Co vám chybí na K10D/K20D?

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět

Co by vás přimělo koupit nový foťák a nechat si K10D/K20D jako záložní tělo?

Závěrka (rychlejší X-sync, víc fps)
14
23%
Autofokus (rychlejší, přesnější)
30
48%
Ovládací prvky (víc knoflíků na těle, programovatelné funkce)
5
8%
Expozimetr (přesnější, možnost definovat AE vzory a programové linky)
5
8%
Jiné vylepšení
8
13%

Celkem hlasů: 62

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 22 zář 2008, 16:08

SeaBear píše:
Kajfik píše:Zkratka je treba sledovat vyvoj a jit s nim... Paralelni porty se uz taky do notebooku nedelaji i kdyz znam lidi kterym by to zjednodusilo zivot....
No, upřímě ať šel tehdy vývoj kamkoliv, tak na klasickou ČB fotografii to ještě hodně dlouho nemělo. A pořád si myslm, že to ještě není ono.
No ja to myslel jeste vzhledem k dualfokusu... Canon se taky vyprd na kinofilm a diky tomu ziskal naskok pred nikonem kteremu do ted trvalo se na nej dotahnout... Nikonaci vyvijeli tusim F6 ale v digitalech jim ujel vlak..
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 22 zář 2008, 16:14

Kajfik píše:No ja to myslel jeste vzhledem k dualfokusu... Canon se taky vyprd na kinofilm a diky tomu ziskal naskok pred nikonem kteremu do ted trvalo se na nej dotahnout... Nikonaci vyvijeli tusim F6 ale v digitalech jim ujel vlak..
To souhlasí, já jen že px to prostě uťal úplně a to pokud vím dřív než Canon (ten jel oboje zároveň). A nemyslím, že by Canonu cokoliv v digi technologii proti px uniklo. Co se Nikonu týká, tak netuším, nesleduji tuto značku.
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 22 zář 2008, 16:20

No me by to stvalo kdybych vedel ze nebyt dualfokusu mohl by byt muj objektiv rychlejsi...

Jinak kinofilmem jsem da se rict neposkvrnen (kinofilmovy panic:), vyfotil jsem 4 mozna pet filmu...
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

SeaBear
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od SeaBear » 22 zář 2008, 16:29

Kajfik píše:No me by to stvalo kdybych vedel ze nebyt dualfokusu mohl by byt muj objektiv rychlejsi...

Jinak kinofilmem jsem da se rict neposkvrnen (kinofilmovy panic:), vyfotil jsem 4 mozna pet filmu...
Ten dual focus je asi opravdu na nic, když se jedná pouze o přechod z istD na KxxD. Ten přechod na digitál byl ale dost razantní a já se nechal ukecat teprve před půl rokem. Do té doby jsem si půjčoval objektivy od kolegů (byl jsem ještě chudý student, který měl jen na 28-70/4+vybavení fotokomory ke své MZ-6ce, pak to Px ukončil). Teď vyhlížím nějaký ten FF DSLR, teda hlavně jeho objektivy :D
Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW

nanao.
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od nanao. » 22 zář 2008, 22:57

(back to topic) ...ale ked uz to musi byt tak af v slabom svetle.

nanao.
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od nanao. » 22 zář 2008, 22:59

Marek25 píše:Jednak jsou na zahraničních webech testy s fotkami, takže z těch se dá jistě něco rozpoznat a jednak předpokládám, že jeho nový obrazový procesor DIGIC IV bude lepší než jeho předchůdce DIGIC III :wink:
Hm myslel som ze to tu je Pentaxfriends a nie Canonmarketing :wink:

DyMarten
Nový uživatel
Nový uživatel

Příspěvek od DyMarten » 23 zář 2008, 08:57

SeaBear píše:
DyMarten píše:Poslední dobou mi na K10 čím dál víc vadí přepínač shake reduction, asi není moc vhodně umístěný, páč občas zjistím že je přepnutý do polohy "off". A nevím jak se to stalo, pochopitelně když s ním o něco zavadím, ale přece se mi nemůže přepínat, když mám foťák na krku.
Tak přestaň nosit košile nebo jen ty se zapínáním vzadu :D
Njn, asi bych měl zhubnout, nebo co :D
Moje galerie:
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... &cat=10433

K10D, MZ5, SMC-M 50 F1,7, SMC-FA 28-70 F4 AL, SMC-FA 80-320 F4,5-5,6

Marek25
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek25 » 29 zář 2008, 08:58

Nechci vytvářet nový téma, tak se zeptám tady - na K100D Super mi vadí hlučnost závěrky, má tento neduh K20D již nějak vylepšen? Nevím jak vám, ale mě vadí, když fotím blízko zvířat - který mají sluch mnohdy lepší než my lidi - když se při zmáčknutí spouště zvířata otočí cože se to děje. Přitom vedle mě je někdo s Canonem nebo Nikonec a jejich závěrka není de facto slyšet. Já se v podobných situacích jako jsem psal výše, cítím poněkud trapně - opatrně se přibližuju ke zvířátkům, zaujímám pozici, namačkávám spoušť a cvak, zvířátka se otočí cože to slyší za nepříjemný zvuk. Ani se jim nedivím, ono toto "klapání" poslouchat třeba 500x za den není nic moc. No a tak mě zajímalo, jestli u K20 je tento "problém" nějak vyřešen? Děkuji za odpověď a omlouvám se za slovní průjem.

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 29 zář 2008, 10:22

Jo, K20d je znatelně tišší i proti K10D.

asdf
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od asdf » 29 zář 2008, 11:13

Kajfik píše:Ruku na srdce myslim ze 10 000 za K200D jako nahradu za stovky stodesitky a i-es-tecka si muze dovolit snad kazdy...
Cena jak pro koho. Každopádně se musím zastat svého istDéčka. K200D se s ním po mnoha stránkách nemůže vůbec srovnat. Dokonce si dovolím tvrdit, že to je téměř ideální foťák. Jen by mohl být trochu rychlejší a ještě některé detaily by se mohli vylepšit. Klidně snese srovnání s K10D i K20D a i ty v některých věcech trumfuje.

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 29 zář 2008, 17:36

DjLuke9 píše:No ja by som vyriesil nejak vylepsit ukazovatle Baterie.
Neviem ci aj vam s ato stava ale ukazuje mi plna baterka potom ukaze ze je len polka a tak behom pra hodin(tak 2) uz indikator blika ze baterry low...A pritom predtym vydrzi Tyzden aj viac...
Takže jako zelenáče mně u mojí K20 právě ukazatel stavu baterie docela vyučil: zvyk jsem si na to, že i když ukazuje už prázdnou (ovšem často jinak na stavovém a jinak na LCD), po vypnutí a zapnutí, nebo změně režimu apod. zase ukazuje 1/2 - a protože jsem vymazal asi 100 snímků, neuhlídal jsem počet... jasně, že hláška "Baterie je vyčerpaná" přišla když záložní aku byla nedosažitelná :oops: . Fakt, že i taková A200 má exaktní ukazatel stavu nabití (%), prostě zamrzí.
Pavel

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 30 zář 2008, 08:52

Pavel41 píše:
DjLuke9 píše:No ja by som vyriesil nejak vylepsit ukazovatle Baterie.
Neviem ci aj vam s ato stava ale ukazuje mi plna baterka potom ukaze ze je len polka a tak behom pra hodin(tak 2) uz indikator blika ze baterry low...A pritom predtym vydrzi Tyzden aj viac...
Takže jako zelenáče mně u mojí K20 právě ukazatel stavu baterie docela vyučil: zvyk jsem si na to, že i když ukazuje už prázdnou (ovšem často jinak na stavovém a jinak na LCD), po vypnutí a zapnutí, nebo změně režimu apod. zase ukazuje 1/2 - a protože jsem vymazal asi 100 snímků, neuhlídal jsem počet... jasně, že hláška "Baterie je vyčerpaná" přišla když záložní aku byla nedosažitelná :oops: . Fakt, že i taková A200 má exaktní ukazatel stavu nabití (%), prostě zamrzí.
To mas pravdu, v tomto je pentax este v dobe kamennej.Ale uz sa to tu riesilo tiez:
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... opic&t=698
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

Pavel41
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od Pavel41 » 30 zář 2008, 09:48

Dík, nějak jsem to přehlídnul... tak jenom pár poznámek: 1. "rozblikání" ukazatele se u mojí K20 nějak nekoná - ukazuje prázdnou siluetu baterky (občas se vrátí k poloprázdné), pak jen oznámí "Baterie je vyčerpaná". Podle zátěže třeba až druhý den. 2. Kromě toho zajímavého námětu na solární dobíječku - pokud vím, existuje i univerzální nabíječka mobilových aku použitím tužkovek. Bylo by to jen ve správném konektoru, páč kapacitu cca 1800 mAh by snad mělo zvládnout 3 - 6 tužkovek (??) při nabíjení těch 180minut... Není tu někdo odborník na tyhle věci? Já ani nepochopil jaký je vlastně nabíjecí napětí (na nabíječce je 4/8,4 V při 700mAh, baterie má 7,2 - 7,4) :roll:
Pavel

elho_cid
Admin
Admin

Příspěvek od elho_cid » 30 zář 2008, 09:56

Neni jednodussi koupit druhou baterii?

peppe
Sponzor PFS
Sponzor PFS

Příspěvek od peppe » 30 zář 2008, 11:17

elho_cid píše:Neni jednodussi koupit druhou baterii? a indikacia
Presne tak. Co je to aktualny stav baterie, ako ma ten fotak vediet aky vydaj, rezim, budes mat najblizsich 30 zaberov? (blesk, zivy nahlad, fotenie na B + redukcia sumu). Podla mna to sudruhovia urobili dobre. Mam 2 baterie a pokial mam zadelane na dobru fotku tak to po indikacii ubytku energie rychle menim. A je po probleme.
http://dudo.zonerama.com/
K5, K20 a pár sklenárskych skvostov, bižutéria

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“