Ukládání na kartu

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Libor

Ukládání na kartu

Příspěvek od Libor » 13 led 2007, 22:50

Tak jsem se po dlouhém čekání (měl jsem ji objednanou od začátku prosince) stal konečně také jedním ze štastných držitelů K10D - moje první DSLR. A teď se to snažím všechno osahat. Dosud Praktica (SLR) a je to jako přesedlat do F1. Ale narazil jsem na problém. Vše jsem tady i na podobných fórech pročetl a nenašel řešení. Při focení se občas neuloží fotka a objeví se hláška o neuložení na kartu. Zkoušel jsem všechny režimy. Pokud foťák vypnu a zase zapnu tak to jde. Nevím čím to může být. Nerad bych to hned reklamoval. Setkal se s tím někdo? Může někdo poradit?
Libor.Stacho@seznam.cz

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

jir_ist
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

karta

Příspěvek od jir_ist » 14 led 2007, 03:12

Libore,
dost často se podobné případy vyskytují a diskutují na dpreview.com a vždycky je chyba na straně KARTY !!!! Jsou různé kvality a dost často spíš horší než lepší, je to prostě byznys. Dnes prodám se zárukou, zítra už moji firmu nikdo nenajde. Nevím, který "Label" máš, ani nevím co je tam u vás k dispozici (jaké značky). Vyplatí se koupit relativně dražší na př. Panasonic (s těma Pentax testoval své kamery), ale ten nějak zůstává pozadu s rychlostí. Myslím že nejlepší jsou SANDISK, a K10D je schopna zapisovat dost rychle a zaslouží si Sandisk Extreme III, je to vteřinka...... V *ist DS mi stačí Panasonic, v K10D mám ten Sandisk Extreme, obojí bez nejmenšího zádrhelu....
Mimochodem, mám si tvé jméno Libor Stacho spojit s fotografem Ľubo Stacho ????? :-) pozdravy............ jirka
jir_ist

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 14 led 2007, 09:45

Jméno bude pocházet ze Slovenska. Toto je tam velmi rozšížené a všichni většinou jsou z velmi rozvětvených rodin. Ale dnes se všichni neznají. Takže souvislost (až na jméno :D ) žádná. Podezřívám také karty, místo objednaných jsem dostal 2 x 2GB značku takeMS HyperSpeed 133x :( Tak jsem napsal reklamaci a uvidím. Taď jestě testnu jednu starou A-data 512MB co mám v PDA a uvidím. Doufám, že to bude kartou, protože se to projevuje v různých režimech zcela nahodile. Nerad bych KD vůbec dával z ruky ... :)

OuvejAchich
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od OuvejAchich » 14 led 2007, 10:07

Řešil jsem téměř identický problém na K100D, chyba byla na straně karty (a také na mé, protože jsem chtěl ušetřit a koupil jsem levnou A-data 150x). Po její výměně za kartu Pretec vše funguje k mé plné spokojenosti.

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“