K20D, K200D
Moderátor: Moderátoři
...ale ne.. nezakazuji... ..a dopředu píši, že to není začátek hádání... jen když už sem ty testy, tabulky dáš, zkus se k tomu i vyjádřit trochu objektivně... já taky nejspíše nebudu využívát ISO 3200 natož 6400, ale popravdě, když se na ten charakter šumu podíváš (ne na tabulku ), vůbec to není špatné... jen... prostě ze Tvých řádků mám pocit, že se na to díváš více očima technika, který vidí spíše právě ty tabulky, než aby se podíval na snímky...
Prosím, neber to jako osočování... ale.. zkus to...
Prosím, neber to jako osočování... ale.. zkus to...
Pentax
Videl jsem fotky z canon 40D a pentax K20D. Co se tyce sumi tak na tom byly minimalne stejne, spise bych rekl ze pentax o chlup lepe. Na iso 1600 se da fotit velmi dobre. Neni to uz na nejake extra zvetseniny ale rekl bych ze to jde. A co se tyce dynamickeho rozsahu, tak v tesetech nejak opomijeji na funkci zvyseneho dynamickeho rozsahu. Ta u pentaxu narozdil od konkurence (myslim) funguje i pri foceni do rawu a z vlastni zkusenosti musim rict ze funguje velmi dobre. Tam kde jsem mel bez HDR uz prepaly v obloze, tak s HDR mam jeste malou rezervu... Proste fakt supr...
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
Tady je ten odkaz http://www.pentaxforums.com/forums/pent ... endly.html
Pentax K5II; Pentax 15/4 ltd; Pentax 21/3,2 ltd; Pentax FA35/2; Pentax 55/1,4; Pentax 50-135/2,8
-
- Nový uživatel
No tak toto mi hlava moc nebere - jsem asi jen prostý pobiječ much, ale není mi jasne (K20D vlasním), jak lze s funkcí digitálního filtru aplikovaného na již vytvořený soubor - a toto je HDR - vymáčknout fyzikálně něco navíc - obzvláště v RAWu.funkci zvyseneho dynamickeho rozsahu. Ta u pentaxu narozdil od konkurence (myslim) funguje i pri foceni do rawu
V souboru *.dng jsou jedničky a nuly podle náboje, který se přečte z čipu podle toho jak byl tento osvětlen...z toho se udělá soubor. A pak si v menu naťukám digitální filtry/HDR a volím jakési blbinky ... jak to může mít kloudně na cokoliv vliv?
děkuji za jakoukoli odpověď
To je tim ze pouzivas jinou funkci . To co si napsal prave pouziva canon a nikon .... U pentax K20 je ale funkce rozsireny dynamicky rozsah, ktera funguje i na raw. Funkce se vyvolava tlacitkem fn - sipkou doprava (na iso) - a pak opet tlacitkem fn. Zarovne se tim zvetsi minimalni citlivost na 200 iso. Nejspis tu "zakazanou" citlivost pouziva na foceni svetlych casti a tim eliminuje prepaly. Vyzkousej si to. Rozdil poznas hned...
-
- Nový uživatel
Zdravím všechny, tak se taky vložím do diskuze. Nechci rýpat, ale můžete mi někdo poslat odkaz na nějakou fotku, kde by bylo názorně ukázáno jak funguje zvýšený DR v praxi..? Pokud vím, tak v testu na optyczne.pl se tato funkce testovala a ukázalo se, že nic takového ve skutečnosti nefunguje...
Tak mi to teď nějak nesedí, protže se o tom pořád mluví, že to funguje, ale zatím jsem žádnou fotku, než tu jednu z Dubaje (ke které nebyl přidán exif), neviděl.
Snad abych předešel nedorozumění, nejlépe by bylo vidět fotku v dng nebo orig. raw, protože pak se může klidně stát, že HDR není otázkou hardwaru, ale softwaru.
Tak mi to teď nějak nesedí, protže se o tom pořád mluví, že to funguje, ale zatím jsem žádnou fotku, než tu jednu z Dubaje (ke které nebyl přidán exif), neviděl.
Snad abych předešel nedorozumění, nejlépe by bylo vidět fotku v dng nebo orig. raw, protože pak se může klidně stát, že HDR není otázkou hardwaru, ale softwaru.
Muzu ten test udelat. Uz jsem to nekde zkousel ale nez abych to hledal, tak to radeji vyzkousim znovu. Ale nahravat 2x 14MB raw fakt nebudu. Vyvolam to v lightroom bez uprav. Vecer to vyzkousim (doufam ze to stihnu).
Na hotpixely mam takovy pocit ma K20 funkci neco jako "odstranit hotpixely". Po aktivaci funkce fotak chvili chrousta a pak napise ze OK. Na tom toho moc testovat nejde ne?
Vypnout NR pro dlouhe casy se mi nepodarilo. Je tam bude On nebo Auto. Ale Off tam neni. U auta pisou ze se to aktivuje pri delsim case jak 0,3s podle potreby . Tak nevim
Vypnout NR pro dlouhe casy se mi nepodarilo. Je tam bude On nebo Auto. Ale Off tam neni. U auta pisou ze se to aktivuje pri delsim case jak 0,3s podle potreby . Tak nevim