Co vám chybí na K10D/K20D?
Moderátor: Moderátoři
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak kdybych se měl rozhodnout pro konkurenci, určitě bych koukal na vlastnosti, který K20 nemá, např. - rychlejší sériový snímání, nastavení WB na stupnici Kelvinů - tudíž přesně podle svého gusta, méně šumu při vzrůstajícím ISO, kratší čas při focení s bleskem, větší výběr především objektivů atd. atd. A co bych si tedy koupil? Určitě Canon 50D, FullFrame v podobě Sony A900 je myslím zbytečný...
A jaky objektiv by si k tomu bral? kdyz bych mel podminky stabilizaci dobrou svetelnost rozumnou cenu a opticky vykon...Marek25 píše:Tak kdybych se měl rozhodnout pro konkurenci, určitě bych koukal na vlastnosti, který K20 nemá, např. - rychlejší sériový snímání, nastavení WB na stupnici Kelvinů - tudíž přesně podle svého gusta, méně šumu při vzrůstajícím ISO, kratší čas při focení s bleskem, větší výběr především objektivů atd. atd. A co bych si tedy koupil? Určitě Canon 50D, FullFrame v podobě Sony A900 je myslím zbytečný...
Pentax ma se svou stabilizaci nesmirnou vyhodu.
U canonu by si koupil drahy a malo svetelny 17-85/4-5,6, ktery je navic po strance optickeho vykonu mizerny... Nebo koupis canon 17-40/4 nebo tamron 17-50/2,8 ale ani jeden nema stabilizaci... Navic mam na pentaxu stabilizovane i makroobjektivy coz canon nema.. O teleobjektivu nemluve. 50-135 a je mi hej. Seriove snimani sem na k 10 snad nepouzil za rok co ji mam... A wb ve stupnich kelvina ma... Synchro blesku by mohlo byt rychlejsi to je pravda stejne jako AF. Rychlost nehodnotim pac nemam rychlou kartu...Ale myslim ze se sandiskem ex III to taky nebude zas az tak kriticke pokud nedelas serii triceti fotek a potrebujes si je okamzite prohlidnout.
Pentax K20D,
Pentax SMC DA* 50-135/ F2,8ED [IF] SDM
U K10D ked som vypol redukciu sumu, tak som nespozoroval rozdiel, takze teraz uz redukciu sumu nepouzivam a fotak je ovela efektivnejsie vyuzity:) Len niekedy na tie prepalene body by sa to hodilo zapnut, najma na pridlhu expoziciu (napr. viac ako minuta).elho_cid píše:Po dlouhe expozici se exponuje jeste jednou se zavrenou zaverkou kvuli dark frame subtraction redukci sumu. Mozna se to da vypnout, ale pak vyrazne naroste sum.
Po dlouhe serii muze dyl trvat, nez se obrazek zobrazi, mozna pomuze rychlejsi karta.
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/
(K20) Nemenil by som nic len by som cele telo zmensil vo vsetkych rozmeroch o +-2 cm (na objem MZ-kovych filmovych tiel). E basta.
Marekxx&high ISO: a vies ty ze to ma i noise reduction (weakest-medium-strong)?
Ale ked mas rad vsetko kanoniersky vyzehlene - proti gustu...
Ja mam zas rad trochu kvazifilmoveho zrna.
Marekxx&high ISO: a vies ty ze to ma i noise reduction (weakest-medium-strong)?

Ale ked mas rad vsetko kanoniersky vyzehlene - proti gustu...
Ja mam zas rad trochu kvazifilmoveho zrna.
-
- Pokročilý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Však ano, Pentax má se svým SR obrovskou výhodu, to je taky důvod, proč jsem se nakonec rozhodl pro K20 a ne 40D (50D). Nicméně, u skla 17-50 stabilizaci nepotřebujiKajfik píše:A jaky objektiv by si k tomu bral? kdyz bych mel podminky stabilizaci dobrou svetelnost rozumnou cenu a opticky vykon...Marek25 píše:Tak kdybych se měl rozhodnout pro konkurenci, určitě bych koukal na vlastnosti, který K20 nemá, např. - rychlejší sériový snímání, nastavení WB na stupnici Kelvinů - tudíž přesně podle svého gusta, méně šumu při vzrůstajícím ISO, kratší čas při focení s bleskem, větší výběr především objektivů atd. atd. A co bych si tedy koupil? Určitě Canon 50D, FullFrame v podobě Sony A900 je myslím zbytečný...
Pentax ma se svou stabilizaci nesmirnou vyhodu.
U canonu by si koupil drahy a malo svetelny 17-85/4-5,6, ktery je navic po strance optickeho vykonu mizerny... Nebo koupis canon 17-40/4 nebo tamron 17-50/2,8 ale ani jeden nema stabilizaci... Navic mam na pentaxu stabilizovane i makroobjektivy coz canon nema.. O teleobjektivu nemluve. 50-135 a je mi hej. Seriove snimani sem na k 10 snad nepouzil za rok co ji mam... A wb ve stupnich kelvina ma... Synchro blesku by mohlo byt rychlejsi to je pravda stejne jako AF. Rychlost nehodnotim pac nemam rychlou kartu...Ale myslim ze se sandiskem ex III to taky nebude zas az tak kriticke pokud nedelas serii triceti fotek a potrebujes si je okamzite prohlidnout.

Poslední dobou mi na K10 čím dál víc vadí přepínač shake reduction, asi není moc vhodně umístěný, páč občas zjistím že je přepnutý do polohy "off". A nevím jak se to stalo, pochopitelně když s ním o něco zavadím, ale přece se mi nemůže přepínat, když mám foťák na krku.
Moje galerie:
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... &cat=10433
K10D, MZ5, SMC-M 50 F1,7, SMC-FA 28-70 F4 AL, SMC-FA 80-320 F4,5-5,6
http://pentaxfriends.eu/modules.php?nam ... &cat=10433
K10D, MZ5, SMC-M 50 F1,7, SMC-FA 28-70 F4 AL, SMC-FA 80-320 F4,5-5,6
Tak přestaň nosit košile nebo jen ty se zapínáním vzaduDyMarten píše:Poslední dobou mi na K10 čím dál víc vadí přepínač shake reduction, asi není moc vhodně umístěný, páč občas zjistím že je přepnutý do polohy "off". A nevím jak se to stalo, pochopitelně když s ním o něco zavadím, ale přece se mi nemůže přepínat, když mám foťák na krku.

Voigtländer Brilliant, Exa 0, Px MZ-6, Px K20D
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Px 50-135/2.8 SDM, Tamron 17-50/2,8 Di II
Giottos Carbon, Lowepro Computrekker Plus AW
Me se to treba jeste nestalo tak chlape nevim jak to delas... A to mam branu docela natesno takze fotak schovavam i vytahuju silou....DyMarten píše:Poslední dobou mi na K10 čím dál víc vadí přepínač shake reduction, asi není moc vhodně umístěný, páč občas zjistím že je přepnutý do polohy "off". A nevím jak se to stalo, pochopitelně když s ním o něco zavadím, ale přece se mi nemůže přepínat, když mám foťák na krku.
Pentax K20D,
Mysliš kazajku jo?SeaBear píše:Tak přestaň nosit košile nebo jen ty se zapínáním vzaduDyMarten píše:Poslední dobou mi na K10 čím dál víc vadí přepínač shake reduction, asi není moc vhodně umístěný, páč občas zjistím že je přepnutý do polohy "off". A nevím jak se to stalo, pochopitelně když s ním o něco zavadím, ale přece se mi nemůže přepínat, když mám foťák na krku.

Tak me napada co by musel fotograf udelat aby si tohle zaslouzil...
No treba jsem jednou videl fotky rozmlácenýho objektivu Pentax 600mm/f4, to bych toho mantaka co to udelal asi opravdu nejradeji sepnul do kazajky:)
Ale to je extrem ono by uz se o ni dalo uvazovat i za rozbitou 31/1,9 Ltd.
Pentax K20D,