Film a rentgen
Moderátor: Moderátoři
Film a rentgen
Stalo se mi při příchodu do práce a pravidelné kontrole, že jsem si v batohu nechal foťák....mám pocit, že film co v něm mám je v pr...!! Nebo to je jen fáma že RTG film zničí?? Já jen ať vím jestli to hned vyhodit a založit nový
Pentax ME Super, M 50 1.7, M 28 2.8
..Minolta Dynax5, Mamyia Super23, Pentax ME, Nikon F100, Nikon D80
www.faajn.estranky.cz
www.faajn.estranky.cz
no rtg prochází jen věci..my chodíme přes rám...dělám na letišti no v každém případě to zkusím vyvolat
www.faajn.estranky.cz
www.faajn.estranky.cz
-
- Moderátor
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No ono je to pro film údajně "nebezpečný" pokud má myslím ASA nad 800.
Níž bych se tím moc nezabýval. Někdo říkal i zabalit do aluminiové folie, ale to nevím co je na tom pravdy. V září poletím do Řecka, krom DSLR vyzkouším i Pentax SFX + Kodak Ektar 100. Tak jsem na to zvědavej. Spíš
mi na letišti vadí, že když vyndám filmy a ukážu jim je ať to zkontrolujou a nedávaj skrz RTG, oni to tam stejně dají, to mě pěkně sroulí.
Níž bych se tím moc nezabýval. Někdo říkal i zabalit do aluminiové folie, ale to nevím co je na tom pravdy. V září poletím do Řecka, krom DSLR vyzkouším i Pentax SFX + Kodak Ektar 100. Tak jsem na to zvědavej. Spíš
mi na letišti vadí, že když vyndám filmy a ukážu jim je ať to zkontrolujou a nedávaj skrz RTG, oni to tam stejně dají, to mě pěkně sroulí.
Leica S2 + Sony A7 III a pár sklíček
Tak jsem se na to byl ještě zeptat jednoho zkušeného kolegy co takhle lítá a prý by to mělo být OK. Dokonce nebyl žádný problém ani se starými dost silnými RTG v Indii....tam po nich málem všechno svítí
www.faajn.estranky.cz
www.faajn.estranky.cz
Do ASA 800 garantují Kodak a další, že se při bežných kontrolách na ne gotických letištích nic nestane. I tak mám vždycky divnej pocit...
Naposledy upravil(a) Holman dne 28 srp 2010, 12:55, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jo, pocit, když vidím, jak filmy procházejí rengenem, je dost divnej. Ale nikdy se mi nestalo, že by se film poškodil. Navíc je chráněný kazetou, která je z poměrně silného plechu. A to jsem používal běžně 800 ASA.
Pokud by měl rengen poškodit film, musel by být značně silnější ale to by lidé kolem museli být za olověnou deskou a oni tam bez úhony sedí bez jakékoli ochrany.
Pokud by měl rengen poškodit film, musel by být značně silnější ale to by lidé kolem museli být za olověnou deskou a oni tam bez úhony sedí bez jakékoli ochrany.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8