Nafocení hotových jídel
Moderátor: Moderátoři
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nafocení hotových jídel
Přišel jsem oklikou k zakázce nafocení cca 50ti hotových jídel pro orientální restauraci ve větším městě.
Chci se zeptat jestli někdo náhodou nemáte zkušenosti a radu jak se toho zhostit bez studiového vybavení - jen se stativem, odraznýma deskama a bleskem.
Předesílám, že klient to chce fotit pod úhlem, ne shora.
Jde mi především o potlačení případných stínů - jestli s tím nebude problém (jestli mi odrazné desky postačí, případně difuzér) a na co si třeba dát pozor.
Díky předem za rozumné rady.
Chci se zeptat jestli někdo náhodou nemáte zkušenosti a radu jak se toho zhostit bez studiového vybavení - jen se stativem, odraznýma deskama a bleskem.
Předesílám, že klient to chce fotit pod úhlem, ne shora.
Jde mi především o potlačení případných stínů - jestli s tím nebude problém (jestli mi odrazné desky postačí, případně difuzér) a na co si třeba dát pozor.
Díky předem za rozumné rady.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem přece jen něco vygooglil.
Možná se to někomu do budoucna taky bude hodit:
http://www.vareni.cz/trendy/fotografuje ... -a-napoje/
Možná se to někomu do budoucna taky bude hodit:
http://www.vareni.cz/trendy/fotografuje ... -a-napoje/
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend
ja bych to resil svetelym objektivem. bud 50 nebo 35mm 2 blesky od stropu, wireless a hrat si s HO. chce si to na necem natrenovat.
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652
...mňa stále fascinujú obrázky z časopisov o varení. Manželke to hneď beriem, len čo si ich prinesie domov. Myslím trend je fotiť na svetlom mieste, možno s odrazkou/neviem síce čo to je/ so svetlým objektívom a malou hĺbkou ostrosti...Blesk by som osobne celkom vylúčil...
No rád by som si niečo také skúsil, necha sa darí......
No rád by som si niečo také skúsil, necha sa darí......
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Podle mého na světelnosti objektivu moc nezáleží. Stejně je třeba clonit, aby jídlo bylo ostré. Nejlepší by byl vybavený atelier, ale myslím, že bude stačit fotit u okna a pomoct si odraznými deskami. Čas není rozhodující. Jídlo neutíká a stejně fotíš ze stativu.
K5, Px DA 15/4 Ltd. Px FA* 24/2, Px DA 35/2.8 Ltd., Px F 50/2.8 Macro, Px DA 70/2.4 Ltd., Px FA* 200/2.8
Tomáš píše:Podle mého na světelnosti objektivu moc nezáleží. Stejně je třeba clonit, aby jídlo bylo ostré. Nejlepší by byl vybavený atelier, ale myslím, že bude stačit fotit u okna a pomoct si odraznými deskami. Čas není rozhodující. Jídlo neutíká a stejně fotíš ze stativu.
...práve, že trend je fotiť jedlo s malou hĺbkou ostrosti...
Iste ale záleží na vkuse zákazníka.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Osobne bych vzal stul s matnou deskou, dva alespon 60x90 softboxy a ty nad jidlo postavil 'do acka'. Osvetli to cokoliv, tedy i jidlo, velmi rovnomerne (velka svetelne plocha, zadne bodove osvetleni), stiny prakticky nejsou.
S bleskem a odrazkami to bude docela boj :/, zalezi na narocnosti zakaznika, pocitej s tim, ze Ti to mozna omlati o hlavu.
Co se tyce postupu, na netu jich par najdes, jsou to takove ty finty kdy po upravach je to jidlo na vyhozeni, lak na vlasy na salaty, glycerin na pecenou drubez, i umele zmrzlinove hmoty se pro tento ucel vyrabeji :] ..
S bleskem a odrazkami to bude docela boj :/, zalezi na narocnosti zakaznika, pocitej s tim, ze Ti to mozna omlati o hlavu.
Co se tyce postupu, na netu jich par najdes, jsou to takove ty finty kdy po upravach je to jidlo na vyhozeni, lak na vlasy na salaty, glycerin na pecenou drubez, i umele zmrzlinove hmoty se pro tento ucel vyrabeji :] ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
ano na fotenie jedla existuje vela pripravkov. Taky najzakladnejsi je jednoduchy lak na vlasy ked nic ine nemasatiratha píše:Co jsem tak slyšel, tak i profi focení jídla má své speciální vybavení. Kupříkladu jakési gely, aby to jídlo bylo...lesklejší či snad lákavější, nevím, nějak tak jsem to slyšel.

...K10+K5...
a rozne serepeticky
a rozne serepeticky