Moderátor: Moderátoři
Rozhodně po tobě nežádám, nějaké kárání jir_ista za podobné podvody, jen tě chci upozornit, abys sis v budoucnu při posuzování nějakých sporů byl opravdu jist, že znáš všechna fakta.jir_ist píše:„Tento tvůj text sem zatím zkopíruji aby nemohlo dojít k překrucování faktů....... počkám co na to řekne správce téhle WEB.“.
Objektiv odpovídající konstrukčně SMC-M, jsem měl nasazený jenom chvilku v krámě. Byl to Hanimex 50/1.8 - ani nevím, kdo to vyráběl. Nakonec jsem ho nekoupil kvůli neopravitelnýmu mechanismu ostření, ale clona šlapala jak hodinky při náhledu i při expozici. A i měření bylo v pořádku. Zkoušel jsem režimy P, Av.karak píše:MaSka:
add: Karak: st květen 16, 2007 11:28 am
Měl jsem na mysli opravdu to, že se nezavírá v režimu Av (TAv) při expozici a ani při optickém preview. V režimu M se objektiv zacloní normálně při expozici i při op. preview.
Podle toho, že v jednom režimu objektiv normálně cloní a v jiném ne usuzuji, že objektiv je v pořádku. Vzhledem k tomu, že mi ty i vkramar tvrdíte, že by měl clonit i v režimu Av, tak to bohužel vypadá na poruchu těla.
Mam stejny problem, pri M mi vse funguje, pri ostatnich merim i fotim na plnou diru. Vzhledem k tomu ze tvuj prispevek uz je starsiho data by me zajimalo jestli se ti to podarilo vyresit, nebo je to definitivni. Diky!karak píše:vkramar:
Použití clonového kroužku mám povoleno.
Proč myslíš, že to je spíše sklem? Podle mě to, že v jednom režimu objektiv pracuje a v jiném ne, spíše svědčí o problému s tělem. Byla by to neuvěřitelná náhoda, kdyby objektiv vždy nefungoval při zapnutí Av (TAv) a při M zase vždy fungoval.
Pardon, reagoval jsem omylem na neco uplne jineho... jinak plati to co v predchozim prispevku - podarilo se to vyresit?karak píše:MaSka:
Měl jsem na mysli opravdu to, že se nezavírá v režimu Av (TAv) při expozici a ani při optickém preview. V režimu M se objektiv zacloní normálně při expozici i při op. preview.
Podle toho, že v jednom režimu objektiv normálně cloní a v jiném ne usuzuji, že objektiv je v pořádku. Vzhledem k tomu, že mi ty i vkramar tvrdíte, že by měl clonit i v režimu Av, tak to bohužel vypadá na poruchu těla.
zet: z meho pohledu se nic nezmenilo. Testoval jsem to i na Tamronu Di 90, nastavenyho na manualni ovladani clony a telo zavira clonu pouze v rezimu M v jinych rezimech zustava objektiv odclonen na plnou diru at pri samotne expozici ci optical preview i kdyz je treba navolena clona 32.zet píše:Pardon, reagoval jsem omylem na neco uplne jineho... jinak plati to co v predchozim prispevku - podarilo se to vyresit?karak píše:MaSka: