Já nemám problém utratit spoustu peněz za věci, co mě zajímají. Což ale není P17. Co jsem viděl diskuze na webech, včetně zahraničních, tak se nad tím poměrem cena/výkon nepozastavuju sám. Když to někdo vidí jinak, tak ať si to koupí, já jsem posladní, kdo by v tom někomu bránil. I když ten foták vypadá jako složený ze součástek, které ricoh vymetl ze skladů

Kolik ricoh investuje do vývoje vidím ve výroční zprávě. A není to mnoho. Ale pentax je evidentně hračka nějakého hlavního Japonce, takže jsem rád, že mu pořád stojí za to značku držet živou. A pokud to má hlavní Japonec vyzkoumané a ví, že si P17 koupí rozmazelná děcka a bude toho plný instagram a tiktok a firma na tom vydělá bambilion peněz, tak jen dobře. Proto dělá hlavního Japonce. A když jim to zaplatí nové KP, tak budu první ve frontě.
A ano, vím, za kolik se nabízejí staré analogy a jak ceny lítají. Své ME-S bych teď prodal za několikanásobek toho, za co jsem ho před x lety koupil a Mju po tátovi je podle nabídkových cen u Škody nebo Polarografu v podstatě už investičním předmětem

Howg.