Pred 2 tyzdnami mi padla a rozbila sa mi K20D, kupena 15.8.2008.
K20+SIGMA 17-70 (cca 1,5 kg) padla na gumolinovu podlahu zo stolicky na vrch tela na ocnicu, otvoril sa blesk pri pade.
Poskodenie:
- prasknute sosovky v hladaciku, nefunguje dioptricka korekcia - ale da sa cez to pozerat, len protisvetlo robi odlesky na lomoch
- necita ziadne pamatove karty - rozpozna, ze je karta vlozena, ale vyhlasi "Memory card error" pri akejkolvek vlozenej karte (s kartami problem nie je, skusal som ich asi 10), predpokladam, ze tam bude studeny spoj alebo sa narusil nejaky kontakt.
Fotit bez karty sa da, mechanicky by fotak mal byt v poriadku (mikromechanika a mikro nastavenia neviem), idu vsetky rezimy aj funkcie z tlacidiel. AF pracuje, ci presne - to neviem, lebo neviem preniest fotky urobene po pade na monitor s vyssim rozlisenim.
Volal som na telefonne cislo do predajne, kde sa mi vyjadrili, ze pri fotoaparate bol zanechany listok s nie velmi potesujucou spravou pre mna: cena opravy 15-17 tisic - vymena zakladnej dosky dokonca az v nemecku.
Nie som sice servisny technik, je to len moj nazor na moznu chybu. Vacsinou sa fotoaparaty skusaju aj na pad z malej vysky. Moj spadol zo sedadla stolicky (40-50cm odhadom). Plosaky by mali byt v nerezovom tele, kde by to malo predsa nieco vydrzat.
Podla mojho nazoru je mozno uvolneny datovy kontakt na citacke pamatoviek, mozno len staci najst a zaletovat tie kontakty - v tomto pripade by som nerad platil 17 tisic za novy plosak, ked to staci len zaletovat...
poradte mi procim, co teraz... prachy na opravu moc nemam, na nove telo uz vobec.