A už se těšim na novou generaciii...
Moderátor: Moderátoři
Celkom som sa pobavil, bubu. No uvidime, trosku na mna vela asi/snad/mozno, ale znie to ako zaujimava kachna. Jedna vec mi tam pride ako nerealna, pritom absolutne najpodstatnejsia, co dlhorocni majitelia Pentaxov so sklami za tisice eur, co s nimi? Ja osobne som kupoval Pentax s tym, ze skla pouziju aj moje deckamiky_lbc píše:...před nějakým časem jsme já i část mojich přátel měli poměrně blízko k určitým zdrojům informací ze Samsungu...
Nene... tohle je vyloženě marketing. Nebude to stát skoro nic. Vychází to z jednoduchého principu - zmenšim fotku, šum je hůře viditelný. Stejnou věc můžeš udělat s jakýmkoliv dalším foťákem... čím víc máš MPX, tím více si můžeš fotku zmenšit. Jen tady bude ke zmenšení asi použitej nějakej speciální algoritmus, kterej ten efekt ještě umocní a bude to dělat přímo tělo (což je fakt hlavně marketing... protože pro méně pokročilé uživatele to bude hodně atraktivní.... více pokročilej uživatel si podobnou věc může udělat v PS).Dmb píše:Zajímavé, pro mně hlavně ta pasáž o ISO shot...
Ale tohle bude Pentax a Samgung stát hodně hodně peněz.
Pak by se mohli rovnat i C nebo N ve vyšších třídách(Pokud píšu hlouposti, opravte mně).
Snad to nebude tak horké... ona by asi zůstala možnost zapojení starejch skel skrze adaptér podobnej mezikroužku, kterej o trochu prodlouží prostor mezi čipem a posledním členem objektivu. Tenkrát to vysvětlovali... že z optického hlediska v podstatě neni žádnej důvod, proč je ten čip tak daleko od konečného členu. Objektiv by mohl být menší nebo při zachování velikosti výrazně světelnější. Podporu starejch skel by Pentax určitě nezazdil... jen jim zůstanou staré parametry a o něco to asi zvětší tělo.peppe píše:Celkom som sa pobavil, bubu. No uvidime, trosku na mna vela asi/snad/mozno, ale znie to ako zaujimava kachna. Jedna vec mi tam pride ako nerealna, pritom absolutne najpodstatnejsia, co dlhorocni majitelia Pentaxov so sklami za tisice eur, co s nimi? Ja osobne som kupoval Pentax s tym, ze skla pouziju aj moje deckamiky_lbc píše:...před nějakým časem jsme já i část mojich přátel měli poměrně blízko k určitým zdrojům informací ze Samsungu..., telo po case vymenim. Toz uvidime.
Až Pentax dosáhne toho že na 24MPix bude šum jako u D3x(popř. u D3), tak se stane zázrak.miky_lbc píše:Nene... tohle je vyloženě marketing. Nebude to stát skoro nic. Vychází to z jednoduchého principu - zmenšim fotku, šum je hůře viditelný. Stejnou věc můžeš udělat s jakýmkoliv dalším foťákem... čím víc máš MPX, tím více si můžeš fotku zmenšit. Jen tady bude ke zmenšení asi použitej nějakej speciální algoritmus, kterej ten efekt ještě umocní a bude to dělat přímo tělo (což je fakt hlavně marketing... protože pro méně pokročilé uživatele to bude hodně atraktivní.... více pokročilej uživatel si podobnou věc může udělat v PS).Dmb píše:Zajímavé, pro mně hlavně ta pasáž o ISO shot...
Ale tohle bude Pentax a Samgung stát hodně hodně peněz.
Pak by se mohli rovnat i C nebo N ve vyšších třídách(Pokud píšu hlouposti, opravte mně).