Ukradení fotoaparátu - prosím o pomoc
Moderátor: Moderátoři
Ukradení fotoaparátu - prosím o pomoc
Dobrý den, tímto bych Vás chtěla poprosit o pomoc - 4.3. v ranních hodinách mi ukradli Pentax K20D. Tašku mi ukradli také, ale tu dal někdo na policii, samozřejmě bez fotoaparátu (a peněz). Nemá s tímto někdo zkušenosti? Dala jsem už inzerát, že za vrácení nabídnu 5000,- (myslím, že je to víc, než dokáže nabídnout zastavárna ?). Také jsem obcházela zastavárny a bazary, v jednom mi řekli, že šance na zbavení se Pentaxu je velmi malá, že není zas tak oblíbený. Dívala jsem se také na inzeráty na internetu, ale stále nic.
Máte nějaké tipy, jak se ho ještě dohledat? Teď pojedu do FotoŠkoda, dám jim tam sériové číslo, kdyby se objevil, tak ať mi zavolají. Taky ještě obešlu mailem bazary.
Foťák jsem pojištěný měla, ale pojišťovák mi řekl, že jediná šance, abych za to dostala alespoň 6000,-, je na policii ještě změnit výpověď, že mě v tramvaji přepadli.
Mockrát děkuji za vaše odpovědi.
Ukradli mi ho v Praze a vím, že je šance velmi, velmi malá - ale stále doufám:)
Máte nějaké tipy, jak se ho ještě dohledat? Teď pojedu do FotoŠkoda, dám jim tam sériové číslo, kdyby se objevil, tak ať mi zavolají. Taky ještě obešlu mailem bazary.
Foťák jsem pojištěný měla, ale pojišťovák mi řekl, že jediná šance, abych za to dostala alespoň 6000,-, je na policii ještě změnit výpověď, že mě v tramvaji přepadli.
Mockrát děkuji za vaše odpovědi.
Ukradli mi ho v Praze a vím, že je šance velmi, velmi malá - ale stále doufám:)
Ahoj, to je mi moc líto. Člověka to úplně bodá u srdce. Snad bychom ti mohli pomoci tak, že můžem koukat po inzerátech také (asi dost z nás tyhle věci sleduje. Ale to bychom potřebovali přesnější popis.. ..eventuálně i to číslo..
No, ale pro zvednutí nálady - shodou okolností mi včera z práce ukradli kolo a ne zrovna levné (kdysi jsem do něj narval desítky tisíc, teď sloužilo jen jako městské, páč rám byl vařený a součástky už dost ojeté..). Policie to vyšetřovala, protokol jsem sepisoval.. ..ale z naštvání jsem ještě dal jeho fotku viditelně k tomu místu s textem "Vrať ho a nepudeš sedět, policie má otisky i popis".. ..no a dnes ráno tam bylo!!! Sice krapet "použité", ale bylo! Ten kretén s ním dokonce musel lézt přes bránu (pokud to nebyl někdo z těch firem v areálku, o čemž pochybuji).. Takže se i někdy opravdu zoufalý čin okradeného promění v úspěch..
(stále jsem z toho ještě na větvi..)

No, ale pro zvednutí nálady - shodou okolností mi včera z práce ukradli kolo a ne zrovna levné (kdysi jsem do něj narval desítky tisíc, teď sloužilo jen jako městské, páč rám byl vařený a součástky už dost ojeté..). Policie to vyšetřovala, protokol jsem sepisoval.. ..ale z naštvání jsem ještě dal jeho fotku viditelně k tomu místu s textem "Vrať ho a nepudeš sedět, policie má otisky i popis".. ..no a dnes ráno tam bylo!!! Sice krapet "použité", ale bylo! Ten kretén s ním dokonce musel lézt přes bránu (pokud to nebyl někdo z těch firem v areálku, o čemž pochybuji).. Takže se i někdy opravdu zoufalý čin okradeného promění v úspěch..

..nejhezčí pohled na svět je z komína!
No, měls pravdu, že mi to opravdu náladu zvedlo a gratuluji ti;) Teď jsem se vrátila od Škody, prý tam někdo dokonce kvůli výkupu K20D volal, ale zatím se tam neukázal. Nechala jsem tam sériové číslo, prostě veškeré info, jenže jsem to hlásila na policii a na to mi řekli, že kdyby ten foťák vykoupili (a já bych ho pak koupila zpět), tak je to napomáhání trestné činnosti, což by jim zrovna nepomohlo:) Každopádně si prý opíšou dotyčného iniciály, vyhodí ho s ním a pošlou za ním pátrače. Ale prý se takto vyřešila ani ne pětina případů. Pak mi řekl, že by to šlo udělat neoficiální cestou, že by to vykoupili a já bych to od nich mohla koupit - ale myslím, že to radši nebudou riskovat.
Taky mi řekl o případu, že nějaký objektiv v bazaru vykoupili za 3000,- a přitom jeho původní cena byla 750000,-.
Každopádně teď jdu mailem obeslat bazary.
A k tomu popisu: digitální zrcadlovka K20D s objektivem 18-55II a s paměťovou kartou asi 2GB. Sériové číslo je 6317243.
No, doufám že si to ten gauner tady nepřečte (i když nejspíš nemá internet když mi musí ukradnout foťák!).
Taky mi řekl o případu, že nějaký objektiv v bazaru vykoupili za 3000,- a přitom jeho původní cena byla 750000,-.
Každopádně teď jdu mailem obeslat bazary.
A k tomu popisu: digitální zrcadlovka K20D s objektivem 18-55II a s paměťovou kartou asi 2GB. Sériové číslo je 6317243.
No, doufám že si to ten gauner tady nepřečte (i když nejspíš nemá internet když mi musí ukradnout foťák!).
Myslim ze je dnes povinnosti bazaru vest si cislo obcanky lidi co neco v bazaru prodavaji. Takze bych usuzoval, ze pokud prokazes, ze je to tvoje (podle SN), tak by ti to za pomoci policie meli vratit. Ale je to jen muj usudek...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
...tak kdyby to bylo jak v "Maly pitaval ..." tak ty zastavarny obehnou i policajti...
...nejlepsi je to nahlasit na policii a patrat i na vlastni pest...
...drzim palce at ti do dopadne dobre
...
hezky dne
...nejlepsi je to nahlasit na policii a patrat i na vlastni pest...
...drzim palce at ti do dopadne dobre

hezky dne
fotim tudiz jsem...a fotim pro radost
ted te radosti moc nemam :/
PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...

PX K-3, PX 100 FA MC, Sigma 70-200 II
Fuji X-M1, XF 35 f1,4...
A nechces jeste napsat jak se to stalo, ze ti ho ukradli? To vis at si i my ostatni muzem dat pozor...
Ja sem si ale napriklad koupil batoh, do ktereho je pristup jen ze zadove casti - myslim jako prevence vykradeni v preplnene tramvaji nebo metru docela dobry...
Na druhou stranu nekdy vidim lidi (vetsinou turisty) jak zachazeji s fotakem a o kradez si doslova rikaji... Bohuzel v nasem kraji je zapotrebi mit stale na pameti ze mam cennou vec a byt neustale obezretny...
Ja sem si ale napriklad koupil batoh, do ktereho je pristup jen ze zadove casti - myslim jako prevence vykradeni v preplnene tramvaji nebo metru docela dobry...
Na druhou stranu nekdy vidim lidi (vetsinou turisty) jak zachazeji s fotakem a o kradez si doslova rikaji... Bohuzel v nasem kraji je zapotrebi mit stale na pameti ze mam cennou vec a byt neustale obezretny...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
Treba si ho jen pujcil protoze nutne potreboval na postu:) Ale je to zajimavy:)k.e.n píše:Ahoj, to je mi moc líto. Člověka to úplně bodá u srdce. Snad bychom ti mohli pomoci tak, že můžem koukat po inzerátech také (asi dost z nás tyhle věci sleduje. Ale to bychom potřebovali přesnější popis.. ..eventuálně i to číslo..![]()
No, ale pro zvednutí nálady - shodou okolností mi včera z práce ukradli kolo a ne zrovna levné (kdysi jsem do něj narval desítky tisíc, teď sloužilo jen jako městské, páč rám byl vařený a součástky už dost ojeté..). Policie to vyšetřovala, protokol jsem sepisoval.. ..ale z naštvání jsem ještě dal jeho fotku viditelně k tomu místu s textem "Vrať ho a nepudeš sedět, policie má otisky i popis".. ..no a dnes ráno tam bylo!!! Sice krapet "použité", ale bylo! Ten kretén s ním dokonce musel lézt přes bránu (pokud to nebyl někdo z těch firem v areálku, o čemž pochybuji).. Takže se i někdy opravdu zoufalý čin okradeného promění v úspěch..(stále jsem z toho ještě na větvi..)
Me taky kdysi ukradli kolo, nastesti jsem ale od pojistovny dostal vic, nez odpovidalo jeho realne hodnote...
Pentax K20D,
-
- V.I.P člen
to odia: v Praze v bazaru jsem si před 12 lety našel svůj ukradený mobil co jsem do něj vrazil 16t a poznal jsem si ho podle červ.tečky co jsem si udělal na zadní stranu právě pro takové případy.Šel jsem si koupit zrovna nějaký nový a z rutiny jsem tam vlezl.Nechal si ho ukázat,zamluvil, došel pro policii a s nima už to šlo ráz naráz.Byl vykoupen za 8t na kradenou OP a zabaven policií na 1 měs kvůli odvolání prodejců.Standartní proces.Velké štěstí,atd.Požadovali ode mě doklad o koupi a ser.č. a protokol o krádeži co jsem sepsal na policii.Mimochodem ukradl mě to neznámý člověk který vstoupil ke mně do studia a ptal se po "Novákovi" a poté se potichu vrátil a vzal vše co jsem měl na stole kromě klíčů.Byl ode mě 2 metry a neslyšel jsem ani ťuk.Policie to označila jako nedostatečně ochráněný majetek protože jsem nebyl zamčen a neměl zavřená okna...takže jsem musel mimo ztráty cvakat i za všechny doklady a karty... ale na druhou stranu jsem byl rád,že měl šikovný ruce a nepoužil násilí - to by bylo ještě horší.Jo a nikomu nedoporučuju dávat si přespřílišný pozor na foťák a batoh apod. protože přesně takovým chováním vzbudíš aspoň v Praze největší pozornost a koleduješ si minimálně o nepříjemnou zkušenost!
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
Být tebou, tak po tom co foťák najdeš v bazaru tak zavolej 158 a oni by měli být povini na místo přijed a věc zajistit. Poté bys foťák po nějakách peripetiích určitě dostala zadarmo.odia píše:Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je lepší obejít bazary a při náhodném nalezení ho vykoupit, či zavolat na policii a dostat ho z nich?
Doporučuji obcházet sama, při dnešním zatížení policie nepočítej s tím, že nějací policisté budou obcházet bazary (prostě v dnešních podmínkách u policie je to skoro SCIFI).
Přeju hodně štěstí v hledání

Napiš sem ještě aspoň to číslo ať můžem taky koukat.
Pentax K20D, DA 16-45,DA 50-200, blesk metz 58 AF-1 digital
M42: PENTOR 135/2,8, Pentax-m 50/1.7, mezikroužky
Stativ Benro A-298 n6 a hlava KS-1
Lowepro PRIMUS, Lowepro Toploader 75 AW, Crumpler Jimmy 400
M42: PENTOR 135/2,8, Pentax-m 50/1.7, mezikroužky
Stativ Benro A-298 n6 a hlava KS-1
Lowepro PRIMUS, Lowepro Toploader 75 AW, Crumpler Jimmy 400
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pracky uřezat, nohy usekat syčákom, jinak v Ostravě bývá na podzim a na jaro velká fotoburza, občas se tam objeví něco podezřele levného a kvalitního, ale zatím jsem nepátral po termínu. Možná jsou podobné akce i v Praze
"Budiž světlo pochváleno"
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
Pentax K7, Pentax ist DS, Pentax MG + obj. Pentax 16-45/4, Pentax 35/2,4 DAL, 18-55/3,5-5,6 DAL, M 1,7/50, M 3,5/135, FA 80-320/4,5-5,6, Flexaret V, Metz 40MZ2
http://zdenekz.webgarden.cz/
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
No, držím ti palce...
Kukni i na Paladix, tak to taky jede, i Aukro...
Kukni i na Paladix, tak to taky jede, i Aukro...
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Drzim palce, ale moc v dobry konec neverim .. tyhle ku*vy jsou casto organizovany, neprodavaji nic kradeneho v meste, kde coruji .. Koukal bych i na Annonci, je to dalsi 'zdroj' ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
-
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Já si myslím, že tohle by mohly aspoň částečně pomoci vypátrat právě bazary, protože je jasné, že ten foták neukradl fotograf, takže kdyby tomu prodávajícímu dali v bazaru pár otázek, tak můžou aspoň zjistit jestli je to podezřelý prodej a podniknout patřičné kroky. Ale jim jde především o zisk, takže to asi moc neřeší.
No ale přeji at se foťák najde.
No ale přeji at se foťák najde.
K-5, DA* 16-50/2.8, Tamron 90/2.8, Sigma EF-500 DG Super, (DA 16-45/4)
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
MZ 7 -> *ist DS -> K10D -> K-5
Děkuji všem za rady a tipy.
Zatím se bohužel nikdo neozval. Obvolala jsem asi 20 bazarů + ve úterý jsem jich hodně prošla, ale stále nic. Nejradši bych byla, kdyby s to našlo zrovna u Škody, jenže tam by ho museli chytit, protože pokud to dají někam do bazaru, tak si myslím, že už ho nikdy nenajdu.
Každopádně sériové číslo je 6317243, tak kdyby jste někde byli a měli zájem pomoci, prosím podívejte se. Je taky možné že je to už úplně někde jinde než v Praze, tak prosím o případnou spolupráci všechny hodné duše:(
Zatím se bohužel nikdo neozval. Obvolala jsem asi 20 bazarů + ve úterý jsem jich hodně prošla, ale stále nic. Nejradši bych byla, kdyby s to našlo zrovna u Škody, jenže tam by ho museli chytit, protože pokud to dají někam do bazaru, tak si myslím, že už ho nikdy nenajdu.
Každopádně sériové číslo je 6317243, tak kdyby jste někde byli a měli zájem pomoci, prosím podívejte se. Je taky možné že je to už úplně někde jinde než v Praze, tak prosím o případnou spolupráci všechny hodné duše:(