Mám dotaz, zda je výše uvedený blesk kompatibilní s K10D. Nemáte někdo náhodou manuál k tomuto blesku v elektronické podobě, nebo nevíte, kde ho stáhnout. U Canonu jsem ho nenašel a za papírový návod chtějí 300,- Kč, což se mi nechce. Díky všem.
lslavik@vuab.cz
kompatibilita blesku Canon Speedlite 420 Ex
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P.
- Kontaktovat uživatele:
Podleme hlavni odpalovani blesku by mohlo fungovat. Znam cloveka kterej rika ze jde odpalit kazdej blesk na kazdem fotaku. Ale Canon ma jine rozmisteni vedlejsich kontaktnich bodu takze i kdyby jsi byl schopnej odpalit blesk tak nebude fungovat AF paprsek, TTL a nebude to mezi sebou moc komunikovat. Mam zkusenost pouze blesk Pentax FGZ 360 a fotak Fuji S3 ktera ma Nikonackou zakladnu myslim, ale podleme to bude neco obdobneho.
Libor: Blesk by měl na K10D fungovat. Bude se chovat jako jakýkoliv jiný manuální blesk, který má pouze středový kontakt. To znamená, že tělo ho bude umět pouze odpálit, bez jakékoliv další komunikace mezi tělem a bleskem.
Před nasazením doporučuji odizolovat komunikační kontakty na blesku i fotáku (mimo středového kontaktu samosebou
)
Před nasazením doporučuji odizolovat komunikační kontakty na blesku i fotáku (mimo středového kontaktu samosebou

Pentax K10D