K20D

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 říj 2008, 18:23

O DSLR uz bylo napsano snad vse... Takze si to staci na prislusnych sevrech a prislusnych rubrikach precist...

Ja jsem na zrcadlovku presel z ultrazoomu jelikoz jsem u nej automaticky rezim vubec nepouzival a stvalo me vecne nastavovani v menu nebo pres pet stisku tlacitka vseho co jsem chtel pred kazdym snimkem... Na zeleny obdelnicek prepnu jen kdyz fotak nekomu pujcuju...

Trosku me zaskocilo ze si nekdo koupi stroj jako K20D a nevi co od nej cekat...

No kazdop ti preju at se rychle seznamite a skvele fotky....
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 říj 2008, 18:27

Rezimy se jmenuji stejne jako u kterehokoliv jineho fotaku a toceni koleckem je intuitivnejsi nez cokoliv jineho...
Pentax K20D,

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K20D

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:18

Vidím že jsem se špatně vyjádřil,i přesto že jsem napsal že pročítám Romana Pihana+ návod kterej má cca280 stran,brouzdám po netu.....prostě přechod od Zenitu :) na DSLR je pěknej hukot bez ohledu na kolečka vzadu či vepředu :-)...... jsem starší tak mi to trvá delší dobu než to poladím.Dobré světlo Petr
O5 domaPX,K20D+skla

cocik
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od cocik » 14 říj 2008, 19:23

K20D je uz trochu profesionalnejsi pristroj, takze ocekava, ze foceni budes trochu rozumet. ale i pro ty, co tomu rozumi mene je .... navod. [definice: to je ta vec, do ktere se podivame, kdyz selze vse ostatni]
ja take presel k K20D od ultrazooma. po chvili mi doslo, ze navod bude aspon ze zacatku muj velky kamarad a tak jsem vzal fotak, navod od stranky 55, kde ke kazdemu cudliku je vysvetleni i s obrazky a dvakrat prosel se soubeznym mackanim cudliku na fotaku.
kamos, co si poridil K200D, ktery prechazel z nikona analogove zrcadlovky, mne tento postup doporucil. :wink: on sice pouzival zrcadlovku, ale od jineho vyrobce a v okamzik foceni, nevedet co mackat, je na ...
protoze vyhoda tohoto fotaku [ a jinych ne amaterskych fotaku] je v tom, ze kdy pri foceni vis nebo tusis co by mohlo znehodnotit vysledny snimek, tak tomu muzes predejit [ nastavit jiny program, nastavit jine mereni expozice, jine ostreni atd]. :idea:
pak uz jen fotit :) zadny uceny z nebe nespadl, ani ja 8)
Sony A7R III
Zeiss Batis T* 18 f/2.8, FA 31mm F1.8 AL Lim., FE 55 f/1.8 ZA Sonnar T*, Zeiss Batis T* 135 f/2.8, a řada další techniky

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:27

Kajfik píše:O DSLR uz bylo napsano snad vse... Takze si to staci na prislusnych sevrech a prislusnych rubrikach precist...

Ja jsem na zrcadlovku presel z ultrazoomu jelikoz jsem u nej automaticky rezim vubec nepouzival a stvalo me vecne nastavovani v menu nebo pres pet stisku tlacitka vseho co jsem chtel pred kazdym snimkem... Na zeleny obdelnicek prepnu jen kdyz fotak nekomu pujcuju...

Trosku me zaskocilo ze si nekdo koupi stroj jako K20D a nevi co od nej cekat...

No kazdop ti preju at se rychle seznamite a skvele fotky....

víš měl jsem spíš na mysli takové ty poznatky které nejsou v žádné knížce,manuálu, to osahání je prostě na mě to je jasné.....Petr
O5 domaPX,K20D+skla

Kajfik
V.I.P člen
V.I.P člen

Příspěvek od Kajfik » 14 říj 2008, 19:29

To je fakt, Zenit rezimy nemel... Tak v tom pripade to chapu... No a kolecka se presunuly u k20D na dosah prstu... A popisky kolecek do hledacku... A expozimetr taktez... :)
Pentax K20D,

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

K20D

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:31

cocik píše:K20D je uz trochu profesionalnejsi pristroj, takze ocekava, ze foceni budes trochu rozumet. ale i pro ty, co tomu rozumi mene je .... navod. [definice: to je ta vec, do ktere se podivame, kdyz selze vse ostatni]
ja take presel k K20D od ultrazooma. po chvili mi doslo, ze navod bude aspon ze zacatku muj velky kamarad a tak jsem vzal fotak, navod od stranky 55, kde ke kazdemu cudliku je vysvetleni i s obrazky a dvakrat prosel se soubeznym mackanim cudliku na fotaku.
kamos, co si poridil K200D, ktery prechazel z nikona analogove zrcadlovky, mne tento postup doporucil. :wink: on sice pouzival zrcadlovku, ale od jineho vyrobce a v okamzik foceni, nevedet co mackat, je na ...
protoze vyhoda tohoto fotaku [ a jinych ne amaterskych fotaku] je v tom, ze kdy pri foceni vis nebo tusis co by mohlo znehodnotit vysledny snimek, tak tomu muzes predejit [ nastavit jiny program, nastavit jine mereni expozice, jine ostreni atd]. :idea:
pak uz jen fotit :) zadny uceny z nebe nespadl, ani ja 8)

Ahoj takhle jak popisuješ jedu už dva dny :) a už nevím kde mi hlava stojí :? Petr
O5 domaPX,K20D+skla

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:36

Kajfik píše:To je fakt, Zenit rezimy nemel... Tak v tom pripade to chapu... No a kolecka se presunuly u k20D na dosah prstu... A popisky kolecek do hledacku... A expozimetr taktez... :)
dík za pochopení a když se ktomu ještě přidá že už nejsem žádnej mladík tak otázky které jsem popsal víše jsou "pochopitelné" :D ............no právě jsem si říkal že takovej "HUSTEJ" přechod to nebude! a ejhle? jsem v (_!_) :D
O5 domaPX,K20D+skla

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 14 říj 2008, 19:36

kominp:

Zkus se odprostit od té spousty tlačítek a představ si, že je to stále Zenit, jen v novém designu. Pořád je to jen poměr clona x čas, plus ISO. Zapomeň na zelený obdélník, hraj si spíš s prioritou času a clony. Návod určitě nevynech, hodně dobré jsou konkrétní rady pod každou kapitolou. Dál se zaměř na tlačítko Fn - vyvážení bílé (to tě, aspoň ze začátku, tolik nemusí trápit, pokud fotíš do RAWu), ale hlavně ISO. Pak už jen cvakat, cvakat, cvakat... až se to povede, pak znovu cvakat a měnit nastavení, protože jsi zapomněl, jaké bylo to nastavení, když to bylo dobré a najednou to půjde stále...

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:46

ammiga píše:kominp:

Zkus se odprostit od té spousty tlačítek a představ si, že je to stále Zenit, jen v novém designu. Pořád je to jen poměr clona x čas, plus ISO. Zapomeň na zelený obdélník, hraj si spíš s prioritou času a clony. Návod určitě nevynech, hodně dobré jsou konkrétní rady pod každou kapitolou. Dál se zaměř na tlačítko Fn - vyvážení bílé (to tě, aspoň ze začátku, tolik nemusí trápit, pokud fotíš do RAWu), ale hlavně ISO. Pak už jen cvakat, cvakat, cvakat... až se to povede, pak znovu cvakat a měnit nastavení, protože jsi zapomněl, jaké bylo to nastavení, když to bylo dobré a najednou to půjde stále...
tak tohle je přesně co jsem tušil je vidět že mi rozumíš oč jde,jen se neumím do toho trefit......clona_čas_ISO pořád mi to někam "utíká" jsem rád že jsi to právě Ty se kterým jsem prvně začal povídat o DSLR.Petr
O5 domaPX,K20D+skla

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 14 říj 2008, 19:53

Opravdu si zkus představit, že je to jednoduchý analog a foť stejně jako s ním. Dej víc na intuici a zkušenost než na to, co Ti ukazuje foťák a uvidíš, že fotky budou najednou dobré... :wink:

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 19:55

ammiga píše:kominp:

víš docela mne mrzí názory některých na foru nejen tady kteří dávají jasně najevo............ ááááá další co chce machrovat se zrcadlovkou a umí tak akorát nosit ho na krku a to ještě blbě.Petr
O5 domaPX,K20D+skla

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 20:05

ammiga píše:Opravdu si zkus představit, že je to jednoduchý analog a foť stejně jako s ním. Dej víc na intuici a zkušenost než na to, co Ti ukazuje foťák a uvidíš, že fotky budou najednou dobré... :wink:
jj vim ale prostě se do toho ještě nemužu trefit a asi chci moc.....chci fotit koncert(teď ve čtvrtek)synek hraje v kapele a mají koncert tak možná pod tlakem dělám hrubky chjo :cry: .Petr
O5 domaPX,K20D+skla

ammiga
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od ammiga » 14 říj 2008, 20:05

Toho si nevšímej. Když Tě Cikorskyho fotky nalákají, že vyrazíš také s foťákem na hory, nekoupíš si boty u Vietnamců na tržišti, ale kvalitní značkové pohorky. I když jsi byl zatím nejvýše na ruském kole na Maťejské...

kominp
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od kominp » 14 říj 2008, 20:17

ammiga píše:Toho si nevšímej. Když Tě Cikorskyho fotky nalákají, že vyrazíš také s foťákem na hory, nekoupíš si boty u Vietnamců na tržišti, ale kvalitní značkové pohorky. I když jsi byl zatím nejvýše na ruském kole na Maťejské...

jj vím a nic si z toho nedělám :D
O5 domaPX,K20D+skla

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“