Grip
Moderátor: Moderátoři
-
- V.I.P člen
Jak myslíš, pro studenty je to asi nadstandart
Já jsem na to našetřil a nelituju.Podle mě stačí tak 5-6 objektivů,víc je asi jen pro někoho kdo fotí úplně všude a všechno....a pak přijdou na řadu ty funkční "doplňky". 

K10D + D-BG2,DA 14mm f/2.8 ED (IF),FA 50mm f/1.4,DA*16-50 f/2.8 ED AL [IF] SDM,DA*50-135 f/2.8 ED [IF] SDM,Hoya,Cokin,Mac,Eizo.
-
- V.I.P člen
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Dovolil bych si ozivit tohle tema, neoriginalni gripy pro K10D/K20D :]. Dival jsem se ted na eBay, ceny za neoriginalni zacinaji nekde na 50USD, samozrejme to s nejvetsi pravdepodobnosti nebude vodotesne, ale cena je take nekde uplne jinde .. Sice stale premyslim, zda nebude nahradni baterie stacit, zda je nutne mit grip, ale ruce mam velke, asi podlehnu pokuseni :].
Co si napriklad o techto dvou myslite? Prvni je levnejsi, bez ovladacich prvku - pouze asi jedna spoust, cena 50USD (60USD s baterii), vcetne dopravy:

Druhy uz ovladaci prvky podobne originalu ma, cena je take stale lidova, okolo 93USD i s baterii a dopravou:

Nemate nekdo nektery z techto dvou gripu? V aukcich jsou i jine, napriklad na sadu dvanacti AA baterii, ale kdyz si vezmu cenu tech akumulatoru, uz to tak zajimave neni (krome kapacity, s 12AA je ten fotak asi nevybitelny ;] ..). A vase nazory na ne?
Co si napriklad o techto dvou myslite? Prvni je levnejsi, bez ovladacich prvku - pouze asi jedna spoust, cena 50USD (60USD s baterii), vcetne dopravy:

Druhy uz ovladaci prvky podobne originalu ma, cena je take stale lidova, okolo 93USD i s baterii a dopravou:

Nemate nekdo nektery z techto dvou gripu? V aukcich jsou i jine, napriklad na sadu dvanacti AA baterii, ale kdyz si vezmu cenu tech akumulatoru, uz to tak zajimave neni (krome kapacity, s 12AA je ten fotak asi nevybitelny ;] ..). A vase nazory na ne?
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Vypadají skoro jak originál. Já mám originál poslaný z Ameriky. Tehdy mne vyšel něco na 2300Kč.V létě byla i velmi krátká chvíle, kdy byl za stejnou cenu v Cybexu, než zřejmě přišli na to, co za to chtít.
Tipl bych si, že i ten na prvním obrázku má ovládací prvky.mně se to zdá dost dobrá kopie.
Tipl bych si, že i ten na prvním obrázku má ovládací prvky.mně se to zdá dost dobrá kopie.
K10D +D-BG2,set DA 18-55 , TAMRON 28-75/2,8, TAMRON 70-300+AUTO REVUENON 55/1,4 , Metz58, Osawa tripod, Lowepro SlingShot 200 AW.
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Kopie je super, ale co když bude trochu vlhko popřípadě jestli bude pršet? Přežije to? To je otázka.
Pentax K-5 + grip, SMC DA 18-55 mm f/3,5-5,6 AL II, Tamron 28-75mm f/2,8, Sigma 70-200 f/2,8 HSM II, Tokina 35-300mm f/4,5-6,7, Pentax AF 540fgz, Rad. Odpal. Blesků, Think Tank Belt System
http://lukaskabon.cz
http://lukaskabon.cz
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Neprezije-li, mam jeste do stejne ceny za original z CR dalsi tri :P .. Je proste treba s tim pocitat a v pripade deste (stejne jsem v nem nikdy nefotil a asi i nebudu), sundat grip a pripadne jen menit baterku, to neni velky problem ..
PX K20D, UW kanón G10 / Oly C5050, PX Z-20, DA17-70/4, A50/1.4, FA50/1.7, DA18-55, FA28-80, Tamron 70-300, Metz48 + dalsi levna a manualni skla, kompakty & bizuterie
Grip
Pořídil jsem neoriginál a nelituji. Jak již bylo správně napsáno - kdo jej jednou nasadil na K10 už se bez něj neobejde. Mám velké ruce (šířka dlaně 10cm) a je to přesně to, co jsem potřeboval.
Nakoupil jsem výrobek značky Trevor na ebay.co.uk od jinfinance za $93,50. V ceně byla i baterie D-LI 50 stejné značky s uvedenou kapacitou 1500mAh. Prodejce sám upozorňuje, že není prachu a vodotěsný. Od objednání (15.1. večer) do dodání (23.1.) uběhl jen týden, dodavatel upozorňuje, že to může trvat 3-4 týdny (asi měli zrovna připraven kontejner).
Popis:
- grip má přídavnou spoušť, přední a zadní kolečko, tlačítka kompenzace, zámku expozice a tzv. zelené tlačítko
- tvar a sáňky pro baterii shodné s originálem - držák na další SD kartu, prostor pro dálkovou spoušť
- velmi dobře zpracován, jediné, co bych vytknul je poněkud tuhý zámek saní na baterii a tužší chod ovládacích prvků
- oproti originálu nemá trny v rozích zapadající zespodu do těla, ovšem díky tvaru drží velmi pevně i bez nich
- má stejně jako originál vlis pro uložení gumové krytky spodního konektoru
- funkčnost - bezchybná, uvidíme, co vydrží baterie
- samozřejmostí v dodávce byl plastový ochranný kryt konektorů gripu a plastové víčko na baterii chránící kontakty
Výhody
- zdařilá kopie originálu
- super cena/výkon
- výborný doplněk
Nevýhody
- tužší chod (uvidíme delší používání)
- není k němu jediné lejstro (manuál apod.), to by chybělo zejména amíkům, normální uživatel ví jak to používat
Celkový výsledek - jsem velmi spokojen.
Nakoupil jsem výrobek značky Trevor na ebay.co.uk od jinfinance za $93,50. V ceně byla i baterie D-LI 50 stejné značky s uvedenou kapacitou 1500mAh. Prodejce sám upozorňuje, že není prachu a vodotěsný. Od objednání (15.1. večer) do dodání (23.1.) uběhl jen týden, dodavatel upozorňuje, že to může trvat 3-4 týdny (asi měli zrovna připraven kontejner).
Popis:
- grip má přídavnou spoušť, přední a zadní kolečko, tlačítka kompenzace, zámku expozice a tzv. zelené tlačítko
- tvar a sáňky pro baterii shodné s originálem - držák na další SD kartu, prostor pro dálkovou spoušť
- velmi dobře zpracován, jediné, co bych vytknul je poněkud tuhý zámek saní na baterii a tužší chod ovládacích prvků
- oproti originálu nemá trny v rozích zapadající zespodu do těla, ovšem díky tvaru drží velmi pevně i bez nich
- má stejně jako originál vlis pro uložení gumové krytky spodního konektoru
- funkčnost - bezchybná, uvidíme, co vydrží baterie
- samozřejmostí v dodávce byl plastový ochranný kryt konektorů gripu a plastové víčko na baterii chránící kontakty
Výhody
- zdařilá kopie originálu
- super cena/výkon
- výborný doplněk
Nevýhody
- tužší chod (uvidíme delší používání)
- není k němu jediné lejstro (manuál apod.), to by chybělo zejména amíkům, normální uživatel ví jak to používat
Celkový výsledek - jsem velmi spokojen.
-
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jetys
Týý jo Ty mě snad zlákáš ke gripu, napiš pozdějc až budeš mít nějaké další zkušenosti...já mám dost trable svoji K10D v ruce udržet, neboť mám taky dost velkou haxnu, ale asi ještě počkám. Grip nefotí...napřed pořídím pevnou padesátku.
K10D+BG2-D, PX FA50/f1.7, PX DA18-55/f3.5-5.3, PX FA28-70/f4, MB 58 AF-1
+ dirková komora vlastní výroby na 35mm kinofilm
+ dirková komora vlastní výroby na 35mm kinofilm
-
- V.I.P člen
- Kontaktovat uživatele:
Prepokladam, ze jetys myslel znacku Travor :]. Moje zkusenosti jsou velmi podobne, take dobry pomer cena/hodnota, prakticky 1:1 kopie originalniho gripu, i s dopravou za 83USD v mem pripade pro K20D.
Vnitni prostor na baterii, SD kartu a Pentax Remote Control F. Zpracovani solidni, dobre vyresena povrchova uprava, vse pevne bez jakekoliv vule. Podle zkusenosti na zahranicnich forech je grip i castecne odolny proti vode, i kdyz na original to asi nema. Celkova spokojenost, mohu doporucit. Obrazek je v mem predchozim prispevku na zacatku stranky.
Vnitni prostor na baterii, SD kartu a Pentax Remote Control F. Zpracovani solidni, dobre vyresena povrchova uprava, vse pevne bez jakekoliv vule. Podle zkusenosti na zahranicnich forech je grip i castecne odolny proti vode, i kdyz na original to asi nema. Celkova spokojenost, mohu doporucit. Obrazek je v mem predchozim prispevku na zacatku stranky.