.. teda koukám, jak se nám to pěkně rozjelo. To jsem opravdu nečekal a pravdou je, že jsem se díky vám opravdu v myšlenkách někam posunul.
Už je naprosto jasné, že každý má na danou věc jiný názor! (velká to novina). Popravdě řečeno co jsem asi mohl čekat že?

Včera už jsem nevydržel a zašel se podívat do jedné prodejny, vzal do jedné ruky tělo a aniž bych to měl možnost nějak ovlivnit do druhé mi prodejce dal hádejte co?! Ano! SMC DA 16-50/2,8 ED AL.
Nevím zda mě ještě něco posléze neovlivní, ale zatím je myslím rozhodnuto.
Nějak jsem vyhodnotil, že světelnost tohoto skla pro mě může být důležitější než zoom a to i za cenu vyšší pořizovací ceny. Alespoň do doby bližšího seznámení s DSLR a pak uvidíme.
Ostatní jsem po reakcích vyhodnotil asi takto:
Vzal bych asi náhradní baterku (grip se jistě hodí, ale zatím na něj není), 2x 4 GB SDHC, polarizační filtr (mám rád kumuly s velkým kontrastem a tady by mohl dobře hodit), něco na očistu no a nějakou brašnu na rameno. To na začátek asi vše ostatní bude muset počkat.
Takže ještě jednou děkuji a budu informovat jak to nakonec dopadlo. Ještě tomu musím dát tak 1-2 měsíce aby se názor ustálil.. Mám také připravené další otázky, ale to nechám na jiné "vlákno"
L.