K10D ve vesmíru

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
jvrana
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

K10D ve vesmíru

Příspěvek od jvrana » 13 srp 2008, 20:17

Ahoj,

našel jsem fotky z výletu K10D do vesmíru:
http://www.flickr.com/photos/arena5/set ... 119049987/

tady je oznameni teto atrakce na pentaxforu:
http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... space.html

pripojuju preklad prispevku o tom jak se K10D do vesmiru dostala, je to z google prekladace takze omluvte strojovy preklad:
Díky za připomínky. Já si vybrali k10d pro fotografické užitečné zatížení systému, na experiment o Oklahoma State University pro měření kosmického záření s novým senzorem.

Na zatížení, se připojují k ozvučení balón, který vyleze na více než 100000 ft balónu je sledována s GPS telemetrie systémů. Když bublina je zahájen, to je asi 12 ft v průměru. Na vrcholu je nadmořská výška se pohybuje mezi 40-50 ft v průměru dříve, než praskne (nebo přikázal cut-down).

Výsledky jsou dokladem kvality a robustnosti ze Pentax zařízení. Kamery byl vystaven na drsnost z kosmického prostředí (v podstatě vakuum, a pod-60F teplot) a to nikdy vynechal porazit. Jedinou ochranu fotoaparátu byla pěna krabice, která opravdu není chránit jej před tlakem změn nebo za studena (neexistují žádné ohřívače na palubě) Krabička primárně chrání fotoaparát na dopad, neboť zatížení, narazí na zem asi na 22 mph.

Jak jsem již řekl, kameru vzal i více než 300 obrázků. Ve skutečnosti jsem šel zpět a počítají a skutečný počet je 563. Všechny PEF v RAW formátu. Jediné, že jsou nepoužitelné, jsou ty, po kameře vyložené. Vzhledem k tomu, že kamery a objektivu byla tak studena z extrémní nadmořská výška, kondenzace začala tvořící v objektivu krátce před přistáním. (Byl to velmi vlhké den sem, protože pršelo den předem) Kamera a čočky byly nasáklé s kondenzací, ale byly naštěstí pryč fireing se žádné jiné problémy, než jste couldnt viz prostřednictvím vody na objektivu. Do té chvíle se tam nic nebylo ponecháno na první pohled patrné.

Nyní, aby se expozice; kamera fungovala lépe, než mé nejdivočejší sny. Jsme to v TV režimu v 1 / 3000 zmrazit pohyb (jízda, protože je poměrně násilné občas). Auto ISO, a multi-segmentové měření. Z těch stovek fotografií, je možná 5 nebo 6, které byly přeexponované, kdy kamera byla čelí slunce. Největší "problém" je, že máme příliš mnoho dobrých fotografií!

Jsme se nakonec po všech fotografií, ale musíme zpracovávat na webových stránkách (který je ve výstavbě). Do té doby jsem odeslali některé z fotografií na boj o mém webu Flickr. (Prosím, omluvte jednotného C @ mimo záběr na stránkách, na které byla přijímána kolega, když jsme byli zahájení) Existují popisy v rámci každého obrázku, takže můžete sledovat proces. To jsou jen velmi malý zlomek, ale můžete si alespoň v souladu s obecnými proces:
ASTRO-09 - sada na Flickr 

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Tomáš Fafek
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Tomáš Fafek » 13 srp 2008, 20:34

8) Pohoda,už to mám stažený.To je reklama!!!Super heroe.
K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.

cunesk8
V.I.P.
V.I.P.

Příspěvek od cunesk8 » 13 srp 2008, 20:41

docela huste! :)
http://cunesk8.rajce.idnes.cz, http://vimeo.com/user6166468
Pentax IstDS + K-5, Pentax 18-55, Pentax DA 50-200, Sigma 8mm/4 , Pentax M28/2,8, Pentax A50/1,7, Pentax M 135/3,5 , Cosina100/3,5 , Sigma Ef 500Ds super,Velbon Voxi L+Giottos MH1302-652

DjLuke9
Významný člen
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DjLuke9 » 13 srp 2008, 20:58

jj huste...

Miro Gazdura
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od Miro Gazdura » 14 srp 2008, 07:11

Super reklama - dúfam, že to Pentax využije na propagáciu medzi neosvietenými usermi značky Canon a Nikon.

Dr.Chocholousek
V.I.P.
V.I.P.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dr.Chocholousek » 14 srp 2008, 07:30

Sakra K10D byla ve vesmiru a nevzala me sebou. :D
Tak pravil Dr.Chocholousek

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“