Skusenost so servisom (korekcia BF/FF)

Funkce, ovládání, firmware, software

Moderátor: Moderátoři

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Re: DA* 16-50 a K10D

Příspěvek od CyberSammy » 16 úno 2009, 10:49

andy_d píše:
100r píše:
majster333 píše: ja som z LV a v NR študujem k10d mám ak chceš môžme vyskúšať aj na mojom stačí povedať kedy a prinesiem ho do nr ( ak ho tam už nebudem mať).
Hosi, to si v NR mozeme dat aj minizraz... :D
Tak to by som sa mohol pridat aj ja, som od Vrablov. Tiez teraz laborujem s nastavenim presnosti ostrenia na 40tke limited. A pritom som zistil, ze ani 16-45/F4 mi asi neostrila uplne presne.
Super :) ten napad stretka sa mi paci :) mohli by sme to teda nejak dohodnut :) Najlepsie by bol ohladom toho zalozit zvlastny thread :)
Panasonic Lumix DMC LZ8, Canon PowerShot A470

Google Adsense
Ads Expert
Hlavní Admin

Reklama

Reklama od Google Adsense

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 16 úno 2009, 11:07

andy_d píše:Tieto problemy su normalne aj u inych znaciek. Je dobre, ze sa to da na K20 doladit pre viac objektivov, ale taketo domace doladovanie je dost nepresne. Idealne by bolo, keby bol autorizovany servis dostupnejsi. Idealna situacia: autorizovany servis aspon na troch miestach na slovensku (Michalovce, B.Bystrica, Nitra...), donesiem telo aj so vsetkymi sklami, o 3 hodiny si pridem pre svoju vybavu a mam istotu, ze v ramci moznosti vsetky skla ostria presne a ze ja to uz doma presnejsie nenaladim. Mozeme snivat :D
Presne to by sa hodilo. Ale ked pentax nema servis ani v kazdej zapadoeuropskej krajine, tak nemozeme cakat, ze u nas budu tri:( Pritom ani len hlavne mesto s najviac obyvatelmi a potencionalnymi uzivatelmi nie je pokryte a k rakusku to iste-treba posielat az do nemecka. V tom maju rozsirenejsie znacky vyhodu.
Nakoniec si clovek povzdychne nad starymi casmi fotenia s kompaktom, ked take starosti odpadali;)
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Horor K10D!

Příspěvek od CyberSammy » 22 úno 2009, 20:28

Takze dnes som bol fotit vonku a prisiel som na nieco zaujimave. Mal som nasadeny objektiv 16-50 f/2.8 SDM a ak bola clona nastavena na f/2.8 tak objektiv backfocusoval a ak bola clona nastavena na f/11 tak objektiv frontfocusoval. Dalej ak je ziarovkove svetlo, tak objektiv zaostri dobre. Ak je to neonka tak ma frontfocus. Ak nie je bateria 100% nabita tak nezaostri dobre ani pod dennym svetlom a ani pod ziarovkou.

Cize rekapitulacia:

- presnost AF zalezi od vlnovej dlzky svetla
- presnost AF zalezi od nastavenej clony
- presnost AF zalezi od objektivu a sposobu ostrenia
- presnost AF zalezi od stavu baterie

V mojom pripade sa o presnosti hovorit neda :) Zda sa mi to byt hotovy horor, ktory neviem vyriesit. Asi sa dam na manual AF :-D

100r
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od 100r » 22 úno 2009, 21:22

toz... servis, ak ho mas este v zaruke tak skus shop, kde si ho kupoval, nech ti ho vymenia, je to predsalen DA*
asi mas sklo z prvej varky, kde asi nieco poriadne doyebabrali - preto neboli dlho dlho dostupne (pisalo sa o tom aj tu nafore, na pentaxforums je to urcite dokonale rozobrane)
alebo dalsia moznost je to, ze si "stastny" clovek a mas nevhodnu kombinaciu telo+objektiv, ktore su na extremnej hranici vyrobnej tolerancie.
Zavolaj zajtra do exapra a posli im mailom co si nafotil. Da sa s nimi rozumne komunikovat, len maju nizky cenovy odhad opravy/servisu... pripadne mam cislo na servisaka, poskytnem za uplatok vo forme piva... :wink: :D
K-5II, K100D, DA*16-50/2.8, DA*50-135/2.8, DA35/2.4, SIGMA 10-20/3.5, METZ 58, HOYA Pro1D, HD; Lowepro, Apple
Obrázek
http://robert.kollar.ipernity.com
SvadobnyPribeh.com

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 22 úno 2009, 22:35

100r píše:toz... servis, ak ho mas este v zaruke tak skus shop, kde si ho kupoval, nech ti ho vymenia, je to predsalen DA*
asi mas sklo z prvej varky, kde asi nieco poriadne doyebabrali - preto neboli dlho dlho dostupne (pisalo sa o tom aj tu nafore, na pentaxforums je to urcite dokonale rozobrane)
alebo dalsia moznost je to, ze si "stastny" clovek a mas nevhodnu kombinaciu telo+objektiv, ktore su na extremnej hranici vyrobnej tolerancie.
Zavolaj zajtra do exapra a posli im mailom co si nafotil. Da sa s nimi rozumne komunikovat, len maju nizky cenovy odhad opravy/servisu... pripadne mam cislo na servisaka, poskytnem za uplatok vo forme piva... :wink: :D
Ved uvidime ako sa to bude spravat na tvojom K20D :) Podla mna problem je v K10D a SDM :) Objektiv mam kratko, cize z prvej varky nebude :) Podobne sa mi to sprava aj s 50-135. Do Exapro som uz pisal email, tak uvidim, co povedia :)

andy_d
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od andy_d » 23 úno 2009, 06:56

Sammy:
Nedavno som do exapra volal a radil sa s nimi ohladom presnosti ostrenia a moznosti doladenia ostrenia. A servisny technik len tak mimochodom spomenul, ze v poslednej dobe ma vela ludi problem s ostrenim K10 + star objektivy. Asi budes jeden z nich...
K20D, DA 16-45/4, DA 15/4 Lim., DA 40/2.8 Lim., Tamron 90/2.8, Tamron 70-200/2.8

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 23 úno 2009, 11:18

andy_d píše:Sammy:
Nedavno som do exapra volal a radil sa s nimi ohladom presnosti ostrenia a moznosti doladenia ostrenia. A servisny technik len tak mimochodom spomenul, ze v poslednej dobe ma vela ludi problem s ostrenim K10 + star objektivy. Asi budes jeden z nich...
Moze byt, mne poradili poslat telo s objektivmi do Nemecka, kde to udajne poriesia nejakym SW pre zakladnu dosku v tele. Problem je v tom, ze som mal fotak uz 2x v servise koli porucham AF/AE a ked sa rozhodnem poslat to do Nemecka, chcem si byt isty tym, ci je problem fakt len v tele alebo aj v objektive, nech mi to na 3x uz spravia dobre.

lubo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lubo » 23 úno 2009, 15:43

CyberSammy píše:
Moze byt, mne poradili poslat telo s objektivmi do Nemecka, kde to udajne poriesia nejakym SW pre zakladnu dosku v tele. Problem je v tom, ze som mal fotak uz 2x v servise koli porucham AF/AE a ked sa rozhodnem poslat to do Nemecka, chcem si byt isty tym, ci je problem fakt len v tele alebo aj v objektive, nech mi to na 3x uz spravia dobre.
No, moj fotak aj s objektivom je uz v nemecku. Po nastaveni AF som doma zistil ze moj objektiv 17-70/4 SDM stale vykazuje vyrazny BF, tak som zacal testovat a prisiel som na to, ze pri vzdialenosti cca 50cm od objektu to ostri presne pri akomkolvek ohnisku a pri zvacsovani vzdialenosti sa zvacsuje BF. Tak som to odniesol nazad do Exapro, kde mi technik povedal, ze medzicasom sa zistilo, ze K10 ma obecne nejaky problem s SDM objektivmi. Sudruhovia v Japonsku niekde urobili chybu, ked do verzie FW 1.3 "dolepili" podporu SDM... :-) Vraj to nemci vedia odstranit a pre fotaky, ktore boli kupene cez nich (teda vsetky u nas aj v CR) to robia zadara bez ohladu na datum nakupu... Uvidim, ked sa vrati, ci nieco poriesili. Inak s ne-SDM objektivmi mi ostri tak ako sa patri...
K20D, KP
DA 35/2.8 Macro Limited, DA 16-45/4 ED AL,
Sigma 17-50/2.8 HSM, Tamron 70-300/4-5.6

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 23 úno 2009, 23:04

lubo píše:
CyberSammy píše:
No, moj fotak aj s objektivom je uz v nemecku. Po nastaveni AF som doma zistil ze moj objektiv 17-70/4 SDM stale vykazuje vyrazny BF, tak som zacal testovat a prisiel som na to, ze pri vzdialenosti cca 50cm od objektu to ostri presne pri akomkolvek ohnisku a pri zvacsovani vzdialenosti sa zvacsuje BF. Tak som to odniesol nazad do Exapro, kde mi technik povedal, ze medzicasom sa zistilo, ze K10 ma obecne nejaky problem s SDM objektivmi. Sudruhovia v Japonsku niekde urobili chybu, ked do verzie FW 1.3 "dolepili" podporu SDM... :-) Vraj to nemci vedia odstranit a pre fotaky, ktore boli kupene cez nich (teda vsetky u nas aj v CR) to robia zadara bez ohladu na datum nakupu... Uvidim, ked sa vrati, ci nieco poriesili. Inak s ne-SDM objektivmi mi ostri tak ako sa patri...
Rozhodol som sa aj ja teda poslat fotak aj s objektivmi do Nemecka :) S K10D som inac spokojny :) Nech to tam teda daju dokopy tak ako sa patri :)

aes
Významný člen
Významný člen

Příspěvek od aes » 24 úno 2009, 08:17

A co by to chlapcom z Japonska spravilo vydat novy firmware namiesto posielania jedneho kusu K10D za druhym do jedineho servisu v Europe?
Ach tato podpora je fakt nedostatocna.Najlepsie s nou nemat nic spolocne, az na to, ze prakticky kazdy pentaxak sa stretne so zlym PX objektivom alebo telom...
K10D + 18-55/3.5-5.6, Sigma 10-20/4-5.6, Tamron 28-75/F2.8, PX 55-300 4-5.6
http://picasaweb.google.sk/aesace ,
http://albums.photoonweb.com/aes/

Mareš Kamil
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mareš Kamil » 24 úno 2009, 10:59

Já zatím ne :-)... a doufám, že než našetřím penízky na 16-50/2.8 SDM tak že bude nový firmware...
K10D+BG2-D, PX FA50/f1.7, PX DA18-55/f3.5-5.3, PX FA28-70/f4, MB 58 AF-1
+ dirková komora vlastní výroby na 35mm kinofilm

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 24 úno 2009, 11:07

Mareš Kamil píše:Já zatím ne :-)... a doufám, že než našetřím penízky na 16-50/2.8 SDM tak že bude nový firmware...
Novy firmware pre K10D uz nebude, kedze K10D sa uz nevyraba a Pentax ani nevyvija pren SW. Cize sa nepodporuje. Jedine len v servisoch. Takiez sa uz nevyraba K200D. Momentalne produkcne modely, ktore su podporovane su Pentax K-m a Pentax K20D. Kedze Pentax nema vyrobne kapacity ako Nikon a Canon, tak toto je predzvest toho, ze Pentax potreboval uvolnit vyrobne linky pre prichod noveho modelu. Aky model to bude bohuzial nevieme. Nakolko sa K20D stale vyraba, je diskutabilne, ci to bude prave jeho nastupca. Kedze v minulosti Pentax nestihal zasobovat trh objektivmi, nejakym sposobom urychlil vyrobu a preto sa oproti minulosti objavilo aj viacej chybnych kusov v tomto odvetvi.

lubo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lubo » 24 bře 2009, 11:08

Tak vcera som si bol pre fotak... 5 tyzdnov v nemecku... brrr, uz som aj zabudol ako sa s tym foti... :-) , ale k veci. Po prvych testoch to vyzera, ze je to uz OK, SDM ostri tak ako ma. Hned po prvom foteni som pocitil zmenu v tom, ze AF sa chyta vzdy hned na prvy raz. Pred tym som musel niekedy viac krat "namacknut" spust aby sa AF chytil, niekedy sa nechytil vobec (samozrejme myslim situacie, ked sa ma na co chytit a je dost svetla). Mam sice pocit, ze vsetky moje skla maju mierny FF, ale ten sa mi javi ako konstantny, takze nie je problem skorigovat. Este potestujem a uvidim. Kazdopadne AF ma inu chybu pri umelom osvetleni ako pri dennom, ale to uz nie je chyba fotaku, s tym nic nenarobime, je to dane principom AF.
K20D, KP

CyberSammy
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od CyberSammy » 24 bře 2009, 11:44

lubo píše:Tak vcera som si bol pre fotak... 5 tyzdnov v nemecku... brrr, uz som aj zabudol ako sa s tym foti... :-) , ale k veci. Po prvych testoch to vyzera, ze je to uz OK, SDM ostri tak ako ma. Hned po prvom foteni som pocitil zmenu v tom, ze AF sa chyta vzdy hned na prvy raz. Pred tym som musel niekedy viac krat "namacknut" spust aby sa AF chytil, niekedy sa nechytil vobec (samozrejme myslim situacie, ked sa ma na co chytit a je dost svetla). Mam sice pocit, ze vsetky moje skla maju mierny FF, ale ten sa mi javi ako konstantny, takze nie je problem skorigovat. Este potestujem a uvidim. Kazdopadne AF ma inu chybu pri umelom osvetleni ako pri dennom, ale to uz nie je chyba fotaku, s tym nic nenarobime, je to dane principom AF.
Dik za info :) uvidim ako to dopadne u mna :) tiez som poslal fotak na servis do Nemecka :) Co sa tyka AF pod ziarovkou, tak ak zaostris na dostatocne kontrastny objekt, tak to budes mat presne. Ak nie, bude tam viac FF sa mi zda?

lubo
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Příspěvek od lubo » 24 bře 2009, 18:30

CyberSammy píše:Co sa tyka AF pod ziarovkou, tak ak zaostris na dostatocne kontrastny objekt, tak to budes mat presne. Ak nie, bude tam viac FF sa mi zda?
tak tak, pri ziarovkovom osvetleni mam FF...
K20D, KP

Odpovědět

Zpět na „Pentax K10D, K20D“