Bateriový grip DX-FBH (K10D, K20D)

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Bateriový grip DX-FBH (K10D, K20D)

Příspěvek od Kalibutan » 13 bře 2009, 18:41

Chci se podělit o zkušenosti s tímto bateriovým gripem zakoupeným na ebay.

http://www.zeroku.com/html/pentax/bater ... -k20d.html

O víkendu ho podrobím hlubšímu zátěžovému testu.
Ještě vzkaz všem váhavým kolegům - bez bateriového gripu se dá přežít, nikoli však dlouhodobě žít:)
Naposledy upravil(a) Kalibutan dne 28 dub 2009, 08:28, celkem upraveno 1 x.
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 13 bře 2009, 19:01

Dve spouste jsou sice pekne ale ja si radeji prisetrim na original....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 13 bře 2009, 19:10

No ale vypada to hodne divne....tiez som rad ze mam origos...

honza_k
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza_k » 13 bře 2009, 20:19

A co takhle ten grip od ansmanna? Co maji na megafotu? Ten je taky hone podobnej jako origo a stoji neco malo pres 2000Kč, ten se vám nezdá? Já o něc docela vážně uvažuju.
Pentax K-5, Pentax 12-24/4, Sigma 17-70 2,8-4 C, Sigma 18-35/1,8, Pentax F50/1,4, Voightländer macro 100/3,5, Sigma 70-200 HSM II

http://hkfoto.profitux.cz/

stanky
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stanky » 13 bře 2009, 21:37

o gripech se tu psalo dost ale origos je origos mam jej e nemuzu si vynachvalit bez nej by se mi fotak stratil v rukach
K20D, MZ10

honza_k
Nový uživatel
Nový uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza_k » 13 bře 2009, 23:11

ja vim ze se tady o tom dost psalo ale prece jen ta cenu toho ansmannu je polovicni ale je fakt ze origos je proste origos :)
Pentax K-5, Pentax 12-24/4, Sigma 17-70 2,8-4 C, Sigma 18-35/1,8, Pentax F50/1,4, Voightländer macro 100/3,5, Sigma 70-200 HSM II

http://hkfoto.profitux.cz/

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 15 bře 2009, 11:24

Nad tym ansmannom rozmyslam aj ja. Pentaxacky grip sa mi zda nehorazne predrazeny. Ansmann ma reputaciu kvalitneho nemeckeho vyrobcu akumulatorov, baterii a podobnych srandiciek, takze by hadam nevypustili do sveta totalny smeid (to skor hrozi od no-name cinskych vyrobcov). Ja rad ozeliem pentaxacku vodeodolnost a radsej zaplatim o polovicu menej, hlavne ked mi za tu cenu pribalia aj nahradny akumulator.
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

Kalibutan
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kalibutan » 15 bře 2009, 16:06

Test gripu v domácích podmínkách.
Fotografování na výšku mě velice příjemě překvapilo. Celý komplet se drží intuitive jak v levé tak i v pravé ruce. Povrch gripu je podle mně materíálově velice podobný, ne-li shodý s tím co držím v ruce při klasickém focení v šířce.
Pokračování zde: http://www.zeroku.com/html/bateriovy-gr ... -k20d.html
K20D, K7 - reliable partners
SD14 - incredible lover
Dynax 7D - best friend

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 15 bře 2009, 17:43

Vpodstate podobna zkusenost s Travorem, ktery jsme uz probirali v jinem vlakne o gripech (viz. http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... 7608#17608, ten spodni). Cena polovicni (v porovnani s originalem) a od originalniho prakticky k nerozpoznani, pry je take vodeodolny (podle polskeho pentaxiho fora - http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=13956), ovladaci prvky vyborne, baterie stejna jako v tele K20D a i misto na kartu a IR ovladac, stejne jako v originalnim. Mam jej jen neco pres mesic, ale zatim opravdu plna spokojenost! :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

ansmann

Příspěvek od miky_lbc » 17 bře 2009, 12:16

Osobně mam na K10D toho ansmanna ... je za super cenu a jsem s ním spokojenej. Testoval jsem i originál a je mnohem kvalitnější...

ansmann funguje v pořádku, nevypadá špatně... a v ceně je i 1 baterka! (takže ten cenovej rozdíl je ještě větší než se zdá). Tlačítka jsou na něm ovšem velmi mizerná a já osobně je raději vůbec nepoužívám. I tak bych ale koupil zase levnější A (kdyby byla záruka, že řada s kompatibilním gripem pojede ještě 10 let, beru origo, jinak mi to přijde škoda).

Tenhle druhej neorigo grip se mi moc nelíbí. Má zvláštní design a hlavně se mi nelíbí 3 baterky. 2 baterky jsou akorát... vyfotit jednu polonabitou a jednu zcela nabitou baterii je prakticky za fotoden skoro nereálné. A i kdyby... další baterku můžu mít v batohu. Mít 2 baterky beru jako velkou výhodu, protože když mi jedna dojde, nemusim řešit rychlou výměnu. Ale nosit 3 přímo v těle je nesmysl. Foťák je s bleskem, gripem a 2 baterkama dost těžkej sám o sobě... natož s 3 baterkama. A dát tam jen jednu, bojim se, že to nebude vyvážené...

... můj názor.

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: ansmann

Příspěvek od DjLuke9 » 17 bře 2009, 12:52

miky_lbc píše:Osobně mam na K10D toho ansmanna ... je za super cenu a jsem s ním spokojenej. Testoval jsem i originál a je mnohem kvalitnější...

. Mít 2 baterky beru jako velkou výhodu, protože když mi jedna dojde, nemusim řešit rychlou výměnu. Ale nosit 3 přímo v těle je nesmysl. Foťák je s bleskem, gripem a 2 baterkama dost těžkej sám o sobě... natož s 3 baterkama. A dát tam jen jednu, bojim se, že to nebude vyvážené...

... můj názor.
No 2 baterky som s prehladom vybil v zime pri turach..ked mas vonku -10 a si na 14 hodinovej ture ide to dole a prudko:)

DyMan
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od DyMan » 16 kvě 2009, 09:17

[quote="miky_lbc"]Osobně mam na K10D toho ansmanna ... je za super cenu a jsem s ním spokojenej. Testoval jsem i originál a je mnohem kvalitnější...

Taky jsem si objednal u Megafoto (nákup naprosto v pohodě) Asnmann P-10 D Pro - bateriový grip určený pro SLR Pentax K10D/20D nebo Samsung GX10. Mimo rozšíření kapacity základního akumulátoru umožňuje kontrolovat světelnost a spouštět fotografování (spoušť je umístěna na boku gripu). Dodáváno vč. baterie o kapacitě 1400 mAh

Když Přišel balíček byl jsem hodně zvědavý co dorazí, za méně poloviční cenu (2306.- Kč +poštovné) vč. baterie v hodnotě cca 500.-Kč za "zázrak". Byl jsem však příjemně překvapený. Vzhled, slícování, centrální šroub na obou stranách těla gripu, montáž na foťák i úchop naprosto v pořádku... Šuplíček na baterii se vysunuje bez zadrhávání. Má na sobě prostor na uložení gumové záslepky kontaktů, což mi přišlo vhod, nemusí se "hlídat" a po případné ztrátě kupovat za 114.-Kč novou. Na stativu jsem ho ještě neměl, ale nepředpokládám problém. Jako správný elektromechanik a vybavem příslušnými šroubováky, jsem hned nahlédl jak vypadají "střeva". A to hlavně proto, že mi přijde spoušť trochu tužší, namáčknutí je v pohodě, ale pro exponování snímku musím vyvinout poměrně velkou sílu. Mám obavy, abych v tomhle kritickém okamžiku "nestrhával" fotoaparát... Možná se to časem "ochodí" nebo si zvyknu. Tedy dotaz směrem k ostatním uživatelům máte stejný dojem nebo se spoušť chová podobně jako ta na fotoaparátu ?? Nějakých těsnění proti stříkající vodě jsem se bohužel nedočkal... Mám ho pár dní a tak nějaké další praktické zkušenosti ještě nemám. Závěr: Až na uvedené dobnosti SPOKOJENOST - tedy zatím :-)))
Dy - K20D + Metz58 a ještě něco k tomu.Ve stadiu "lehce pokročilý"

miky_lbc
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od miky_lbc » 16 kvě 2009, 10:45

DyMan píše:
miky_lbc píše:Osobně mam na K10D toho ansmanna ... je za super cenu a jsem s ním spokojenej. Testoval jsem i originál a je mnohem kvalitnější...

Taky jsem si objednal u Megafoto (nákup naprosto v pohodě) Asnmann P-10 D Pro - bateriový grip určený pro SLR Pentax K10D/20D nebo Samsung GX10. Mimo rozšíření kapacity základního akumulátoru umožňuje kontrolovat světelnost a spouštět fotografování (spoušť je umístěna na boku gripu). Dodáváno vč. baterie o kapacitě 1400 mAh

Když Přišel balíček byl jsem hodně zvědavý co dorazí, za méně poloviční cenu (2306.- Kč +poštovné) vč. baterie v hodnotě cca 500.-Kč za "zázrak". Byl jsem však příjemně překvapený. Vzhled, slícování, centrální šroub na obou stranách těla gripu, montáž na foťák i úchop naprosto v pořádku... Šuplíček na baterii se vysunuje bez zadrhávání. Má na sobě prostor na uložení gumové záslepky kontaktů, což mi přišlo vhod, nemusí se "hlídat" a po případné ztrátě kupovat za 114.-Kč novou. Na stativu jsem ho ještě neměl, ale nepředpokládám problém. Jako správný elektromechanik a vybavem příslušnými šroubováky, jsem hned nahlédl jak vypadají "střeva". A to hlavně proto, že mi přijde spoušť trochu tužší, namáčknutí je v pohodě, ale pro exponování snímku musím vyvinout poměrně velkou sílu. Mám obavy, abych v tomhle kritickém okamžiku "nestrhával" fotoaparát... Možná se to časem "ochodí" nebo si zvyknu. Tedy dotaz směrem k ostatním uživatelům máte stejný dojem nebo se spoušť chová podobně jako ta na fotoaparátu ?? Nějakých těsnění proti stříkající vodě jsem se bohužel nedočkal... Mám ho pár dní a tak nějaké další praktické zkušenosti ještě nemám. Závěr: Až na uvedené dobnosti SPOKOJENOST - tedy zatím :-)))
Jj... stejná zkušenost. Používání tlačítek jsem vzdal hned první den. Je to tragédie. Naučil jsem se cvakat spouť na těle... neni to tak pohodlné, ale je to 100%.

To je v podstatě jediné, co proti němu mam... originál grip je v tomhle jiné kafe. Ale zase je za úplně jinou cenu...

DyMan
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od DyMan » 16 kvě 2009, 11:54

No alespoň se poučí další případní koupěchtiví kolegové. :roll: Někdo tu cestu holt prošlápnout musí :) Nedá se nic dělat, šetřit se musí, ale pokud to není jen můj případ, tak tohle je úspora tak 50/50 :-)))
Dy - K20D + Metz58 a ještě něco k tomu.Ve stadiu "lehce pokročilý"

spachal
V.I.P člen
V.I.P člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spachal » 16 kvě 2009, 12:56

.. a neni lepsi za nejakych 1400Kc i s dopravou si nechat poslat grip od Travoru? Ovladani bez problemu, ovladaci prvky v pohode (stejne jako original), zpracovani spickove a i castecna vodeodolnost .. :]
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“