricoh GR
Ricoh GR