V tom případě pro mě nemá význam Super A, protože blesk nosím jenom aby mě neodfouknul vítr a používám jenom Av nebo Mdubraro píše:Super A (AKA Super Program) má proti Program A dva podstatné rozdíly: TTL pro blesk a režim priority času.

Moderátor: Moderátoři
V tom případě pro mě nemá význam Super A, protože blesk nosím jenom aby mě neodfouknul vítr a používám jenom Av nebo Mdubraro píše:Super A (AKA Super Program) má proti Program A dva podstatné rozdíly: TTL pro blesk a režim priority času.
No, MZ10 je z cias, kedy Pentax este nechyroval o nejakom blikani cohokolvek na matnici. Ma to linearne body, stredny horizontalny a krajne vertikalne.stanky píše:ještě jedna otázka pri zaostření mi neblika zaostřovací bod nedělám si iluze že jich to má víc ale jen jestli to je ok
vem ME super a skla ti prodám jáOzi píše:Zdravim. Rozhoduji se mezi Pentax p30 s SMC PENTAX-M 1:1.7 f=50 mm (800,- kč) a Pentax ME Super s SMC PENTAX-M 1:2 f=50 mm (1500,- kč). Víc mě láká tělo ME Super ale P30 je levnější a má (nejspíš, jsem začátečník) lepší sklo. Vyplatí se vzít P30 s f1.7/50 a později dokoupit třeba ME S. nebo mezi objektivy není až takový rozdíl a měl bych rovnou zainvestovat do ME S. f2/50 ? Děkuji