Pentax K20D - časté "zamrzání" nového přístroje
Moderátor: Moderátoři
Pentax K20D - časté "zamrzání" nového přístroje
Zdravím všechny "pentaxfriends"
jsem 14 dnů šťastným majitelem setu K20D + SMC DA 18-55 AL II, ale po týdnu mi to štěstí poněkud zhořklo Setový objektiv jsem po odzkoušení vyměnil za novou Sigmu 17-70/2.8-4.5 a poslední dny mi K20D docela zlobí! V kostce řečeno: občas prostě po zapnutí a pořízení první fotky zamrzne! Fotka se ani nezobrazí na displeji, nefungují tlačítka a na stavovým displeji zůstane zobrazený pouze počet zbývajících fotek na kartě. I když ho vypnu, stavový displej stále zobrazuje počet fotek! Po zapnutí se nic nezmění, stavový displej pouze místo počtu fotek zobrazí sílu nabití baterie, nic víc.
Jediný lék je vyjmutí na chvíli baterie, pak je opět vše funkční. Už se mi to stalo asi 5x během posledních čtyř dnů.
První výpadek byl hned druhý den po nasazení Sigmy. Po zapnutí jsem doma pořídil asi 5 fotek, ale na kartě byly pouze šedé obrázky.. tak jako když fotíte s téměř vybitou baterkou. Po vypnutí a zapnutí vše opět fungovalo. Nyní už to zlobí hned po vyfocení první fotky, ale ne vždy.
Nemám ani vypozorované, že by to dělalo třeba pouze při nějaké kombinaci při vypínání, prostě jednou to v pohodě fotí, pak ho vypnu a za pár minut po zapnutí opět nefunguje.
Máte vy, zkušenější uživatelé snad nějaké rady a zkušenosti s podobným problémem? Než s ním půjdu do servisu na P6, tak aby si tam neklepali na čelo, že jsem "přeci měl po nasazení jiného objektivu nastavit v menu ..toto a tamto.. a bylo by po problému!"
Za případné rady předem děkuji, Radek.
jsem 14 dnů šťastným majitelem setu K20D + SMC DA 18-55 AL II, ale po týdnu mi to štěstí poněkud zhořklo Setový objektiv jsem po odzkoušení vyměnil za novou Sigmu 17-70/2.8-4.5 a poslední dny mi K20D docela zlobí! V kostce řečeno: občas prostě po zapnutí a pořízení první fotky zamrzne! Fotka se ani nezobrazí na displeji, nefungují tlačítka a na stavovým displeji zůstane zobrazený pouze počet zbývajících fotek na kartě. I když ho vypnu, stavový displej stále zobrazuje počet fotek! Po zapnutí se nic nezmění, stavový displej pouze místo počtu fotek zobrazí sílu nabití baterie, nic víc.
Jediný lék je vyjmutí na chvíli baterie, pak je opět vše funkční. Už se mi to stalo asi 5x během posledních čtyř dnů.
První výpadek byl hned druhý den po nasazení Sigmy. Po zapnutí jsem doma pořídil asi 5 fotek, ale na kartě byly pouze šedé obrázky.. tak jako když fotíte s téměř vybitou baterkou. Po vypnutí a zapnutí vše opět fungovalo. Nyní už to zlobí hned po vyfocení první fotky, ale ne vždy.
Nemám ani vypozorované, že by to dělalo třeba pouze při nějaké kombinaci při vypínání, prostě jednou to v pohodě fotí, pak ho vypnu a za pár minut po zapnutí opět nefunguje.
Máte vy, zkušenější uživatelé snad nějaké rady a zkušenosti s podobným problémem? Než s ním půjdu do servisu na P6, tak aby si tam neklepali na čelo, že jsem "přeci měl po nasazení jiného objektivu nastavit v menu ..toto a tamto.. a bylo by po problému!"
Za případné rady předem děkuji, Radek.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver
Uz se tu resil pravdepodobne stejny problem, bohuzel pomohla az reklamace...
mrkni sem, ale asi ti to fakt moc nepomuze
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... c&start=15
mrkni sem, ale asi ti to fakt moc nepomuze
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... c&start=15
..díky za tip, neprohledával jsem tak podrobně celé fórum.
Jestli budu muset s novým foťákem do servisu a být 30 dnů bez něj, tak to mám radost Zrovna potřebuji v květnu fotit nějaký akce a cvakat to kompaktem bude hrůza.
Pentax má u mě hned v úvodu velikánský mínus .. a to jsem schválně nešel při výběru do mainstreamu Canon/Nikon
Díky.
Jestli budu muset s novým foťákem do servisu a být 30 dnů bez něj, tak to mám radost Zrovna potřebuji v květnu fotit nějaký akce a cvakat to kompaktem bude hrůza.
Pentax má u mě hned v úvodu velikánský mínus .. a to jsem schválně nešel při výběru do mainstreamu Canon/Nikon
Díky.
Fuji X-T3 silver, Fuji 10-24/4, Fuji 23/1.4, Fuji 50-140/2.8, SMC M 50/F1.4, SMC M 100/2.8, Godox TT685+X1T, Manfrotto 190xprob
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver
Bohuzel ti pomuze jen reklamace a to nejspis jen poslani do nemecka. Mel jsem uplne ten samy problem, jen mi to delalo pri chladnem pocasi. Chlapek v servisu rikal, ze to bude nekde studeny spoj na desce. Nechal si to 14 dnu s tim ze se na to podiva. Bohuzel po vracene reklamaci to delalo stale, takze fotak poslal do nemecka, kde mu dali cely novy vnitrek. Od ty doby facha v pohode. Takze pokud si chces usetrit 14 dnu reklamace v Praze, tak mu rekni ze to chces rovnou poslal do nemecka. Bohuzel nic jineho nepomuze....
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No, je to pech, ale opravdu jednoznacne reklamace a zkusit na prodejce zatlacit, at to vyridi rychleji nez do mesice.
Je to vazne smula a neni to v zadnem pripade bezna vec, ale holt to nekdo proste obcas vyzrat musi, co nadelas :| ..
Je to vazne smula a neni to v zadnem pripade bezna vec, ale holt to nekdo proste obcas vyzrat musi, co nadelas :| ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Samozřejmě to chápu, že při tom množství kusů se občas najde vadný kus, ale znáte to, proč zrovna já ...
Teď na prodloužený víkend jedeme domů na Moravu, tak to ještě pořádně odzkouším a pak s ním zajdu do srvisu. Tuším to je Foto-Servis na Eliášově na P6? Budu se sažit je přimět, aby ho rovnou poslali do toho Německa, jak radíte.
Pak poreferuju o zkušenostech s reklamací.
Díky za pomoc, Radek.
Teď na prodloužený víkend jedeme domů na Moravu, tak to ještě pořádně odzkouším a pak s ním zajdu do srvisu. Tuším to je Foto-Servis na Eliášově na P6? Budu se sažit je přimět, aby ho rovnou poslali do toho Německa, jak radíte.
Pak poreferuju o zkušenostech s reklamací.
Díky za pomoc, Radek.
Fuji X30 silver
Fuji X30 silver
já bych asi neřekl, že to bude novým objektivem- já měl stejný problém, který jsem vychytával 3 dny- bylo to kartou. Zkus vyměnit kartu- třeba obyč, 128 mb- s Px aj se Sigmou- možná se to chytne, jako u mne ( pozn. jinde karta fungovala a byl docela problém ,aby mi ji vyměnili).
When everything is comming your way, you´re in the wrong lane