K10 - nastavení v MENU

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Rex
Nový uživatel
Nový uživatel

K10 - nastavení v MENU

Příspěvek od Rex » 11 črc 2009, 12:26

Zdravím všechny "Pentaxáky" i příznivce jiných podřadných značek :lol: Měl bych tady do fóra 3 otázky, které mě vrtají hlavou.
1)nastavení v MENU-záložka Rec.Mode-Image tone ? Co nastavit a zda to má nějaký velký význam na výslednou fotografii ?
2)nastavení v MENU-záložka Custom Setting-Colour Space ? Otázka zní jako 1). I když záložku v MENU-Custom Setting bych se rád zeptal zkušenějších co mají nastaveno a jak to ovlivní/zjednoduší práci.
3)hloupá otázka, jaké vyvážení bílé máte nastaveno při večerní/noční fotografii.
Mockrát děkuji za Vaše odpovědi.

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Rex
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od Rex » 11 črc 2009, 19:19

Díky za odpověď a odkazy - je to tam pěkně vysvětlené. Ještě jednou díky :wink:

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 26 říj 2009, 14:18

Trošku opráším toto téma s následujícím dotazem: u kolegy s K10D jsem viděl, že při nasazení objektivu s pevným ohniskem (a manuálním ostřením) mu tělo po zapnutí automaticky nabídlo volbu ohniska právě nasazeného objektivu. Můj K10D se takto nezachová - nenabídne nic :-(

Takže se chci zeptat, zda se toto někde nastavuje, je-li to záležitost určitého firmwaru nebo co... Dikes za reakce!

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 26 říj 2009, 14:33

meteor píše:Trošku opráším toto téma s následujícím dotazem: u kolegy s K10D jsem viděl, že při nasazení objektivu s pevným ohniskem (a manuálním ostřením) mu tělo po zapnutí automaticky nabídlo volbu ohniska právě nasazeného objektivu. Můj K10D se takto nezachová - nenabídne nic :-(

Takže se chci zeptat, zda se toto někde nastavuje, je-li to záležitost určitého firmwaru nebo co... Dikes za reakce!
Zapni stabilizaciu, nasad objektiv, zapni fotak... a objavi sa. Ta stabilizacia je dolezita... Je to vlastne kvoli nej
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

meteor
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od meteor » 26 říj 2009, 14:55

vjacesslav píše:Zapni stabilizaciu, nasad objektiv, zapni fotak... a objavi sa. Ta stabilizacia je dolezita... Je to vlastne kvoli nej
Super, tak tohle mě skutečně nenapadlo. Ale logiku to samozřejmě má.
Máš u mě piwko, teda jestli se někdy někde potkáme :wink:

vjacesslav
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od vjacesslav » 26 říj 2009, 14:59

meteor píše:
vjacesslav píše:Zapni stabilizaciu, nasad objektiv, zapni fotak... a objavi sa. Ta stabilizacia je dolezita... Je to vlastne kvoli nej
Super, tak tohle mě skutečně nenapadlo. Ale logiku to samozřejmě má.
Máš u mě piwko, teda jestli se někdy někde potkáme :wink:
pohodka a dobre svetlo...
Asahi Pentax & Lomo & Ricoh

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“